Luukku 2: Tonttuja hamahelmistä


It's the most wonderful time of the year... Joulukuu ja joulun odotus on selvästi muidenkin mieleen, sillä niin huiman vastaanoton eilinen joulukalenterin avaus sai! Samoin kuin monen muunkin ihanan asian kohdalla, odotus on melkein parempaa kuin itse joulupyhät, jotka vilahtavat ohi niin nopeaan. Tunnelmoidaan siis koko kuukausi joulun taikaa ♥

Kuten joulussa, myös hamahelmissä on jotain maagista. Pienen pieniä nappuloita ja piikikäs alusta, mahdollisuuksia luoda mitä tahansa! Etsiessäni "kaavoja" helmitöihin, tuli vastaan mitä hauskempia kuvioita, joista saisi ihania koristeita, koruja, avaimenperiä, tauluja, kortteja, magneetteja... you name it. Päädyin kuitenkin näihin veikeisiin tonttu-ukkoihin, jotka pääsevät koristamaan lastenhuoneen ovea. Mallia katsoin Pinterestistä löytämistäni kuvista, idean alkuperä tuntematon.

Näppärä tekee toki kuviot omasta päästään, mutta minusta oli lähes meditatiivista keskittyä mallikuvaan ja asetella helmiä yksi kerrallaan järjestykseen. Pikkutarkkaa työtä omat aivot narikassa, suosittelen kokeilemaan! Rentouttavaa mielelle, joskaan ei hartioille ;) 


Joko sinä olet hamahelmien lumouksen löytänyt?

22 yötä jouluaattoon!

23 kommenttia

 1. Siis ihan verrattomia! Tiedän, että näitä mun eka- ja kolmasluokkalaiseni tekevät viikonloppuna. Siis aivan ihania! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ihastuin näihin bongatessani :) Meillä ei lapset vielä pieniin helmiin käsiksi pääse, mutta isommille tämä on tosi kiva juttu! Kiitos Pikku Akka ❤️

   Poista
 2. Voi miten ihania veikeitä tonttuja!

  VastaaPoista
 3. Ihania tonttuja <3 En ole tajunnutkaan, mikä toteutuksien mahdollisuus hamahelmissä onkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on todella paljon mahdollisuuksia, testaa ihmeessä! Kiitos Unelmallinen :)

   Poista
 4. Hauskaa, miten yksityiskohtaisia kuvia hamahelmillä pystyykään tekemään! Kuten Unelmallinen edellä sanoi, toteutusmahdollisuuksia on enemmän kuin äkkiseltään tulee ajatelleeksi. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 5. Ai miten hauskoja! =) Meidän 5v toivoo hamahelmiä joulupukilta. Niitä ei meillä ole ollutkaan kun ei ole aiemmin kukaan ilmaissut kiinnostustaan. Toivottavasti pukki toteuttaa toiveen niin pääsen tekemään näitä jouluna =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä menee pyhät rattoisasti, kun äiti askartelee :D Kiitos Mia!

   Poista
 6. Siis aivan mahtavia! Meillä lapsi täyttää vuoden mutta hamahelmiä on löytynyt askartelulaatikosta varmaan aina :D Mutta ei ole koskaan edes tullut mieleen etsiä netistä ohjeita, olen aina vaan tehnyt joko sen muotoalusta mukaan tai sitten omasta päästä hiukan paketin ohjeiden avustuksella, esim. isänpäivänä tein auton hamahelmistä ja sen liimasin korttiin.. Mutta nämä jos jotkut on rentouttavaa puuhaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän tämä vinkki oli juuri paikallaan :) Tutkihan pinterestiä, sieltä saa inpistä. Kiitos -A- :)

   Poista
 7. Lisäsin joulukalenterisi blogini kalenterilistaukseen. Ihanaa joulun odotusta sinne!
  www.kukkala.fi

  VastaaPoista
 8. Söpöt! Lumihiutaleet on muuten myös ihania hamahelmistä. Meillä lapset juuri 4 täyttänyt ja 5 v tykkäävät kovasti tehdä pienillä hamahelmillä. Isompi tekee mallipohjilla ja yksinkertaisia kuvioita netin ohjeista, pienemoi tekee värikkäitä muotopohjiin.

  VastaaPoista
 9. Söpöt! Lumihiutaleet on muuten myös ihania hamahelmistä. Meillä lapset juuri 4 täyttänyt ja 5 v tykkäävät kovasti tehdä pienillä hamahelmillä. Isompi tekee mallipohjilla ja yksinkertaisia kuvioita netin ohjeista, pienemoi tekee värikkäitä muotopohjiin.

  VastaaPoista
 10. Suloisia tonttuja:) Meillä on kans innostuttu näistä hamahelmistä, tyttö hamahelmeilee näillä pienemmillä ja poika sitten isommilla. Ja kyllä, muutamia taideteoksia itsekin siinä sivussa:)

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!