Luukku 6: Helmiä ja heijastimiaOnnellista itsenäisyyspäivää jokaiselle! Ennen kuin puet iltapukua yllesi ja suuntaat linnaan tai muihin juhlallisuuksiin, ehdit hyvin näperrellä tämän päivän luukun yllätykset vaikkapa ystäville joulumuistamisiksi. Nämä versiot saavat suklaalevyt kylkeensä ja päätyvät lasten hoitotädeille lahjoiksi.

Otsikko sen jo kertoo aika tarkalleen, mitä tästä luukusta löytyy. Heijastimia ja helmiä. Koska heijastin on halpa henkivakuutus ja näillä leveyksillä valitettavan välttämätön, on kiva, jos niitä on käytössä erilaisia ja mahdollisimman nättejä tietenkin!

Ohje näihin on suuuperhelppo, sopii siis lastenkin kanssa tehtäväksi. Tarvitset muovisen heijastimen, helmiä, karabiinilukon/ tuttiklipsun sekä vahvaa nyöriä. Omat tarvikkeet olen ostanut paikallisesta askarteluliikkeestä, mutta toki laatikon perukoilta löytyviä vanhoja heijastimia voi ja kannattaa kierrättää.

Pujota heijastin nyörin puoleen väliin ja tee napakka solmu. Pujottele haluamasi määrä helmiä niin, että kumpikin nyöri kulkee helmien sisällä. Kun pituus on sopiva, solmi nyörin päät lukon lenksuun. Lopuksi pujottele ylijäävät nyörin päät takaisin päin helmien sisään. Ei muuta kuin kiinni laukkuun tai taskunsuuhun :)
 18 yötä jouluaattoon!

10 kommenttia

 1. Olethan saanut tehtyä kivan näköiset heijastimet <3 Oon aina ajatellut, että nuo valmis heijastimet on niin tylsiä ja rumia. Eipäs kyllä olekaan kun vähän ehostaa niitä!

  VastaaPoista
 2. Hyödyllisiä pikkumuistamisia! :)

  VastaaPoista
 3. Tämä on kyllä kiva idea! Heijastimia ei voi koskaan olla liikaa!

  VastaaPoista
 4. Hauska idea ja ihanan pirteä toteutus :)

  VastaaPoista
 5. Nämä on niin kivoja! Pitääkin alkaa tuunailemaan omia kaapissa lojuvia heijastimia uuteen uskoon! :) <3

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!