2016 - Kooste siitä, mitä sain vuoden aikana valmiiksi

Vuosi 2016. Aloitin tämän tekstin miettimällä sitä, mitä kaikkea synkkää ja ikävää tänä vuonna maailmalla on tapahtunut, ja kuinka paljon pelottavammalta paikalta pallomme tämän jälkeen tuntuu. Surin sitä, kuinka huonoja uutisia on mahtunut myös läheisten elämään ja kuinka sitä aina toivoo, ettei vastaavaa satu omalle kohdalle. Lopulta alkoi jo oma teksti ahdistaa, joten päätin kääntää suuntaa.

Vuoden 2016 lopussa olen kiitollinen monesta asiasta. Siitä, että saamme elää hyvin turvallisessa maassa, meillä on koti, ruokaa ja lämpöä joka päivä. Olen niin mielettömän kiitollinen perheestäni; ihanasta puolisostani ja hurmaavista lapsistani sekä avuliaista isovanhemmista. Olen kiitollinen ystävistäni. Olen kiitollinen siitä, että olemme saaneet olla terveitä ja toimintakykyisiä ja siitä, että hyvä hoito on ollut aina lähellä ja saatavissa, kun sitä on tarvittu. Olen kiitollinen mahdollisuudesta opiskella minua kiinnostavaa alaa ja siitä, että miehelläni on riittänyt työtä. Kiitollinen olen myös siitä, että saimme opinnäytetyömme valmiiksi erinomaisin arvosanoin. Olen kiitollinen, että meillä on vapaa-aikaa, yhdessä ja erikseen, ja saamme tehdä niitä asioita, mitkä meille iloa tuottavat. Yritän muistaa kiittää siitäkin, että pulan sijaan ongelmamme on liikaa kaikkea; liikaa tekemistä, liikaa kiloja, liikaa tavaraa. Olen syvästi kiitollinen kaikesta hyvästä elämässämme, ja samalla toiveikas ja luottavainen tulevankin suhteen. En halua antaa liialle huolelle valtaa, vaan uskoa auringon nousevan joka päivä, kaiken järjestyvän aina jotenkin ja elämän kantavan,. Sitä minä toivon.

Kokosin tähän postaukseen suurimman osan tänä vuonna tekemistäni käsitöistä. Tiedossa on pitkä liuta kuvia, joten kärsivällisyyttä kiitos ;)

Lasten vaatteita olen tykännyt tehdä ehkä eniten. Paljon yksinkertaisia pertsoja joukossaan jokunen vähän vaativampikin ompelus. Mintunvihreä toppatakki typykälle on ehkä se kaikista rakkain valmistunut, sitä en varmaan tohdi edes myydä pieneksi käytyään. Toisena lempparina taitaa olla takki, jonka taskusta kurkistelee kettu - siinä vaan on jotain niin veikeää.
























































Itselleni ompelin (tänäkin vuonna) eniten tunikoita ja mekkoja hihan ja helman pituutta vaihdellen. Suurin erävoitto tapahtui loppuvuodesta, kun kaavoituskurssin myötä sain tehtyä itselleni sopivan peruskaavan joustavalle kankaalle. Sen varioiminen jatkukoon ensi vuonna. Suurimmat suosikkini ovat näistä ehdottomasti pitsikauluksinen mekko, mustavalkoraitainen solmittava mekko ja Sielulintutunika.



























Vaateompeluiden vastapainoksi oli mukava näpertää välillä muutakin. Ihanin työni aikoihin on kyllä tuo Harjava hevonen ♥








Neulomisen suhteen tämä oli ekojen kertojen vuosi. Kokeilin ihan noviisina kirjoneuletta ja ihastuin siihen niin paljon, että ensimmäisten mustavalkoisten joulukalenterisukkien jälkimainingeissa syntyivät muutamat muutkin pitkät ja kuviolliset sukat. Lisäksi neuloin ensimmäiset oikeat vaatteet, eli pari villatakkia sekä pari myssyäkin. Virkkaamaankin ehdin ja eniten ikinä työtunteja vaatinut torkkupeittokin valmistui. 










