Luukku 18: Valkosuklaa-piparitikkarit



Minut paremmin tuntevat todennäköisesti tietävät jo, että keittiöhommat eivät todellakaan kuulu avuihini. Ruuanlaitto on ikävä, pakollinen paha arjessani eikä leipominen suju juuri sen paremmin. Sen sijaan reseptien etsimisessä ja soveltamisessa olen taitava! Onnekseni saan yleensä delegoitua ideoideni toteutuksen paremmalle puoliskolleni, jolta kokkailu sujuu huomattavasti paremmin, siistimmin ja vähemmillä kirosanoilla. 

Viimeisin keksintöni on piparitikkarit. Peruspiparit eivät minulle oikein maistu (syön silti, jos niitä on, ja se jos mikä on tyhmää), joten halusin tuunata niistä herkullisempia. Ja mikä tekee kaikesta parempaa, niin leivonnaisista kuin elämästä yleensä? Tietenkin suklaa!! Näiden leipomisesta selviydyin sujuvasti ihan itse, joten joku nohevampi voi kokeilla vaikka lasten kanssa piparitikkareiden tekemistä. Olivat aika hyviä.



Valkosuklaa-piparitikkarit

Tarvikkeet: Piparitaikinaa, 200 g valkosuklaata, grillivartaita, koristerakeita tms. Lisäksi esim. styroxlevy, johon tikkarit saa kuivumaan.

Kauli taikina noin 0,5 cm paksuiseksi ja paina kuviot muoteilla. 
Leikkaa grillivartaat puoliksi. Työnnä grillivartaan terävä pää varovasti piparin sisälle , varo halkaisemasta taikinaa. Siirrä pellille ja paista ohjeen mukaan. Anna pipareiden tikkuineen jäähtyä.

Sulata valkosuklaa kattilassa miedolla lämmöllä (tai vesihauteessa). Upota piparit tikusta kiinni pitäen yksi kerrallaan suklaaseen. Pyöritä tikkua kattilassa ja anna enimmän suklaan valua pois. Ripottele koristeita päälle ja tökkää kuivumaan styroxlevyyn. Kun suklaa on kuivunut suht hyvin, siirrä tikkarit jääkaappiin. Tarjoile kylmänä. 



Jouluaattoon kuusi yötä enää ♥

8 kommenttia

  1. Mulla on jäänyt tän kalenterin seuraaminen vähän väliin muiden kiireiden ottaessa yliotteen, mutta sitä kivempaa oli nyt kahlata monta kerralla. Ihania ne hamahelmitontut, oikein symppiksiä :) ja joulukortit, tosi idearikkaita ja hienoja! Kyllä noi ite askarrellut lämmittää ainakin omaa mieltä monta kertaa enemmän, kun ykskään valmiskortti, vaivan arvoisia ja meilläkin niitä joka vuosi askarrellaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällähän nämä säilyvät ja löytyvät vaikka ensi joulunakin :) Kiva kuulla, että on ollut mukavia juttuja! Kiitos Ida :)

      Poista
  2. Aivan super herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
  3. Oi nam! Minä tuppaan lisäämään piparitaikinaankin kaakaojauhetta, joten meidän piparit onkin sitten tuplasuklaapipareita!! :P Autsh. Jenkkakahvat kiittää taas joulun jälkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuulostaa tuokin hyvältä! Oi nams, suklaa pelastaa kaiken ❤️

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!