Pupuvillasukat

 

Nyt on pakkanen paukuttanut niin navakoita lukemia jo monta päivää, että villasukille, jos jollekin, riittää käyttöä. Halusin tehdä Tinttaralle sellaiset sukat, joiden kuviointi miellyttäisi ja joita neito pitäisi varmasti jalassaan. Nätithän näistä tuli, mutta mitä vielä, eivät ole käytössä olleet. Tinttara on nimittäin sitä paljasjalkaväestöä, joka kokee sellaisten turhakkeiden kuin sukkien rajoittavan vapauttaan ja sielunelämäänsä. Siinä vaiheessa, kun ipana saa kotiin tultuaan kengät riisuttua, lentävät sukat samaa tietä nurkkaan (josta niitä sitten etsitään epätoivoisesti pareja kaivaten) ja hän läpsyttelee iloisesti paljain - ja näillä keleillä jääkylmin - varpain. Ei auta järkipuhe eikä maanittelu, sukat eivät pysy jalassa. No mutta, tässä sellaiset olisi nyt kuitenkin tarjolla, josko ne joskus jalkaan päätyisivät.

Näihin pupusukkiin löytyy ohje Sissukat-sivustolta facebookista. En tiedä mitä kummaa sivuilla tapahtui, sillä aloitin nämä koon 26 ohjeella, jota en enää lopuksi kuitenkaan löytänyt lainkaan. Sen sijaan koon 32 ohje löytyy, kun kuvien kautta etsii. Kauniita sukkia, mutta ohjeet vähän sekavasti saatavilla. Pupukuvio on suoraan ohjeesta, muilta osin sovelsin jonkin verran. Neuloin nämä Nalle-langasta ja pituutta näillä on Tinttaraa lähes polviin.  Huomaan minulla olevan melkoisia haasteita sovittaa käsialaa ohuemmalle langalle etenkin näin kirjoneuleessa. Vähän on epätasaisia pupusia, mutta olkoon. 

Neuloosi jatkuu täällä edelleen, vaikka ompeluhaaveitakin olisi. Taidankin esitellä vuoden käsityösuunnitelmiani seuraavaksi täällä, niin ehkä ne jalostuvat paremmin valmiiksi asti. Sitä odotellessa puehan Sinä lempparivillikset jalkaan ja pysyi lämpöisenä ♥

10 kommenttia

 1. Onpas aivan ihanat sukat, täytyisiköhän tällaiset tehdä itselle? <3

  VastaaPoista
 2. Suloiset pupusukat. Jotkut vaan kokee olevansa kuumaverisiä :)

  VastaaPoista
 3. Uijui, miten söpöset!
  Minäkin tykkään sisällä kulkea avojaloin, mutta villasukkia käytän kylmemmillä keleillä ilman perussukkaa siellä välissä. :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat! 😍 Samaa paljasjalkaväkeä meilläkin useimmiten on, mutta joskus sentään kelpaa villuritkin jalkaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa ♥ Se on kyllä ihme tuo lasten lämmönsäätö, sen näkee kesällä esim. uimarannallakin, ettei heitä kyllä palele, vaikka itse on ihan jäässä :D

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!