Make nine 2021 - käsityösuunnitelmia


Enpä muista koska olisi näin pitkää ompelujumia ollut päällä! Koko tammikuun aikana olen käynyt ompelemassa vain pari hassua trikoopantaa. Olen useammin kuin kerran kadehtinut niitä etätyöntekijöitä, jotka palavereissa istuessaan voivat hyödyntää ajan kässäilyyn tai vaikkapa vuorotyöläisiä, joilla olisi pitkät vapaat työputken välissä. Minusta tuntuu kerrassaan siltä, ettei käsityöaikaa ole tarpeeksi! Joku viisas varmasti sanoo tähän, että jokainenhan voi käyttää aikansa kuten tahtoo... Koen kuitenkin, että vapaa-aikani pirstaloituu sellaisiin pätkiin, etten ehdi aloittaa mitään tai niin myöhäiseen kellonaikaan, etten jaksa aloittaa mitään. Äh. Jälleen kerran ne kuuluisat ruuhkavuodet ja liikaa asioita, joita on tehtävä sekä niitä asioita, joista yrittää parhaansa mukaan valita oikein. Ja hitsi kun on olleet niin kivat talvikelitkin, etten ole raaskinut linnottautua sisälle viikonloppuisinkaan. 
 
Kässäilyajatuksia ja -ideoita on kuitenkin muhimassa jälleen vino pino. Jumituksen selättämiseksi tartuin Make nine-haasteeseen, jonka idea ymmärtääkseni on laatia itselle yhdeksän kohdan suunnitelma alkaneelle vuodelle. Toki käsitöitä tulee varmasti enemmänkin kuin nämä yhdeksän, mutta josko näiden kautta lähtisi liikkeelle. Yhdistin omassa ysitaulukossani sekä neule-että ompelutöitä, jotka ovat olleet suunnitelmissani tehdä itselleni. Lastenvaatteet jätin nyt tämän ulkopuolelle.


1. Musta hupparimekko. Kuva on Zalandon sivulta mallia antamassa. Aion ommella hupparin hyväksi todettua omaa tunikakaavaani käyttäen. 


2. Frillapaita, Suuri Käsityö-lehti 8/20. Tämä on jäänyt tekemättä, sillä epäilen, ettei frillat ehkä ole minulla kovin imartelevat. Mutta paitamalli on jäänyt mieleen kummittelemaan niin kovin, että pakko se on kokeilla.


3. Viime vuoden somehitti oli Elvi-laukku, jota en silloin vielä kuitenkaan tehnyt. Kaava oli pitkään @h_nnab instagram-tilillä saatavilla ja tuli myyntiin loppuvuodesta. Se kuitenkin poistettiin pian, koska laukun inspiraationa toimi niin vahvasti Marimekon Karla-laukku. Ehdin ohjeen napata talteen onneksi ja nyt olisi sellainen suunnitelmissa ommella. Kuvassa alkuperäinen Marimekon laukku.

4. Aion viimein ommella sopivat rintsikat Make bra-kaavalla (kuva heidän sivultaan). Olen pari vuotta sitten ollut rintsikkakurssilla, mutta en silloin saanut aikaan istuvaa mallia. Kävin fiksaamassa kaavaa toissa kesänä Ommelin Make bra-klinikalla ja nyt olisi ompelua vaille ihan valmista. Josko viimein tarttuisin tähän haasteeseen!


5. Tilly and the buttons Billie.  Kaava odottaa printattuna kasana, kukahan sen kokoaisi. Ja minkä kankaan valitsisin? Hmmm...


6. Telja. Innostuin Riddarista sen verran, että haave uudesta islantilaistyyppisestä neuleesta virisi heti. Telja olkoon seuraava.


7. Tilly and the buttons Lotta.  Tämä odottaa samoin kuin Billie. Kangas on jo ostettu sentään...


8. Oslo-pipo. Tässä on jälleen osoitus siitä, kuinka hitaasti lämpenen hypetykselle. Osloa on näkynyt tosi paljon jo pari vuotta ja nyt lopulta minäkin tahdon omani.

9. Koska ompelija ja sote-alan palkkakuopassa kökkijä ei raaski ostaa aitoa (kuvassa sellainen), täytyy tehdä itse. Marimekon Unikko-paita, must have.

Oletko Sinä tehnyt käsityösuunnitelmia tälle vuodelle?  
Virtaa ja voimaa tammikuun viimeisiin päiviin, ihanaa, kun valo alkaa jo lisääntyä ♥

 

2 kommenttia

 1. Minulla on vain yksi "kahlitseva" tavoite, tehdä 1 isompi neule ja sekin on jo aloitettu. Edellinen kesti puoli vuotta valmistua. ;)
  Meniskö etätöissä käsitöiden ilo? Pitää vähän pantata ja tehä silloin kun vihdoinkin ehtii. Pitkään aloittamisen odottelu tuottaa luomisen tuskaa ;D
  Toivoisin, että osaisin ommella käyttökelpoisia vaatteita, mutta se ei taida olla minun supervoimani.

  VastaaPoista
 2. Hih, mua niin naurattaa - tämä voisi olla minunkin käsityösuunnitelma tälle vuodelle. :)
  Minä olen lauantait pyhittänyt ompelulle, mutta en minä silti ole mitään saanut aikaan. :D Jos tänään ompelis yhden silityskuvapaidan, niin sais Ava-hamsterihaastetta eteenpäin.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!