Laskikohan joku monta käsityötä oli valmistunut?  Itse sekosin laskuista, kun luku meni yli sadan. Kyllä tässä melkein kaikki taitaa olla, muutamia legginssejä, toppeja, pipoja, yöpukuja ja perusvillasukkia lukuunottamatta. Melkoinen määrä, vaikka itse sanonkin :)!  Kiitos tästä vuodesta teille, upeille lukijoille sekä teille, joiden kanssa sain tehdä yhteistyötä: Verson puoti, Nuppu Print CompanyNosh Organics, Tyyne-Esteri ja Jujuna

♥ Kimaltavaa vuodenvaihdetta sekä paljon onnen hetkiä, iloa ja valoa tulevalle vuodelle 2017! Nähdäänhän taas ensi vuonna ♥

Ps. Olethan käynyt jo arvontaan osallistumassa? Tarjolla olisi 4 m Verson puodin ihanuuksia!  Arvontaan pääset osallistumaan täällä.

33 kommenttia

  1. Ihania kuvia, ihania kankaita ja ihania töitä! Oon niin iloinen että oln löytänyt blogisi :) Yksi omista tavotteista ensi vuodelle on opetella ompelemaan paremmin ja nämä kuvat antoi taas lisäboostia siihen! Hyvää uutta vuotta ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana kuulla, kiitos paljon kauniista sanoistasi Elina ♥ Ompeleminen vie kyllä mennessään ja koko ajan oppii lisää. Iloa opetteluun ja hyvää vuotta teillekin :)

      Poista
  2. Valtavan määrän kaikkea ihanaa oot ommellut tänä vuonna! <3

    VastaaPoista
  3. Huh, ootpa kyllä ehtinyt paljon ja ihania vieläpä tekemään! Tosi ihailtavaa kyllä! Itsellä ompeleminen on aika usein tasoa "sitten joskus teen kaikkea ihanaa". Täytyis varmaan vähän tsempata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lurre! Ilman käsitöiden tekemistä on vaikea olla, joten syntyyhän niitä :) Jokainen tekee sen verran kuin itse parhaaksi kokee ♥

      Poista
  4. Niin paljon ja niin kauniita töitä 😍 minttu toppatakki ja musta-valkoinen pallohaalari (kai sekin oli itsetehty) ihanimmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Susanna ♥ Juu, haalarikin on omaa tuotantoa, ja voi kökkö, kun näyttää jäävän nyt pieneksi...

      Poista
  5. Holy cow! Ootpas ollut tehokaa!! Terkkuja Kanadasta! T. Paula

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana kooste! Tarjoilet kyllä semmoista silmänruokaa ja inspiraatioita meille muille käsityöihmisille että! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista Mia! Ihan parasta, jos näistä saa iloa ja inspistä joku muukin ♥

      Poista
  7. Tosi paljon hienoja töitä! Pisti miettimään, kuka tarvitsee noin paljon uusia vaatteita? Se on sitä yltäkylläisyyttä: pidetään kerran kaksi ja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehusta! Ihan relevantti kysymys, ja samaa mietin välillä itsekin. Lapset sattuvat kasvamaan kuitenkin aika hurjaa vauhtia, ja esim. tytön vaatteita olen vuoden aikana ommellut neljässä eri koossa. Osa vaatteista on mennyt lahjaksi ja useampi myös hyväntekeväisyysompeluihin. Itselle tehdyt vaatteet ovat pitkälti viikottaisessa käytössä, ja jos eivät, olen niille kyllä uudet hyvät kodit löytänyt :) Ompelu on minulle rakas harrastus ja joskus vaatetta syntyy myös "tekemisen ilosta", enkä koe sitäkään vääränä. Toki joku sitä voi pitää yltäkylläisyytenä, sehän riippuu aina siitä mihin vertaa. Itse ommellessa myös saattaa tulla huteja, koska etukäteen sovitusmahdollisuutta ei ole. Näistäkään ei hukkaan ole mennyt mikään, vaan kaikki ovat löytäneet sopivamman käyttäjän.

