Joulua kulhossa ja lasipurkissa

Jouluasetelmat ovat varmasti vanha juttu, mutta jostain syystä itse en ole sellaista aimmin tullut tehneeksi. Facebookin jouluryhmissä ihastelin muiden hulppeita talvisia satumaailmoja haaveillen omastani, ja niin piti meillekin purkittaa vähän joulumetsää. Vielä ei toteutus mielessä muhivaa taianomaista joulumaisemaa tavoittanut, mutta näistäkin tuli ihan söpöt. 

Tontun mökkeineen, kelkkoineen ja muine tarvikkeineen ostin omaksikin yllätyksekseni Tampereen messuilta. Ekana messupäivänä en asiaa ajatellut lainkaan, mutta sunnuntaina katseeni tarttui monella kojulla minihahmoihin ja somisteisiin, suloisiin joulukoristeisiin. Lopulta en voinut enää heitä vastustaa, kun juutuin jonkun kouvolalaisen puutarhurin myyntipisteelle. Valinnan vaikeus oli valtaisa, niin paljon kauniita koristehahmoja oli tarjolla. Luonnonmateriaalit löytyivät omalta takapihalta ja yhdessä isomman muksun kanssa askartelimme tontun tuvalle sopivan miljöön. Peltopyykin löysi sieltä paikkansa, tiesi nuori lintututkija kertoa. 

Metsäneläimet päätyivät Ikean lasipurkkiin ja saivat seurakseen pinkin kuusen Tinttaran iloksi. Tekolumi oli viimevuotisia Tigerin ostoksia ja valot Lumikellon rautalankaledit. Shcleich-eläimet pääsevät todennäköisesti lasten leikkeihin, kunhan ovat aikansa viettäneet joulua somistamassa. 
Asetelman lisäksi olin haikaillut joulukranssin tekemistä, mutta paikallisessa askarteluliikkeessä sievä huovutettu hiirulainen ei jättänyt minua rauhaan, vaan kuiskaili haluavansa mukaani. Inspiraatio oli niin vahva, että hiiri, kranssipohja ja vanerisydän pakattiin ostoskassiin ja jo samana päivänä kokosimme kranssin neitosen kanssa - minä pursotin kuumaliimaa ja hän tökki koristeet. Vanerisydämen päällystimme glitterkankaalla. Jouluinen tästä ei tullut, vaan ympärivuotinen koristus pienen tytön ovelle.

Oletko muuten huomannut. että Käsityöblogit ovat jälleen koonneet voimansa ja joulukalenterin luukku aukeaa joka päivä eri blogissa. Minun blogini vuoro on 9. päivä ja luvassa on ommeltava lahjaidea ohjeineen :)

Onko teillä kotona tapana tehdä jouluasetelmia? Iloa joulunodotukseen just Siulle ♥

2 kommenttia

  1. Ihania asetelmia! Minä olen monena jouluna tehnyt tuollaisen lasipurkkimaailman. Saatan tehdä nytkin. Ne ovat niin kauniita!

    VastaaPoista
  2. Ihana varsinkin tuo Marimekon kulhoon tehty tonttuasetelma! Nyt iski kyllä kateus, haluan itsellenikin! :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!