Luukku 4: Riisimurokarkit


Paluu suoraan 90-luvulle! Riisimurosuklaat olivat kova hitti ala-asteen diskossa ja koulun myyjäisissä, ja edelleen muistan suklaisen rouskeen hampaissa, kun samalla piti jännittää, pääseekö tanssimaan hitaita :D Riisimuroherkut oli annosteltu pikkuruisiin, eri värisiin foliovuokiin ja niistä pari muroa kerrallaan nikerreltiin palasia. Yksi lapsuuteni kirkkaimpia makumuistoja.

En tiedä ovatko nämä olleet muualla pinnalla viime vuosina, mutta itse ainakin olin autuaasti kyseisen herkun unohtanut. Todennäköisesti vyötärönympäryksen kannalta parempi olisi ollut antaa reseptin pysyä unohduksissa, mutta toisin kävi. Törmäsin vahingossa Yhteishyvän riisisuklaa-ohjeeseen ja pakko lisätä kookosrasva samointein ostoslistaan. 

Ja onhan ne hyviä, ei siinä käy kiistäminen! Modernimpaan makuun sekaan voisi lisätä rockyroad-tyyliin vaikka karpaloita, mutta nyt kunnioitettiin perinteitä. Paitsi että niiden minivuokien sijaan tein suosiolla vähän suurempia, niin saa haukata parikin kertaa. Kiitos nam.

Kuuluvatko riisimurosuklaat sinun lapsuuteesi tai oletko tehnyt niitä viime aikoina?

20 yötä jouluun ♥

4 kommenttia

 1. Ne on hyviä. Just eilen mietin, että tekisinkö. En kuitenkaan tehnyt. Viimeksi olen tehnyt viime joulun alla - silloinkin kalenteriin. :) Mulla jo kookosrasvakin olisi jääkaapissa, kun sitä jäi jostain muusta leipomuksesta. Nam, alkoipa tekemään mieli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sehän on hyvä syy pistää murot ja suklaa sekaisin :) Nämä ei kauaa kaapissa vanhene!

   Poista
 2. Voin edelleen muistaa hyvin selkeästi näiden maun, aivan super hyviä <3

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!