Kettuvillasukat + ohje!

Eskarilainen pyysi kauniisti itselleen uusia toisia villasukkia aiempien pesukarhujen lisäksi, sillä hän tykkää nukkua niissä. Toivoi lisäksi, olisiko mahdollista saada ketut, ja toki lupasin sellaiset neuloa pikimmiten. Ohjetta en näihin etsinyt, vaan netistä ideoita etsittyäni päätin soveltaa. Kirjoitin ohjeen muistiin, josko joku mielii vastaavat itsekin neuloa. Koska olen sunnuntaineuloja, niin ohje ei taatusti ole virallista ohjekieltä, mutta toivottavasti siitä selkoa saapi.

Kettuvillasukat, koko noin 34

Sukkiin käytin Novitan Nalle (aloe vera)-lankaa. Kokoa muuttaaksesi voit katsoa ohjetta tästä sekä tästä taulukosta. Puikot olivat kokoa 3.

Sukka:
Luo valkoisella langalla 52 silmukkaa. Neulo 1 oikein 1 nurin - joustinneuletta 12 kerrosta. 
Vaihda oranssiin lankaan ja neulo sileää (kaikki oikein) neuletta 32 krs.
Jatka oranssilla 1o 1 n - joustinneuletta jälleen 12 krs.
Neulo kantapää esim. tämän ohjeen mukaan.  Jatka kiilakavennukset ja neulo sileää oranssilla kärkikavennuksiin asti/ pikkuvarpaan yli (tässä koossa neuloin 13 cm).
Vaihda valkoiseen lankaan ja neulo kärkikavennukset  joka toisella kerroksella, kunnes puikolla on 6 silmukkaa ja sen jälkeen kavenna joka kerroksella. Päättele sukka.

Kasvot:
Tee kasvojen kaari silmukoimalla. Laske sukan päälliosan silmukat, katso niiden keskikohta ja laske sopiva määrä silmukoita haluamaasi ilmettä varten. Aloita silmukointi oranssilla langalla valkoisen sukan kärjen ylimmältä riviltä. Näissä sukissa ylimmässä rivissä on 12 silmukkaa ja joka rivillä oranssi silmukoitu rivi kapenee kahdella silmukalla, kunnes jäljellä on kaksi silmukkaa. 
Kirjo kuono ja silmät mustalla  langalla haluamaasi muotoon. 
Silmukoi valkoisella yksittäisiä silmukoita ketun otsalle.

Korvat:
Luo oranssilla langalla seitsemän silmukkaa (jos isompi sukka, lisää silmukoita).  Jätä langanhäntä pitkäksi ompelua varten.
Neulo koko ajan oikein kuusi kerrosta.
Kavenna korva muotoonsa neulomalla toisessa reunassa kaksi silmukkaa yhteen, kunnes jäljellä on kaksi silmukkaa ja päättele korva. 
Virkkaa valkoisella langalla kiinteitä silmukoita korvan reunojen ympäri. .
Tee samoin toinen korva (yhteensä neljä korvaa :p ). 
Ompele korvat sopivaan kohtaan ketun kasvojen yläpuolelle. 

Kysy ihmeessä, jos jäi liian epäselväksi. En tiedä osaanko sittenkään paremmin selittää, mutta toki yritän :D

2 kommenttia

Ilahdun kommentistasi, kiitos!