Pöllösukat


Hu-hu-huu! Joululahjoista pari lähti lahjakorttina ja ensimmäinen lunastettiin pöllösukkien muodossa. Toiveena oli nilkkapituiset pöllösukat, jotka eivät ole mustat tai valkoiset. Googlettelun tulos vei toistuvasti tähän ohjeeseen, joten päätin uskaltaa lähteä sitä muokkailemaan. Seiskaveikkaa löytyi lankakorista kauniin keltaisena (tylsää vaan, että kuvissa väri on ihan omituinen) ja se sopi tarkoitukseen mainiosti.

Varteen tein kuvion molemmin puolin 1 nurin, 1 kiertäen oikein-resoria. Pöllökuvio syntyi yllättävän helposti, yksi pöllö per puikko. Hankaluutta tuotti vain se, että apupuikolle viedyt ja ristiin neulotut kohdat kiristyvät kovasti. Onkohan siihen joku keino höllätä? Varsia sovitin omaan jalkaani pikkupaniikissa, mutta kyllä ne hyvin mahtuivat, joten toivottavasti sopivat myös saajan jalkaan. Nopeatkin nämä oli tehdä, muutamassa illassa valmistuivat, kun koko jalkaterä oli ihan perusoikeaa.

Helmien laittamiseen keksin kokeilla virkkuukoukkua, eli pujotin koukun helmen läpi, vedin koukulla silmukan helmen läpi ja neuloin silmukan normaalisti. Eipä tarvinnut alkaa enää ommella helmiä erikseen ja asettuivat juuri oikeisiin kohtiin. Aikas kivat tuli!

Kirpsakoita pakkaspäiviä just Siulle ♥ Lumentulo kyllä saisi jo riittää...

10 kommenttia

 1. Voi että, törmäsin tälläisiin sukkiin viime vuonna ja ajattelin laittaa ohjeen talteen pöllöfania siskoani ajatellen.. Mutta enpä muistanutkaan.. Kiitos muistutuksesta! :) Ihanat sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa ♥! Nämä oli tosiaan ihan yllättävän nopeat tehdä, joten puikoille vaan :)

   Poista
 2. Onpa kivat 🦉-sukat! Tekisi ihan mieli itsekin kokeilla 😊

  VastaaPoista
 3. Kivat pöllöt, sopivat muuhunkin, ei vain sukan varteen. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin samaa, näistä saisi kivat lapasetkin tai vaikka villatakin :)

   Poista
 4. Hei kiva idea tuo helmen virkkaaminen kiinni☺️ Eipäs ole käynyt itsellä mielessä, mutta tosiaan, eipähän tarvitse enää erikseen kiinnittää 😌 ihanat sukat👌🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin se oli tosi näppärää ja tuli oikeaan kohtaan! Kiitos Alore ♥

   Poista
 5. Aivan mahtava lisä nuo helmet. Miten paljon ne antavatkaan ilmettä! Kauniit sukat muutenkin. :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!