Riddari miehelleJoko olette ihan kyllästyneet neulejuttuihini?  Ajatukseni oli jo tässä vaiheessa postata ommeltuja, mutta saatuani tämän savotan valmiiksi, en malta olla sitä heti julkaisematta! 

Mieheni on jo pari vuotta sitten maininnut, että jos jotakin hänelle tekisin, niin kunnollisen villapaidan. Kuittasin ehdotukset sillä, etten osaajaksakykene tehdä mitään niin isotöistä. Ajatus jäi kuitenkin mieleeni muhimaan ja kymmenien villasukkien jälkeen aloin lämmetä uudelle aluevaltaukselle. Aikuiselle neulomisessa arvelutti eniten se, että sovitusmahdollisuudet työn aikana ovat rajalliset ja jos työ onkin väärän kokoinen tai mallinen, en osaa sitä muokata. 

Netin syövereissä törmäsin useamman kerran Riddari-neuleeseen ja viimein, kun Nauravan napin Laura oli neulonut ensimmäisen islantilaisen neuleensa, inspiroiduin ja päätin minäkin tarttua härkää sarvista ja lupasin villapaidan puolisolle synttärilahjaksi. Lainasin kirjastosta Islantialaisia neuleita- kirjan, josta löytyy Riddarin ohje ja napsuttelin tilauksen Villaiselle. Neuloin paidan ohjeessa suositellusta "perinteisestä islantilaisesta" Lettlopi- langasta, mikä on 100% villaa ja sitä kului tähän L-koon paitaan 12 kerää. Ohje oli selkeä ja kirjoneulekuvio helppo - lukuun ottamatta kolmen värin rivejä, joiden aikana sain lankani aina kieppumaan solmuun. Värivalintoja epäilin hieman vielä neuloessani, mutta valmiissa paidassa harmaat sävyt erottuvat ihan riittävästi toisistaan.

Ja olen kyllä kerrassaan ylpeä itsestäni nyt! Paita valmistui parissa viikossa ja se sopii tismalleen miehelleni, joka hänkin on tyytyväinen neuleeseen (kuvissa ei tyytyväisiä ilmeitä näy, koska tyyppi kehtasi kieltäytyä kasvokuvista :p). Ainut pulma on se, että tuo villalanka on ihan järkyttävän kutittavaa! Neuloessakin pisteli omien housujen läpi sylissä levätessään. Pitää kokeilla vielä etikkavedessä tai villapesuaineessa liottamista ja toivoa, että karvaisuus langassa asettuu käytössä. Lämmin tuo paita kyllä on ja toivon mukaan myös pitkäikäinen! Ehkäpä tämä ei jää viimeiseksi...

Oletko Sinä perehtynyt islantilaisiin neuleisiin tai löytyykö kaapistasi sellainen? Toivotaan, että villapaidalle sopivia talvisempia säitä olisi vielä luvassa ja mielellään jo ennen juhannusta. Tsemppiä alkavalle viikolle just Siulle ♥20 kommenttia

 1. Minä olen tehnyt 4 riddaria, 2 lettlopista ja 2 7-veikasta, voin kertoa että kastelussa tuo lettlopi hieman pehmenee mutta yhtä pistelevää se on koko ajan, langan karvaisuus oikein pömsähtää esiin pesussa, saa olla aika tiivis paita alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ounou! Pitää kokeilla kuinka käy :) Tekisi mieleni tehdä toinen pehmeämmästä langasta seuraavaksi.

   Poista
 2. Aivan mahtava siitä tuli. Hyvät värit ja just sopivan kokoinen. :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis pusero ja miehelle sopivat värit. Ns revontulipuserot tupsahtavat muotiin välillä. Itselläni ja sisarellani sellaiset ovat aikoinaan olleet käytössä pitkään, tyttärilleni ja itselleni olen neulonut ja ehkä tyttären pojalle neulotaan pienempi koko. Pyöröpuikoilla työ käy helposti. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmeli ♥ Toivon tämänkin kestävän vuosia, ehkä jopa isältä pojalle :)

   Poista
 4. Lämpöisen näköinen paita, kivat värit! Tykkään näistä islantilaisista neuleista, mutta en ole sellaista itse neulonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä yllättävän helppo, ei muuta kuin työn alle vaan, jos houkuttaa :) Kiitos Raisa ♥

   Poista
 5. Hieno riddari! kertoisitko mitä värisävyjä käytit tähän paitaan? Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Olen pahoillani, mutta minulla ei ole vyötteitä tallella :( Etsin tuolta Villaisen sivuilta ja veikkaan, että valkoinen on tuo 0054, tumma harmaa 0005, sininen 1701 ja vaalea harmaa eli pohjaväri 0057.

   Poista
 6. Poikani ihastui tähän puseroon ja olen noita värejä tutkinut, mutta en ole varma sävyistä. Voisitko ne laittaa minulle. Olisin kiitollinen ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi ♥ Vastasinkin tuohon edelliseen, että olen pahoillani, mutta minulla ei ole vyötteitä tallella :( Etsin tuolta Villaisen sivuilta ja veikkaan, että valkoinen on tuo 0054, tumma harmaa 0005, sininen 1701 ja vaalea harmaa eli pohjaväri 0057.

   Poista
 7. Uskaltaako kysyä miehesi normaalia vaatekokoa? Pohdin kokovalintaa omalle miehelleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki uskaltaa :D Normaalisti mieheni käyttää L- tai M-koon vaatteita, joten varsin samoissa mitoissa tuokin on.

   Poista
 8. Onko pistelevyys edelleen samaa kun paita ollut vuoden käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karisma lanka ei kutita. Tein siitä yhden villapaidan. Nyt teen toista. (Drops 100%villa)

   Poista
 9. Hei Pikkuveljelle pitäisi paita tehdä , ihastui tähän malliin. Muistatko mistä kirjasta ja mikä on mallin nimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on Riddari Islantilaisia neuleita-kirjasta :) Tämä on kyllä kiva malli!

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!