Joulukalenterin 1. luukku - DIY Kerrostettu avainnauha

Tadaa, tästä se alkaa, Punatukan ja kahden karhun joulukalenteri!

Ensimmäisen luukun takaa paljastuu helppo ja nopea lahjavinkki, joka sopii monelle. Kaikkihan kantavat yleensä avaimia mukanaan, ja kuinka ärsyttävää onkaan etsiä niitä pienessä nipussa laukun pohjalta? Pitkä helminauha on paitsi kätevä (avaimet löytyvät helposti niin laukusta, taskusta kuin kaulasta), myös nätti asuste. Seuraavassa nopea ohjeistus sellaisen tekemiseen :)

Tarvitset joko nahkanauhaa tai vahattua puuvillanyöriä, jota itse käytin (huomattavasti edullisempaa). Nyörin määrä riippuu valmiin avainnauhan halutusta pituudesta, ja siitä tekeekö nauhan kaksin- vai kolminkertaisena. Omaani varasin nyöriä noin 4,5 metriä. Lisäksi tarvitaan halutun värisiä helmiä, sekä rengas tai karabiinilukko avaimia varten.

Aloita leikkaamalla nyöri kolmeen (tai kahteen, tai niin moneen kuin kerroksia tahdot) saman pituiseen pätkään. Katso keskikohta, pujota lukko siihen ja tee hevosenhäntäsolmu lukon yläpuolelle. Jaa nauhat omille puolilleen. Pujota helmiä nyöreihin haluamasi määrä (itse tykkään jättää aina yhden nyörin tyhjäksi) ja tee perään solmu. Toista toiselle puolelle.

Etene vuorotellen puolelta toiselle ja katso, että solmut osuvat suurin piirtein tasavälein. Solmut voivat olla harvemmassa tai tiheämmässä, jolloin nyöri lyhenee nopeammin ja helmiä tarvitaan enemmän. Jatka samoin, kunnes nyöri loppuu tai saavutat halutun pituuden. Tee loppuun tiukka hevosenhäntäsolmu. Valmis ♥


23 yötä jouluun!

21 kommenttia

 1. Oi, ootpa reipas kun jaksat tehdä joulukalenteria!! Mä oonkin avainnauhaa kaivannut. Olen aika huono helmitöissä, joten tää ohje tulee tarpeeseen - jos nyt ei joulukiireiden keskellä, niin myöhemmin. :) Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, toivottavasti saan joka päiväksi jotain tehtyä, kuten aikomus on :) Kiva, jos tästä iloa siulle on ♥

   Poista
 2. Jee! Kiitokset ohjeesta, tätä on seurattava jouluun saakka <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos ohjeesta! Tällainen nauha on ollut minulla to do-listalla jo vaikka miten pitkään, ehkä nyt jopa saan aikaiseksi. :) Jonkinlainen lukko niskassakin olisi varmaan hyvä olla, naru tuskin antaa helposti periksi jos johonkin takertuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Manda ♥ Samaa mietin itsekin, tuo solmu ei tosiaan aukea itsestään. Turvalukko olisi hyvä, jos sellaisen löytää :)

   Poista
 4. Miten voikaan olla jotenkin niin sinun väriset helmet tuossa avainnauhassa :) ;) Tällaisia on itsellä työn alla :) Mukavaa alkanutta joulukuuta :)

  VastaaPoista
 5. Ompas kiva idea :) Täytyy joulun jälkeen ottaa työnalle.. kun ennen sitä tuskin aikaa on.

  VastaaPoista
 6. Ihana ohje ja vinkki! Mahtavaa, että aloitit joulukalenterin. Minä jälkijunassa nyt auon näitä luukkuja :D

  VastaaPoista
 7. Minäkin tein!
  https://hupsistakasilla.blogspot.fi/2018/01/avainnauha.html

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!