Joulukalenterin 7.luukku: DIY Savisydämet


Yllättävän kauan olen malttanut itseäni pidätellä, kun en ole joulukuusta vielä sisälle viritellyt. Suurimpana syynä se, että kotimme virallisen joulukuusinurkan on vallannut jonkun nimeltä mainitsemattoman  ompelupöytä... Toiveena on kuitenkin kuusi pystyttää johonkin muualle pikimmiten, onhan näitä koristeitakin jo valmiina monia. Tämän päivän luukussa jälleen yksi versio!

Pitsisydänkoristeet syntyivät ilmakuivuvasta valkoisesta savesta, jota ostin Tampereen messuilta Paapon kojusta. Jos valmista savea ei löydy, niin täältä löytyy ohje vähän vastaavaan taikinaan. Muoto syntyi tietenkin piparimuotilla. Suunnittelin tästä kivaa yhteistä puuhaa pojan kanssa, mutta osoittautui parhaaksi antaa hänelle tavallista muovailuvahaa, jota sai rauhassa mössätä ilman, että äidin visiot kärsivät.

DIY Savisydämet:
♥ Kauli savi tms. muutaman millin paksuiseksi levyksi (ohuempi käpristyy kuivuessaan herkästi)
♥ Aseta pitsiliina savilevyn päälle ja sen päälle vielä leivinpaperi
♥ Kauli leivinpaperin päältä niin, että pitsikuvio painuu saven pintaan
♥ Leikkaa piparimuoteilla halutut kuviot ja tee pillillä reikä narua varten
♥ Anna kuivua noin reilu vuorokausi (tai paista uunissa, jos teet jostain taikinasta)
♥ Maalaa halutessasi ja tee ripustuslenkitVielä 17 yötä jouluun...

18 kommenttia

 1. Kauniita! Tein itse viime vuonna sydän-aiheesta "helpomman ratkaisun" -> ostin Ikeasta syötäviä sydän-pipareita, joissa oli valmiina reikä ja pujotin punavalkoruutuista silkkinauhaa ripustimiksi. Tänä vuonna sitä ei voi tehdä, sillä koira pitäisi koristeista toisenlaisen huolen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta, miullahan on niitä itselläkin kaapissa! Tosin meilläkin koiralle voisi piparit maistua liian hyvin ;) Kiitos Titta!

   Poista
 2. Voi että sinä se oot jo ehtinyt tehdä tästä massasta! Paapon sivuilla "katselin ja pyörittelin" tätä, mutta aijanpuutteessa hylkäsin. :) Ihanan pitsisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulle jäi tätä vielä toinen paketti, katsotaan mitä siitä syntyy ja milloin :) Kiitos Katja :)

   Poista
 3. Ihania! Pitsi näyttää aina kivalta! :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kauniita! Mistä sä ammennat näitä ideoita? Oma pää lyö aina tyhjää :D

  VastaaPoista
 5. Näyttää tosi kauniille pitsikuvion kanssa! Eikä tarvitse muuta koristusta kuin nätin nauhan:) Kokeilin tuota ukkonooan ohjetta vähän aikaa sitten ja onnistui kyllä todella hienosti:) nauhat pitäis vielä lisätä ja mahdollisesti lakata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että taikinakin toimii, sitä pitää joskus varmaan testailla :) Kiitos Villa Pipo ♥

   Poista
 6. Voi, miten kauniita! Nyt ei tarvitse murehtia etten ehdi kokeilemaan, kun mekin teimme näitä viime viikolla pojan kanssa :). Tosin siitä taikinasta, kun savea ei ollut.

  VastaaPoista
 7. Kauniita! Itsellä suunnitteilla vastaavia taikataikinasta. Tuo reijän tekeminen pillillä oli hyvä vinkki! Yleensä oon vaan neulalla pyöritellt sopivan.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania! Nämä olisi myös tosi kivoja pieniä lahjoja jouluksi. Katsotaan, jos ehtisi toteuttaa :)

  VastaaPoista
 9. Nää on tosi nättejä :) Strömsössä tekivät myös samaan tyyliin ja siellä oli just käytetty mm. paketin koristeena. Kaveri oli tehnyt myös taikataikinasta ja painanut kuvioita myös kohokuvioiduilla laseilla, mikä näytti myös kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tekivät, pitääkin kurkata areenasta :) Lasikin toimii varmasti kivasti! Kiitos Naurispelto ❤️

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!