Joulukalenterin 11. luukku: 3D tähtikranssi

Tähtikuvio on mielestäni ajaton. monikäyttöinen ja aina yhtä viehättävä. Nämä kolmiulotteiset tähdet taittelin jouluisista kartongeista ja asettelin kranssiksi lastenhuoneen oveen.

Idean ja ohjeita löysin Pinterestistä, tässä esimerkiksi yksi malli. Helpoimmaksi tavaksi totesin leikata kartongin valmiiksi tähden muotoon (piirsin läpi tietokoneen ruudulta saadakseni symmetrisen) ja tehdä taitteet viivottimen reunaa vasten painaen. Viivoja ei tarvitse piirtää, ainoastaan asettaa viivotin tähden kärjestä vastakkaiseen kulmaan ja taittaa paperi sitä vasten. Tämä toistetaan yhtä monta kertaa kuin on sakaroitakin. Kivaa puuhaa! Reilu tunti kului näiden leikkelyyn ja taitteluun.
13 yötä jouluun!

14 kommenttia

 1. Siis tämä joulukalenteri on aivan mahtava! Oon saanut niin paljon ideoita joululahjoihin että! Kiitos sinulle siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana kuulla, kiitos paljon Sonja ❤️ Toivottavasti jatkat mukana!

   Poista
 2. Kauniita! Saapa nähdä milloin ite innostun askartelemaan tähtiä. Aikomus oli jo viime jouluksi, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oli kyllä nopsat tehdä, kun alkuun pääsi :) Kiitos Pikku Akka!

   Poista
 3. Tääkin on upea! Oot niin kekseliäs ja tää joulukalenteri oikea ideoiden amme. En voi kuin ihailla, Hannariina ♡ :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania värikkäitä tähtiä! Itekkin taittelin meidän eteisen seinään muutaman tähden kollaasin nyt joulunajaksi. Saa nähdä raaskiiko niitä ottaa edes joulun jälkeen pois, vaan annanko olla koko talven :) Tuo edellisen luukun pillihimmeli on muuten aivan upea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika, ilo kuulla! Nämäkin saavat varmaan olla pidempään jouluisista kuvioistaan huolimatta :)

   Poista
 5. Ihanat tähdet! Näitä minunkin piti joulukalenteriin tehdä, mutta saas nyt nähdä.. :)

  VastaaPoista
 6. Tuiki tuki tähtönen! Ihania, tuollaisena kranssinakin näyttävät hyviltä. Meilläkin olisi just sopiva seinä tällaiselle. Hmm..

  VastaaPoista
 7. Tosi kivan näköisiä! Ihana kun käytit erilaisia kartonkeja. Sopivat mainiosti lastenhuoneeseen.

  Jos haluaa tehdä isomman tähden eikä tietokoneen näyttö riitä tähden piirtämiseen, onnistuu se myös helposti asteviivaimen kanssa. Tein keväällä videon, jossa on ohje https://www.youtube.com/watch?v=4Tr4PwJaAMA

  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati ohjeesta! Näitä tähtiä teen varmasti jatkossakin :) Kivaa viikonloppua siullekin❤️

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!