      Poista
  8. Ootpas ollut tuottelias, huh! Tosi kivoja vaatteita sekä itsellesi että lapsille. ♡ Ihana se pitsikaulusmekko! :) Ja ihan hirmu hienoja neulejuttujakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna ♥ Nuo neuletyöt ovat kyllä melkoinen erä- ja otteluvoitto, olen oppinut kokonaan uuden taidon ja sekös mieltä lämmittää!

      Poista
  9. Oi sä oot niin tuottelias! Aivan yli-ihania vaateita! <3 En kestä! Oot niin mun ompelu-idoli! :)

    VastaaPoista
  10. Ihan mahtavan paljon kaikkea! Neuletöitäkin oot ehtiny tosi paljon ja vielä kirjoneuleita! Neuletyöt on itselle ainakin sellaisia enemmän aikaavieviä, mutta tietysti helpompia tehdä ihan missä ja milloin vain.
    Oon saanut sun blogista rohkeutta ommella itsellekin enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nuttuNA ♥ Neuletöitä on paljon just siksi, kun niiden teko onnistuu muualla kuin kotona :) Ihan mahtava kuulla, että blogistani on ollut siulle iloa, hauskoja ompeluhetkiä jatkossakin!

      Poista
  11. Ihan mieletön määrä! Ja kaikki niin ihania! Ja sulla on niin hyvät kuvatkin. Onnellista ja aikaansaavaa vuotta 2017! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka kauniista sanoista! Ihan sitä samaa toivotan sinullekin ♥

      Poista
  12. Huhhuh kuin aikaansaava olet ollut! Ja kaikki niin ihania <3 Jospa minäkin tänä vuonna saisin vähän enemmän aikaseksi jotain :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Aino-Maria ♥ Sie oot tainnut saada viime vuonna aikaan jotain parempaa kuin vaatteet, uuden käyttäjän niille ;)

      Poista
  13. Ihania vaatteita. Oot kyllä super taitava. Kysyisin saako tuohon arvontaan osallistua jos ei oo missään Facebookissa tai instassa? Eikä oo kyllä blogger tunnuksiakaan ( vai mitä nenyt onkaan). Tuuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti kehuista Tuuli ♥ Sovitaan, että saa, laita kommenttiin, että et kuulu noihin! Googletunnukset toimivat muuten bloggerissa, jos sellaiset on :)

      Poista
  14. Niin hienoja että!!! Paljon oot saanut aikaiseksi, voi kun omakin aika riittäisi. Niin paljon näistä kyllä saa inspiraatiota itsellekin. Tuo pallohaalari on kyllä niin suloinen! ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan parasta kuulla, että inspiraatio on tarttunut ❤Kiitos paljon Jenni!

      Poista
  15. Täällä tuore lukija huhuilee! Hurjan määrän oot ehtiny! Ja kaikki todella kauniita :) Tykkäsin tosi paljon tosta rusetti-käsilaukusta, ehkä pakko saada itsellekkin sellanen!
    Hei, ps. Oon parin vuoden tauon jälkeen palannut kirjottelemaan blogia. Mikäli sulla on aikaa ja mielenkiintoa, niin käy kurkkaamassa!
    Terkuin, Anni / Needles and Roses

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Anni ja tervetuloa :)! Kiva, jos tykkäsit ♥ Pitääpä tullakin kurkistamaan blogiasi :)

      Poista
  16. Kuvailen sinua lyhyesti kolmella T:llä, Taitava, Tuottelias ja Tarmokas<3 Aivan huikee käsityövuosi!
    Ja mitä tämä vuosi tuokaan tullessaan, sitä jään innolla odottelemaan:)

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!