Riddari karkkiväreissä

Ajatus omasta Riddarista lähti viriämään jo viime talvena, kun neuloin miehelleni  villapaidan. Se oli ensimmäinen aikuisten koossa neulomani vaate ja onnistui yli odotusteni  - koska ne eivät olleet kovin korkeat. Mallailin miehen paitaa päälleni ja mietin, kuinka fiksaisin omaa versiotani, jos sellaisen uskaltaisin tehdä. Itselle neulomisessa on tökkinyt se, että neulevaate on kuitenkin työläs tehdä, vaikea muokata valmiina ja todella ärsyttävä purkaa, joten olen valinnut aina ompelemisen. Lopulta oma riddari houkutteli niin kovin, että päätin ottaa riskin.

Työn ehdottomasti vaikein vaihe oli värien valinta. Kyselin sitä Instagramin storyissakin ja sain hyviä ehdotuksia. Olin kallellani harmaaseen ja johonkin neutraaliin tehosteväriin, kunnes lankakaupassa huomasin haalivani käsiini kaikkia mahdollisia värejä. Eikös pitkä talvikausi ole ihan riittävän harmaa sellaisenaan, joten voihan vaatteessa olla väriä? Hämmästytin itseni ostamalla kerän useita karkkisävyjä ja pohjaväriksi 9 kerää sinistä lankaa. Siis sinistä!

Koska tiesin alkuperäisen islantilaisen Lettlopi-langan kutittavan minua liikaa, valitsin korvaavaksi langaksi Sandnes Garnin Smarttia, mikä on villaa, mutta pehmeämpää. Apua sain paikallisen Pyöröpuikon mukavalta myyjältä ja vakuutuin taas siitä, kuinka ihana on päästä asioimaan välillä kivijalkaliikkeessä. Pohjaväri on petrooli 6545, okra 2527, pinkki 4627 ja vaalea kitti 1015. Lisänä on munakoison sävyinen ja joku liila 7 veljestä jämälanka, jotka kaivoin mukaan haettuani netistä väri-inspistä. Puikot oli reunoissa 3,5 ja muuten 4. Halusin paidasta istuvan, joten tein vyötärölle kavennukset omasta päästä. Lisäsin myös pituutta helmaan sekä hihoihin, mutta muuten tuo on ohjeen mukainen L-koko. Juuri sopiva niin, että alle mahtuu kerrastopaita ja päälle takki.

Valmista villapaitaa katsellessani mietin, onko se ihana, kamala vai kamalan ihana värikylläisyydessään. Päädyin ihanaan. Paita oli helppo tehdä, mutta kyllä se aikaa otti ja pidin välissä taukoja koskematta neuleeseen lainkaan. Innostuin kuitenkin tästä valmiista paidasta niin kovin, että hommasin ohjeen jo seuraavaan villapaitaan. Tavoitteena olisi saada se tämän vuoden aikana valmiiksi, joten uskon ehtiväni :D Millaisia villapaitoja Sinä olet neulonut tai millaisesta haaveilet?

Lämpöä ja läheisyyttä tammikuun päiviin just Siulle ♥♥


16 kommenttia

 1. Tämä on kyllä ihan kamalan ihana!
  Minäkin haaveilen jostain tämän tyylisestä villapaidasta, ja langatkin jo olisi - on ollut vuosia. :D Takavuosina neuloin paljonkin villapaitoja, mutta nyt lasten aikana en ole neulonut ainoatakaan villapaitaa. Ehkä tämä vuosi on se, että aloitan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka ♥ Sehän voisi olla hyvä sitten pistää paita alkuun :) Miekin ostin jo uudet langat, katsotaan kauanko kestää paidaksi muotoutuminen...

   Poista
 2. Paita on ihana ja sopii sinun punaisten hiustesi kanssa upeasti yhteen! Juuri oikeanlainen väripläjäys ja istuva malli. Onnittelut! Minullakin on suunnitelmissa tehdä Riddari tai muu islantilainen paita mutta vähemmän kutiavilla langoilla myös. Olen aiemmin tehnyt seiskaveikasta yhden puseron, joka taitaa mennä purkuun, kun se ei tunnu niin hyvältä päällä, ja USA:sta ostamastani pehmoisesta langasta toisen, josta taas tuli aivan ihana pidettäväksi päällä sekä sopivan kokoinen, joten se kannustaa tekemään villapaitaakin uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teresa ♥ Nuo onnistumiset on kyllä just se, mikä innostaa neulomaan lisää. Seiskaveikkaa neulon varmaan seuraavaksi, saa nähdä raaskisinko jossain vaiheessa siirtyä arvokkaampiin ja pehmoisempiin lankoihin :D

   Poista
 3. Ihana!!♡
  Mä vain haaveilen tällaisista, neulominen ei ole oma juttu. Tarvii tyytyä ompelukoneella tehtyihin vaatteisiin :)

  VastaaPoista
 4. Iloiset värit villapaidassa, rohkea valinta, sopivat hyvin sinulle. Tykkään myös edellisen postauksen mekostasi. Irmeli

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana! 😍 Mulla on myös riddari tämän kevään to do -listalla, kunhan saan pari muuta työtä ensin alta pois. Mutta vaikeinta tuntuu olevan just lankojen valinta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on justiinsa niin, värikombovaihtoehtoja on vaan niin paljon! Tsemppiä valintaan ja neuleintoa :) Kiitos Raisa ♥

   Poista
 6. Tää on kyllä valtavan ihana :) Sopii värit sulle täydellisesti.

  VastaaPoista
 7. Vau!
  Tämä on suorastaan täydellisen ihana ♥️
  Jos olisi pienempää kokoa niin voisin yrittää pakko ostaa tuon sulta ;)
  Itse en osaa minkäänlaista kutomista tai virkkaamistakaan... Mutta ompelukone ja saumuri kyllä pärisevät tiuhaan tahtiin!
  Terveisin Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija ♥ Neulominen on kyllä yhtä lailla harjoittelulaji kuin ompelukin, joten rohkaisen kokeilemaan, jos vaan yhtään kiinnostaa :) Toisaalta ompelemallakin pärjää hienosti !

   Poista
 8. perfecto, lástima no tener elpatrón

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!