Strömsö-villapaita

Pitkään se oli vain juttu uutisissa ja lööpeissä, jotakin mitä tapahtui tutun kummin kaverille. Naapurikaupungissa, jollekin muulle. Vähän pelottava ja melko ärsyttävä juttu rajoituksineen, mutta ei se tuntunut itseä koskevan. Aika monta kuukautta sai korona hivotella, ennen kuin osui omalle kohdalle.

Olin ensin itse kovassa flunssassa ja sain jo kuudennen kerran nauttia pumpulipuikon pyörittelystä nenäonteloissa. Kuudennen kerran sain myös negatiivisen tuloksen. Kun tokaluokkalaiseen iski flunssa, niin toki oletin sen olevan samaa pöpöä kuin itselläni, mutta eipä ollutkaan. Positiivinen tulos pysäytti, käännytti kotiin työpaikan ovelta ja laittoi pasmat ihan sekaisin. Koko perhe jämähti kotiin kymmeneksi päiväksi jännittämään sitä, kumpi loppuu ensin - ruoka vai huumori. Juuri kun karanteeni oli päättymässä, kertoi uusintatestitulos, että myös Tinttara oli sairastunut, vaikkakin oireitta. Minä ja mieheni selvittiin puhtain paperein, mistä kiitos lienee rokotuksille. Kaikesta skeptisyydestäni huolimatta olo oli varsin kiitollinen niistä kahdesta piikistä siinä vaiheessa, kun näitä positiivisia tuloksia oli likellä.

Sellainen tilanne, jossa kahta yleisvoinniltaan aivan erinomaisen vireää ja vilkasta lasta joudutaan pitämään kotosalla yli kaksi viikkoa, on kyllä hyvin hermoja kiristävää kaikille asianosaisille. Molemmat ovat kaivanneet kavereita ja enemmän tekemistä, ja sen puutteessa päättäneet ärsyttää toisiaan kaikilla osaamillaan keinoilla. Sisarusrakkautta parhaimmillaan... On sekaan onneksi mahtunut myös kivoja leikkejä, yhteisiä kikatteluja ja kekseliäitä ajanviettotapoja. Niiden loppuessa onnea on olleet Netflix, Lasten areena ja Aku Ankka. Nyt olemme jo kaiken kaikkiaan loppusuoralla, kun viimeinenkin karanteeni päättyy keskiviikkona. Hurraa sille.

Koronatestimatkalla käytiin kuvaamassa (edustavaa toki kuvata maskin takaa kaivettua meikitöntä naamaa ja testipuikon vetistämiä silmiä, jep) tämä kesäloman lopussa valmiiksi tullut Strömsö-villapaita. Ohje on Strömsön Leen tekemä ja löytyy täältä. Lankana minulla on tässä jälleen 7veljestä ja koko L, joka on semireilu. Tein kerrankin mallitilkunkin, mutta en saanut silmukoita ihan täsmäämään. Ohjeessa neulotaan 3,5 mm puikoilla ja itse jouduin ottamaan 4,5 mm. Silti mallitilkussani oli silmukoita liikaa. Onneksi pystyin vertaamaan kokoa aiemmin neulomiini villiksiin, joten ei mennyt metsään lainkaan. Strömsö-paitaa oli mukava neuloa ja kirjoneulekaarroke kahdella värillä oli ihan helppo nakki. Sen verran poikkesin ohjeesta, että muotoilin hieman alaosaa ja lisäsin lyhennetyt kerrokset selkäpuolelle. Tähän versioon koen yläosasta tulleen hieman liian korkean, sillä muotoiluista huolimatta  se nousee minulla liian ylös kaulalle. Paita on kuitenkin niin nätti, että ehkä pääsen asian yli. Tai sitten laitan seuraavan Strömsön puikoille...

Nautitaan normiarjesta ja pysytään terveinä ♥ 

5 kommenttia

 1. Kauniit värit, oikein onnistunut pusero. Tämä on kaunis kuvio ja mun silmään mieluisampi kuin ne perinteiset islantikuviot.
  Kasvotkin ovat ihan OK, ei huomaa meikittömyyttä eikä muuta epäkohtaa. Siis pitihän niitä kasvoja sit oikeasti katsoa kun niistä mainitsit. Muutoin tässä kyllä vaan sitä puseroa tuli katsottua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KristiinaS ♥ Heh, taisin kaivaa itse kuopan itselleni :D Minäkin pidän tästä kuviosta, luulenpa, että toinenkin Strömsö pitää joskus neuloa.

   Poista
 2. Strömsö -neule on näyttävä. Minulla on aina vaikeauksia kokojen kanssa ;)
  Onneksi olette jo parantuneet ja arki pääsee rullaamaan.
  Tuo aiempi mekko on hurmaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Sartsa ♥ Neuleissa tuo kokoasia on haastava ainakin näin neuleuran alkutaipaleella, eikä viitsisi myöskään purkaa valmista paitaa.

   Poista
 3. Kaunis pusero ja kaunis sinä! Piti vielä uudelleen kelata katsomaan kuvia, kun mainitsit meikittömyydestä. Enpä siihen ensikatsomalta kiinnittänyt edes huomiota. Sinullahan on alkanut tipahtelemaan neuleita puikoilta ihan yhtenään. Ehkä minunkin pitäisi....
  Ihanaa, tervettä syksyä Sulle! <3

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!