Joulukalenterin 13. luukku: Tonttutyttöni


Tapanani on saada silloin tällöin päähänpinttymiäpistoja, jotka on pakko ottaa toteutukseen. Nyt suunnitelmani oli, kuten monella muullakin lapsellisella, ottaa ihana, tunnelmallinen joulukuva kilteistä lapsosistani kortteja varten. Täydellinen visioni romuttui kuitenkin nopeasti siinä samassa, kun yritin asetelle tuota kasikuista ja kohta kolmeveetä samaan, kevyesti lavastettuun kuvaan. Sanomattakin lie selvää, että kuva, jossa a) molemmilla olisi edes suht järkevä ilme ja b) olisi edes auttava kuvanlaatu ja tarkkuus, on kerrassaan mahdoton saada! Lopulta päädyin ottamaan kuvia vain neitosesta tällä kertaa, onhan tämä hänen ensimmäinen joulunsa ♥

Suunnitelmaani kuului söpö asu söpölle tyttöselle, ja sellaisen ompelin Marimekon raitapuuvillasta. Uusi Elnanikin pääsi tositoimiin helman koristeompeleessa (jota en saanut ikuistettua kuvaan, mutta sydämiä siinä on) ja napinlävissä, jotka syntyivät melkein itsestään! Kaavana on Babushka-liivimekko koossa 68 Ottobresta 1/09. Oli varsin virkistävää ommella ihan peruspuuvillaa!


Enää 11 yötä jouluun!

30 kommenttia

 1. Suloinen Pieni ja aivan ihastuttava mekkonen! <3
  Lasten kuvaaminen on kyllä välillä rasittavaa. Kun yksi olisi aloillaan, niin toinen liikehtii. Kun toinen hymyilee, toinen irvistää. Minä ihan suosiolla luovutin lasten joulukorttikuvaamisenkin tällä kertaa. Olen sitten räpsinyt yksityiskuvia aina kun on sopiva tilanne. Kivahan on kuitenkin kuvia saada lapsista joka joulu muistoksi.

  Mä olen tullut ihan riippuvaiseksi tästä sun joulukalenterista. Niin ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista Pikku Akka, piristit aamuani ❤️ Kuvaaminen on sellainen juttu, mihin olisi kiva panostaa niin taitojen kuin kaluston suhteen... Ehkä joskus sitten :)

   Poista
 2. En kestä, mikä suloinen pikkutonttu!! ❤❤❤ ja mekko on ihana! Jälki priimaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ❤️ Ja mekon helmakin on reunoistaan yhtä pitki, vaikka kuva hämää :D

   Poista
 3. Hän on aivan ihana mekossaan ❤
  Lasten kuvaaminen on kyllä yksi haaste, peikkopojan uhmaikä takaa sen että kameran eteen saaminen vaatii ihan äärimmäisiä keinoja :P ihme kyllä että sain korttikuvat onnistumaan!

  VastaaPoista
 4. Suloinen pikkutonttu ja mekko! Täälläkin uusi kone ja kovasti mieli tekee testaamaan juurikin napinläpiä, niin helposti ne syntyivät myyjän esitellessä. :)
  Joulukorteissa meillä ollaan suosiolla siirrytty jo askarreltaviin malleihin, ei se kuvaus yhtään helpotu vaikka lapset kasvavat.;)
  Tämä sinun joulukalenterisi on aivan ihana, joka aamu pitää käydä kurkkimassa vaikka kommentoimaan ei aina ehdi. Kiitos ❤.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla Manda, ihana jos viihdyt ❤️! Ai ei helpotu, voi nenä :D

   Poista
 5. Suloinen tonttutyttö ja mekko! :) Lasten kuvaaminen on kyllä niin haasteellista.. Mies oli tänä vuonna varannut verkkokauppansa tekijältä joulukorttikuvauksen. Vaikka kuvaajana oli ammattilainen ja räpsyjä useita kymmeniä, niin ainoastaan pari kuvaa oli sellaisia jjoissa kaikki katsoivat edes suunnilleen kameraa kohti.. :) Isompien kuvaaminen oli jo astetta helpompaa - iso tekijä oli vieras kuvaaja ja puolitoistavuotiaan sai lahjottua karkkipussilla :) Nuorimmaiseen ei vielä osaa vieraskoreilla eikä ole lahjottavissa joten olihan se melkoista touhua. Mutta ihan hauskaa oli ja loppujen lopuksi ihan mukava kokemus (vaikka kotona lähtiessä kiukuttelinkin miehelle että ensi vuonna et sitten tälläistä ressiä varaa! :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa ♥ Hih, melkoiselta kuulostaa teidänkin valokuvaoperaatio :D

   Poista
 6. Miusta paras lapsi-joulukortti on ollut siskoni lähettämä, jossa pienempi nyrpistää nenää ja ei se isommankin ilme niin herttainen ollut. Sellaista se elämä on. Ei aina sitä toisiaan halaavia lapsia :) Mutta ihania kuvia! Tarkoitus ei ollut kritisoida visiota ja kuvia, vaan sanoa vaan että eihän se mitää haittaa vaikka toisesta olis näkyny vaikka vaan puolet päätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Katri :D Ilmeitä enemmän harmittaa se, kun monta kuvaa menee niin, että toinen liikkuessaan tärähtää niin pahasti kuvassa. No katotaan ensi vuonna uudestaan ;)

   Poista
 7. Ihana tonttutyttö siellä <3 Mulla on kans monena vuonna romuttunut hienot visiot korttikuvista ;) Nyt ihme kyllä onnistui!

  VastaaPoista
 8. Hän on kyllä suloisin tonttutyttö, ihana mekko myös, tykkään aina vaan tuosta kankaasta :)

  VastaaPoista
 9. Ihan sydän sulaa, kun toinen on niin suloinen <3! Hurmaava joulumekko, minulla on vauvana ollut aika samanlainen mekkonen jouluna (juuri katselin vanhoja kuvia). Kauniit kuvat. Lasten kuvaaminen on kieltämättä aika haastavaa, varsinkin näin vähäisessä valossa.

  VastaaPoista
 10. Hurmaava pikkutonttu <3 Todella suloinen joulumekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekon suhteen toimi tällä kertaa "less is more" :) Kiitos Niina ♥

   Poista
 11. Miten suloinen pikku tonttu <3 mekin päädyimme tänä vuonna kuvaamaan pelkkää vauvaa :) toinen hyvä idea on kuvata erikseen ja valita sellainen korttipohja, johon saa useamman kuvan.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!