Joulukalenterin 6.luukku: Hiutaleita hamahelmistä


Hyvää itsenäisyyspäivää!

Linnanjuhlia katsellessa ja iltapukuloistoa ihaillessa voi samalla näperrellä muutaman lumihiutaleen hamahelmistä. Mutta varoitan, tähän jää koukkuun! Hommaan tarvitaan valkoisia hamahelmiä, pyöreä tai kuusikulmainen alusta, leivinpaperia ja silitysrauta. Omiini sipaisin vielä kimalleliimaa ja paperinarut, joilla hiutaleet voi ripustaa joulukuuseen. Hiutaleketjukin olisi hauska vaikkapa ikkunassa. Koska oma hahmotuskykyni on varsin rajoittunut, katsoin alkuun muutaman "kaavakuvan" Pinterestistä, jonka jälkeen kuvioita syntyi omin voimin. Hakusanalla "hamabead snowflake pattern" löytyy lukuisia malleja.


1. ,2. 3.


Jouluun vielä 18 yötä!24 kommenttia

 1. Testattu on, koukkuun jää :) Kauniita lumihiutaleita olet tehnyt <3

  VastaaPoista
 2. Samoin testattu viime vuonna ja jäin siinä määrin koukkuun, että tein mm. 90-vuotta täyttäneelle mummolleni syntymäpäivälahjaksi jokaiselle 10:lle vuodelle yhden erilaisen ja pistin puun oksaan roikkumaan joulukukan antamisen sijaan (hänen syntymäpäivänsä on jouluaattona), mikä oli astmaatikolle varma valinta. Työpaikalleni tein myös samaan tyyliin jokaista työntekijää kohden yhden lumihiutaleen. Joulukortteihin nämä on myös kivoja, kun kiinnittää niin, että saaja saa siististi hiutaleen irrotettua joulukoristeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kaunis ajatus, ihan loistava! Joulukortteihin ajattelin tätä myös :) Kiitos Naurispelto!

   Poista
 3. Nämä ovat olleet minunkin listallani, ovat niin kivannäköisiä! Ensin täytyisi vaan ostaa valkeita hamahelmiä :)

  VastaaPoista
 4. Kiva vinkki! Itselläni on noita helmiä 10. 000, mutta tätä en ole tehnyt. Nyt voisikin kokeilla, kun näki valmiita sivuillasi. Kimalleliima tekee hienostuneen säväyksen.

  Ja kuten Naurispelto-blogi kirjoittaa; joulukortteihin nämä olisi todella osuvia. Itse tein tänä vuonna joulukortteja heijastimista. Blogini joulukalenterissa on kortit esillä. Meilläpäin on niin mustaa, sateista ja tuulista, että "tee itsesi näkyväksi" -jouluteema oli tänä vuonna paikallaan.

  Löysin blogisi ensimmäistä kertaa eilen. Nyt jäänkin selaamaan vanhempia postauksia. Mielenkiintoinen blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heijastinkortitkin ovat hieno idea! Tosi ihana, jos jäät seuraamaan, tervetulos Titta ♥

   Poista
 5. Ihan superihania! :) Tämä blogisi on kyllä tosi inspiroiva <3 Hyvää itsenäisyyspäivää!
  Terkkuja Tainalta Liedosta

  VastaaPoista
 6. Kauniita! Minullakin on ollut nämä suunnitelmissa, näitä katseltuani tilasin valkoisia helmiä. =) Saadaan laittaa vielä hiuteletehdas pystyyn tytön kanssa ennen joulua. Nämä on kivoja juurikin pikkumuistamisiksi ja tietyst

  VastaaPoista
 7. Kauniita, kimalluksen lisääminen onkin hieno idea! Minä yritin poikaa saada näitä näpertämään, kun kaiveli hamahelmet esille. Ei innostunut, kun halusi vaan autoja tehdä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään tuosta kimalteesta :) Meilläkin olisi nuo autot enemmän pojan mieleen. Kiitos Hanna ♥

   Poista
 8. Mullakin on ollut tarkoitus tehdä, joulukortteihin kiinni. Enpä hoksannut ajatella että voi käyttää myös koristeina. Kauniita. ❤

  VastaaPoista
 9. Meillä on lapset innostuneet noista hamahelmistä. Nyt tein katajasta ovikranssin ja koristelin sen valkoisilla hamahiutaleilla. Olen esitellyt sitä 9. päivän luukussa. Käypä kurkkaamassa joku hetki. Sinulla on kyllä ihana kalenteri! Taidan jäädä tänne vakilukijaksi, kun täällä aika usein poikkean. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka, tosi kiva, kun jäät ❤️ Pitääpä tulla katsomaan!!

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!