Sateenkaaria - kokeilussa ympyräohjain










* Yhteistyö Pfaff  Suomi

Saadessani käyttööni vuosi sitten Pfaff Quilt Expression 4.2 ompelukoneen, sain mukana jokusen erilaisen paininjalan ja lisäosan. Yksi kiinnostavimpia juttuja oli jo silloin ympyränompeluohjain. Muutama hassu käyttöidea tuli mieleeni, mutta toteutukseen asti ne eivät jalostuneet. Laite hautautui ompeluhuoneessa alemmas ja alemmas, kunnes vähän aikaa sitten inspis iski kuin salama kirkkaalta taivaalta! 

Halusin ommella (jälleen kerran) pussukan ja mielessä oli idea sateenkaaresta. Aloitin leikkaamalla neliön päällikankaasta, jonka jälkeen ompelin eri värisiä koristeommelympyröitä. Liian harvaan, näin jälkikäteen katsoen, mutta ihan kaunis tästäkin tuli. Pitänee jatkojalostaa ideaa vielä ja tehdä vaikka toinen samanlainen tiheämmällä tikkauksella. Ainut mikä tässä jäi harmittamaan oli se, että olisin halunnut pussista suhteessa korkeamman. Neliöstä taittamalla ei kuitenkaan muun muotoista tule.

Ympyräohjain on siis metallinen lisäosa, joka kiinnitetään pistolevyyn. Siinä on nasta, johon kankaan haluttu keskikohta kiinnitetään ja ompelu sujuu ikään kuin harpin avulla. Nastaa siirtämällä ympyrän koko muuttuu.  Kankaan ollessa kiinni nastalla riittää, kun polkee poljinta  ja kangas liukuu itsestään. Hyvin ehti katsoa Netflixiä samalla, kun kone tikkasi... Ympyräohjaimen mukana tulee kaavain, jolla voi tehdä eri kokoisia ympyröitä sekä neli- tai kuusilehtisiä kukkia. Näppärä lisävaruste, jonka kanssa ei voi epäonnistua!

Lisäinspiraatiota ja ideoita ympyräohjaimen käytöstä löytyy mm. Sormustimen Annilta, Kototeon Sannalta, Pomadan Saijalta ja Neulanhaltijan Satulta.

Tulevat illat pitäisi kuluttaa tiiviisti ompeluhuoneessa, sillä tänäkin vuonna joulu näyttää yllättävän ompelijan... Miten se voikin olla niin vaikeaa tehdä lahjat ajoissa? Pidetään peukut pystyssä, että valmista tulee ennen aattoa. Oletko Sinä jo valmiina jouluun lahjojen osalta?

Hilpeää ja stressivapaata joulun odottelua just Siulle ♥

9 kommenttia

 1. Onpa ihana idea ja kaunis lopputulos! Tsemppiä jouluvalmisteluihin!!

  VastaaPoista
 2. Uuu vautsi, tulipa hieno! ✨ myös sinne stressivapaata joulun odotusta 💗

  VastaaPoista
 3. Mielettömän hieno pussukka! Tuo ympyräohjain olisi kyllä mielenkiintoinen kapistus.. :)

  VastaaPoista
 4. Todella upea ja niin hieno yksityiskohta pussukassa <3

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!