Luukku 9 : Jouluinen oksakoriste ikkunaan"Miksi ihmeessä sinä raahaat tuollaista oksankarahkaa kotiin?!" kysyi armas puolisoni, kun metsälenkillä huomasin juuri sopivan pituisen ja muotoisen, kuivuneen männynoksan ja koirien kiusaksi en heittänytkään sitä, vaan nappasin rattaiden kyytiin.
Olen haaveillut jo pitkän aikaa kattoon kiinnitetystä isosta oksasta, johon voisin vaihtaa koristeita juhlapyhien ja vuodenajan mukaan. Ihmeen kauan sen saaminen venyi, etenkin siihen nähden, että aikaa oksan virittämiseen koristeineen kului noin kymmenen minuuttia. Koukut kattoon, karahka langoilla koukkuihin kiinni ja pallojen ripustelu. Love it!
Tätä voisin tuijotella kaiket illat ♥ Ehdottomasti yksi tämän vuoden lempparikoristeistani. Mitä sinä tykkäät?


Jouluaattoon vielä 15 yötä ♥

20 kommenttia

 1. Ihana idea tuo, että voi vaihdella koristeita ja tosi kivan näköinen! Tykkään! :)

  VastaaPoista
 2. On upea <3 . Menis aivan verhoistakin . Ajatella, enää 15 yötä jouluun!! Onneksi kaikki neulotut lahjat ovat valmiina. Ompeluksia enää puuttuu, ei ressiä niidenkään osalta. :) Iloista joulun odotusta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, se tulee aina niin nopsaan! Joululahjat on täällä vielä ihan vaiheessa, kohta voisi pienen stressin siitä ottaa ;) Kiitos Kipa ❤️

   Poista
 3. Kivan näköinen. Meillä tosin idea tössäisi siihen ettei kukaan poraisi reikiä kattoon ruuveja varten. Itse en oikeen oo opetellut poran käyttöä ja mies inhoaa poraushommia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en muuten ajatellutkaan tarkemmin! Meillä makkarissa on katto sellaista levyä, että koukut sai käsin kiertämällä. Painoa kestää ihan hyvin, muttei tietenkään mitään kauhean painavaa voi laittaa :D Kiitos Sanna!

   Poista
 4. Kaunis on. Rupesi kutkuttamaan, että mitäköhän muita koristeita keksit tähän. Pistäthän päivityksiä myöhemminkin! :) -Salla

  VastaaPoista
 5. Mä ripustelin kolme vuotta sitten olkikoristeita valkoiseen villalankaan, mutta tää on kyllä paljon näyttävämpi. :) Hui, 15 yötä kuulostaa siltä että tulee kiire! Oon aina antanut lahjaksi lähinnä itsetehtyä. Tänä vuonna kokeiluun on tarkoitus ottaa heijastinnauhasta tehdyt "liivit" - siis ilman liiviä. Pitää vielä vähän kehitellä ajatusta, eiköhän toteutus ole suht nopea. Myös hihaheijastimia ja perinteisiä roikkuvia pohdin, vaikka roikkuvia ja hakaneulakiinnitettäviä onkin tullut annetuksi jo aiemminkin. Yhtenä vuonna tein suolasieniä lahjoiksi, ja ai kun oli mukavaa, kun ei tarvinnut ollenkaan miettiä koko loppusyksynä että mitä antais ja kellekin. :D Ihailen kovasti ihmisiä jotka esim. kutovat sukkia pitkin vuotta joululahjavarastoon. Itse en jaksaisi edes kutoa niitä, saati vielä malttaisi jemmata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heijastimet ovat minunkin mielestäni tosi hyvä lahja, niistä on aina hyötyä! Tänä vuonna minäkin suunnittelin kaikenlaisia neuleita lahjaksi, mutta tekemättä ovat :P ommella ehtii vielä, ensi viikolla pitää laittaa koneet laulamaan :) Kiitos paljon anonyymi!

   Poista
 6. Olihan metsä omasi tai maanomistajan kanssa juttelit? Oksan karahkat ei näet kuulu jokamiehenoikeuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ainakin ymmärrän jokamiehen oikeuksien tulkinnan, että maahan pudonneita risuja saa kerätä, sivu 7: http://www.ym.fi/download/noname/%7B1A3F4736-3223-48E6-8FD0-A38CD8C8E544%7D/57648

   Poista
  2. "Jokamiehen oikeudella et saa - ottaa kuivunutta tai kaatunutta puuta."
   "Jokamiehen oikeudella et saa ottaa puuta, sammalta tai jäkälää"
   Marjoja ja sieniä saat poimia.

   Poista
  3. "Esimerkiksi rauhoittamattomia kukkia, metsämarjoja, sie­ niä ja maahan pudonneita oksia, käpyjä ja terhoja voi kerä­ tä sieltä, missä liikkuminenkin on sallittua. Luonnonsuoje­ lualueilla voi olla poimimista koskevia rajoituksia. Sammalta ja jäkälää ei saa kerätä ilman maanomistajan suostumusta." Tuo näyttää ennemmin oksalta kuin kokonaiselta puulta.

   Poista
  4. Kiitos tästä keskustelusta! Vanhana partiolaisena joka miehen oikeudet ovat tuttu juttu, mutta tässä kohtaa en asiaa ajatellut. Tässä on kyseessä kuitenkin juuri polun varteen pudonnut oksa, joita tuon tekstin mukaan saa ottaa. Hyvä huomio kuitenkin :)

   Poista
 7. Tuommosen voisin itsekin laittaa! Hyvännäköinen! :)

  VastaaPoista
 8. Tosi hieno,itsellä on myös suunnitteilla saman tapainen,jos kerkiän laittaa.
  T:Tytti

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!