Satumaiset silmukat- kirja ja Kallaveet-lapaset

Koska minulla on edelleen päällä perinteinen keskitalven neuloosi, ei Niina Laitisen uusi kirja olisi voinut tulla parempaan saumaan! Blogiani pidempään seuranneet ovat ehkä huomanneetkin minun pitävän erityisesti Niinan/ Taimitarhan sukkamalleista, joten odotukseni olivat korkealla. Satumaiset silmukat on tyylikäs, selkeä ja visuaalisesti viehättävä neulekirja täynnä toinen toistaan kauniimpia malleja. Villasukkien lisäksi päästään neulomaan lapasia ja molempia löytyy niin kirjo- kuin pitsineuleinakin. 

Pidin kovasti jo Laitisen ensimmäisestä Villasukkien vuosi-kirjasta, mutta tästä tykkään vielä enemmän. Mallikuvat tuovat mielestäni paremmin esiin sukan kuvioinnin, mikä on ainakin minulle tärkeää. Ohjeet ja kaaviot on niin selkeitä, että pitsineuleeseen tottumattomanakin uskaltaisin tarttua mihin malliin tahansa. Ja ne mallit -  suuri osa on sellaisia, että tekisi mieli aloittaa neulominen heti. Vain muutama kirjoneulemalli on sellainen, mitkä eivät minun silmääni miellyttäneet ja jotenkin tuntuivat ylimääräisiltä kirjan tyyliin nähden. Yksi mikä minua helpottaa tässä kirjassa on erityisesti se, että lankasuositukset ovat selkeät ja kaikissa paksuuksissa on kerrottu vaihtoehtoiset langat. 

Satumaiset silmukat on teemoiteltu kolmeen osaan. Ensimmäisessä kappaleessa hypätään mukaan rakkaustarinaan ensitapaamisesta onnelliseen loppuun asti. Romanttiset nimet ja pienet tekstinpätkät niiden alla ovat tosi suloisia. Toinen kappale seikkailee eläinten valtakunnassa ja tarjolla on niin muurahaisia kuin upeita riikinkukkoja. Kolmannessa osassa matkataan maailman ympäri aavikolta satumaahan. Jokaisesta kappaleesta on helppo löytää omat suosikit. Minun lempparimalleiksi ja to do-listalle pääsivät ainakin  Äärettömät, Jotain niin oikeaa, Onnelliset, Valtameret ja Satumaat.

Neulomisen aloitin sukkien sijaan lapasista ja nakuttelin Kallaveet-ohjeella lapaset. Lankana oli ohjeen mukainen 7 veljestä ja puikotkin 3,5 ohjeen mukaan, mutta lapasista olisi ohjekaavion mukaan tullut aivan liian lyhyet sormista. Kuvion suhteen olin hetken aikaa pulassa, mutta sitten jatkoin vaan kaavion mukaisesti kuviota pidempään (jos jota kuta kiinnostaa, niin ensin neuloin normisti riville 59 ilman kavennusta, sitten uudestaan rivit 38-46, joiden jälkeen aloitin lähes ohjeen mukaiset kavennukset riviltä 59.) Hyvin käteen istuvat niistä tuli, etenkin peukalokiilan takia. Ystävä ihasteli lapasia sen verran, että annoin ne hänelle myöhästyneeksi synttärilahjaksi. Pitää siis ottaa seuraavat lapaset työn alle, niin ei omatkaan näpit palele ;)

Oletko Sinä saanut tämän kirjan jo käsiisi? Vieläkö siellä ruudun toisella puolen neulotuttaa?
Virtaa ja voimaa tulevaan viikkoon just Siulle ♥

6 kommenttia

 1. Minäkin olen tutustunut kirjaan. Niina Laitisen mallit ovat yleensä todella kauniita ja sukat täydellisiä jalkoihin.

  VastaaPoista
 2. Sä oot nyt innostunut neulomaan kaikkea kaunista, niin kuin nämä lapasetkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen! Ihan hireen kiva vaan tikutella sohvannurkassa illat pitkät :D

   Poista
 3. Kylläpäs näyttää kivalta kirjalta ja lapaset on aivan ihanat! ❤ Minulla on kaulahuivi ja neuletakki kesken, kumpikin etenee hitaasti, rivin silloin ja toisen tällöin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus noiden neuleuiden kanssa käykin niin, että valmistuminen venyy. Onneksi ne siellä oottavat :) Kiitos Raisa ♥

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!