Lahjaompelut 2018





Tämän vuoden osalta alkaa joulunvietto olla jo loppusuoralla. Meillä aatto ja pyhät sujuivat juuri niin kiireettömästi ja leppoisasti, kuin toivoa saattoi. Vaikka en tänäkään vuonna saanut haaveilemaani koko suvun yhteen kokoavaa juhlapöytää, missä iloiset sävelet raikaavat (olen lukenut liikaa Melukylän lapsia...), saimme viettää aikaa meille tärkeiden ihmisten kanssa ja ensimmäistä kertaa ihan omassa kodissamme. Ruoka oli hyvää, lahjat saajilleen mieluisia ja maisemakin kuin satukirjoista. Kaiken kruunaa ensi viikolle jatkuva loma, joten löhöilypäivät pulkkaretkien, elokuvien ja villasukkien kera jatkukoon!

Ennen joulua ompelin jälleen kuin viimeistä päivää. Jos lahjan voi ja ehtii tehdä itse, on minusta mukava tehdä niin. Kummilapsille on melko helppo ommella, sillä kaikki ovat suht samaa kokoluokkaa omien mukuloiden kanssa ja kaavatkin löytyvät yleensä valmiiksi piirrettyinä. Tällaisia  lahjuksia syntyi tänä vuonna. 

Suloinen kisukangas on Verson puodilta ja ihastuin siihen ensisilmäyksellä. Palaseni riitti juuri ja juuri kahteen tunikaan, joita höystin mustavalkoisella trikoolla. Toinen mekkonen lähti kummitytölle ja toinen jäi meille. Bambibomber matkasi toiselle kummitytölle ja toivon mukaan on sopiva viimeistään ensi jouluun mennessä. Tuo poninauha, jolla huolittelin pääntien, se on vaan niin söpöä!






Veljenpojille tein samistelupaidat varsin värikylläisestä dinokankaasta. Dinoja päätyi myös yhden kummipojan huppariin, jonka kaavana on ikisuosikkini Block stripes. Kuvissa ei malli välttämättä vakuuta, mutta päällä se on loistava. Paketteihin sujautin myös muutamat pipot. 


Omalle neitoselle tein vielä aatonaattoyönä jumpsuitin hänen toivomastaan Murun pupuneuloksesta. Kaava on  Jujunan Hiiop, josta pitää muistaa jatkossa pidentää lahkeita hieman, sillä selkämitta on suhteessa tosi pitkä. Lapsi on kuitenkin äärimmäisen onnellinen pupujumppiksestaan. Olisi pitänyt kellottaa tämän tekeminen ihan mielenkiinnosta, mutta sanoisin, että noin kolme tuntia sain kulumaan kaavan piirtämisestä silitykseen. 

Toinen lahjapostaus seuraa perässä, sillä muutama lahja tuli ommeltua aikuisillekin. Niistä lisää lähipäivinä. Nyt tunnelmallista illanjatkoa ♥

Ps. Olethan käynyt osallistumassa jo jouluarvontaani?

8 kommenttia

  1. Niin ihania lahjuksia! Tuo eka kisukangas on kyllä todella suloinen.. ❤ Minulla jäi tällä kertaa itse tehdyt lahjat yhteen virkattuun peittoon, josta kuvankin unohdin ottaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa ♥ Nuo kisut on kyllä söpöt, vaikka muuten en kissaihminen olekaan :D Virkattu peitto kuulostaa myös ihanalta!

      Poista
  2. Kivoja vaatteita olet käärinyt paketteihin, pikkuväki on mielissään. Näteille kankaille sopii yksinkertainen malli. Jos kaava on valmiina niin kyllä se työ sujuu näppärästi, varsinkin sinulta. Itse innostuin pipoihin, haalareihin ja slipoihin lahjoiksi, jämistä liuta nallekarhuja. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostavat ihanilta nuo sinun tekemäsi lahjat! Kiitos kovasti Irmeli ♥

      Poista
  3. Kauniita vaatteita ja ihania väriyhdistelmiä!

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!