Luukku 12: DIY Tähtihimmeli paperipilleistäViime joulun jälkeen sain mieluisaa yllätyspostia. Olin osallistunut Tiinan tehdas-blogin arvontaan, jonka palkinto saapui postissa, kun olin jo koko asian unohtanut. Kirjeestä paljastui paketillinen paperipillejä sekä ohje "Ellan tähti"-nimiseen himmeliin. Silloin tarvikkeet jäivät pakettiin odottamaan, mutta nyt oli juuri oikea aika kirjaimellisesti vääntää rautalangasta.

Yritin googlesta etsiä linkkiä ohjeeseen, mutta en löytänyt vastaavaa mistään. Siksi päätin kirjoittaa alkuperäistä mukaillen oman sovellukseni ohjeesta, jos joku siellä ruudun toisella puolella kiinnostuu tähtihommista.  

Tarvikkeet: 30 paperipilliä, ohutta metallilankaa, 17 helmeä sekä viivotin ja sakset.
Pillit leikataan seuraavasti: 20 x 13 cm, 10 x 10 cm, 10 x 8 cm, 5 x 3 cm ja 1 x 5 cm pituiset pätkät.

Ensimmäinen sakara: Ota reilu pätkä metallilankaa (kun se loppuu, liitä uusi pätkä kietomalla päät tiukasti toisiinsa ja varmista, että liitoskohta jää pillin sisään) ja pujota siihen kaksi 13 cm pilliä ja yksi 10 cm pilli. Käännä kolmioksi ja kiepauta metallinlangalla tukevasti kiinni. Lisää lankaan 3 cm pilli ja 13 cm pilli, ja sido edellisen kolmion kärkeen = sakaran kärki. Lisää 13 cm ja 10 cm pillit, taivuta kolmioksi sitomalla saman 3 cm pillin kärkeen. Palaa 10 cm pilliä takaisin edelliseen kulmaan, lisää 3 cm pilli ja sido paikoilleen.

Toinen sakara: Jatka samaan lankaan ensimmäisen sakaran kanssa. Pujota kaksi 13 cm ja yksi 10 cm pilli ja sido kolmioksi. Palaa 10 cm pilliä pitkin takaisin edelliseen kulmaan. Lisää 3 cm ja 13 cm pillit, ja sido sakaran kärkeen. Lisää 13 cm pilli ja sido se 3 cm pillin kärkeen. Lopuksi lisää 10 cm pilli ja sido paikoilleen. 

Tee kaksi seuraavaa sakaraa edellisen ohjeella. 

Viimeinen sakara, joka yhdistää sakarat tähden muotoon: Pujota kaksi 13 cm pilliä, ja sido ne ensimmäisen sakaran 3 cm pillin kärkeen (sakarat muodostavat renkaan). Pujota 10 cm pilli ja sido 3 cm pillin kärkeen. Siirry 3 cm pilliä pitkin seuraavaan kulmaan. Lisää 13 cm pilli ja sido sakaran kärkeen. Lisää 13 cm pilli ja kiepauta ensimmäisen sakaran  3 cm:n pillin kärkeen. Pujota 10 cm pilli lankaan ja sido paikoilleen. 

Tähden keskusta: Pujota metallilankaan kaksi 8 cm pilliä ja kiinnitä lanka viereisten sakaroiden väliin. Pujota metallilanka 10 cm pilliä pitkin seuraavien sakaroiden väliin. Pujota 8 cm pilli lankaan ja yhdistä tähden keskustaan. Pujota lankaan 8 cm ja sido seuraavien sakaroiden väliin. Siirry taas 10 cm pilliä pitkin seuraavaan väliin. Pujota lankaan 8 cm pilli ja yhdistä tähden keskustaan. 

Pujottele pillejä pitkin toiselle puolelle ja tee keskusta samoin sinne. Lopuksi lisää keskustojen välille 5 cm pilli. Päättele ja katkaise lanka.

Ota uusi metallilangan pätkä ja kiepauta tiukasti johonkin sakaran väliin. Pujota yksi helmi ja siirry pillejä pitkin sakaran päähän, lisää helmi ja kiepauta langalla paikoilleen. Jatka samoin pillejä pitkin liikkumalla jokaiseen sakaran päähän ja väleihin, ja lisää helmet.  


Puolessa välissä mennään, 12 yötä aattoon!4 kommenttia

 1. Onpa kyllä hienon näköinen tähti! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta mallista! Nyt on vähän ei-tapahtunut-niin-kuin-Strömsössä -olo, kun nuot omat mittaukset ei ihan osuneet kohdalle. Mutta kaikesta huolimatta tuli kiva tähti -persoonallinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjutti! Ei muuta kuin uusi yritys :) Kaikki tähdet ovat kauniita ❤️

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!