Joulukalenterin 10.luukku: Pillihimmeli

Yksi tämän vuoden hiteistä, joita monessa blogissa on ylpeydellä esitelty, on pilleistä tehty himmeli. Tämä näyttävä ja perinteinen koriste on onnistunut upeasti karistamaan vanhanaikaisen leimansa ja kokenut modernisoitumisen uusien värien ja materiaalin myötä. Eipä voi enää sanoa, että vain mummot tekevät himmeleitä ;)  Olen muiden taidonnäytteitä ihastellut, mutta kuvitellut tekemistä jokseenkin monimutkaiseksi. Kun pillit kuitenkin tulivat vastaani Paapon kojulla Tampereen messuilla, niin pakkohan se oli paketti mukaan napata. 

Himmelihommat olivat itselleni tosiaan ihan vieraita ja lähdin liikkeelle ohjeita etsimällä. Monta hyvää neuvoa sieviin pienempiin timantteihin yms. löytyi, mutta bongattuani tämän ison timanttihimmelin ohjeineen, päätin vaatimattomasti aloittaa kokeiluni vähän laajemmasta kokonaisuudesta. Ja oi että, siitä tuli hieno!! Kannustukseksi sinulle, joka et vielä himmeliin tarttunut, mutta ehkä haluaisit; tekeminen on oikeasti helppoa ja todella mukaansatempaavaa! Pieni polte jäi päälle, kun pillejäkin vielä jäi (tähän kului 113 pilliä ja yhdessä paketissa oli 100 - jouduin siis tilaamaan lisää loppumetreillä). Kokoamisohjeita timanttiin on monia ja tuo linkittämäni omasta mielestäni näppärimpiä. Koin parhaaksi tehdä oman versioni ohutta rautalankaa käyttämällä, jolloin en tarvinnut neulaa ja osien yhdistäminen kävi helposti parilla pyöräytyksellä. Vähän eri tavalla tein myös tuon timantin keskiosan, mutta en hoksannut siitä kuvaa ottaa.

Mitäs pidät? Joko teiltä löytyy himmeli kattoa koristamasta?

Jouluun vielä 14 yötä!

34 kommenttia

 1. Aivan upea!!! Tämmöisen toteutan varmasti, mutta en taida ihan ennättää täksi jouluksi enää. Ehkä siis vuoden päästä, täytyy jo nyt laittaa korvan taakse muistiin!

  VastaaPoista
 2. Oh, wau.. :) Mulla on pillejä hankittuna (huomattavasti yksinkertaisempi malli suunnitteilla!) mutta en tiedä käykö ne tähän hommaan kun niissä on se haitari.. Suoria pillejä en täältä kaupoista harmi kyllä löytänyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävisköhän ne, jos leikkaa haitariosan pois? En miekään löytänyt mistään kivijalkaliikkeestä (Suomalaisessa kirjakaupassa oli ollut, mutta loppunut), joten tilasin Paapolta. Kiitos Raisa :) !

   Poista
  2. Kokeilin, ja kyllä haitaripillilläkin sai tehtyä (olisi lyhentynyt liiaksi jos olisi leiknnut pois), mutta totesin niiden pillien (Tigeristä) olevan aivan liian paksuja.. Sain vinkin mistä.täältä päin niitä ohkaisempia.saa, mutta voipi olla etten ennen joulua ehdi pillejä hakemaan saatika tekemään.. Mutta näitähän voi tehdä vaikka tammikuussa tai heinäkuussa! :)

   Poista
 3. Valloittava!
  - Tässä on aikaa vierähtänyt ja sorminäppäryyttäkin pitänyt olla melkolailla. Henkii tätä päivää koko komeudellaan. Itse olen aivan noviisi näissä himmeli-hommissa. Tätini on aikanaan tehnyt olkihimmeleitä. Enkä koskaan ole lakannut ihmettelemästä, miten ne pysyy ehjänä loppuun asti. Säilytyskin voi olla jonkinmoinen haaste.

  Blogini joulukalenterissa tulee julki myöhemmin ensi askeleeni pilli-himmeli-koriste-askartelu -puuhien parissa. Se ei ole likikään näin mittava ja kaunis ;) Tänään luotin joulukalenterissa ihanaisen ruusun voimaan. Tuli niin kesämuistot mieleen, vaikka ulkona on sysimustaa. Valkoisen joulun toivossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo säilytys on kyllä hyvä kysymys :p Pilli oli miusta mukava työstää kestävyytensä takia. Tämä oli kyllä oikeasti helpompi ja yksinkertaisempi tehdä, kuin miltä näyttää :) Valkoista joulua täälläkin odotellaan ♥ Kiitos Titta!

   Poista
 4. Aivan mielettömän hieno! Mä tein pari vuotta sitten pillihimmelin, pienemmän kuin tämä ja ihan normipilleistä jotka oli vähän liian paksuja (ja lyhyitäkin koska leikkasin haitariosan pois). Haaveissa olisi joskus tehdä uusi hienompi. Tämä sinun on kyllä upea!

  VastaaPoista
 5. Upea! Itsellänikin tänään pilliaskartelu blogissani :)

  VastaaPoista
 6. Ihana ja voi vitsit kun kiva idea lisätä nuita helmiä!! Tällaisen voisi kyllä itsekin yrittää väsätä :) Kivoja nää sun kalenteriluukut muutenkin, jonkin idean voisi napata päiväkodinväelle muistamiseksi :) Vissiin pitäisi jo alkaa toteuttamaankin että ehtii... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miustakin helmet on ihan täydellinen lisä :) Kiva kuulla, että olet tykännyt! Kiitos Noora ♥ Jep, täälläkin aika lailla hommat vielä retuperällä...

   Poista
 7. Vau!! On kyllä niin hieno, että täytyy varmaan tilata itsellekin pillejä ja alkaa värkkäämään! :)

  VastaaPoista
 8. Hurjan tyylikäs ja upea himmeli! Wau! Minun himmeli on ihan alkutekijöissään. Menee siihen samaan 'valmiina ensi jouluna (tai sitä seuraavana)' kategoriaan monen muun homman kanssa :D.

  VastaaPoista
 9. Oi wau! Tosi tyylikäs, ei uskoisi että on pilleistä tehty. :) On sulla ollut kova työ tässä!

  VastaaPoista
 10. Hieno! Minä olen aina pitänyt himmeleistä ja meillä onkin tässäkin talossa roikkunut kaiken aikaa himmeli olohuoneessa (ei vain jouluisin) eli n. 6 vuoden ajan. Ihan perinteinen olkinen tosin. Nyt lapset on kyllä rytänneet sen alaosia ja se pitäisikin korjata tai hankkia uusi. Tykkään kyllä pillihimmeleistäkin, mutta tähän meille se olkinen sopii paremmin.

  VastaaPoista
 11. Himmelit rokkaa! :) Upea tämä sinun tekemäsi! Seuraavaksi taidan minäkin kokeilla tehdä pilleistä. Mustana himmeli on niin tyylikkään näköinen!

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!