Koristeita lasihelmistä

On ihanaa, kun omista käsityöjemmoista löytyy itselle uusia ja jo kertaalleen unohtuneita materiaaleja! Ostin reilut kaksi vuotta sitten Tampereen käsityömessuilta lasihelmiä haaveenani tehdä tähtikoristeita. Ohjeita en saanut kuitenkaan silloin matkaan ja sen vuoksi helmien pujottelu viivästyi ja lopulta unohtui. 

Nyt tänä syksynä innostuin ilmoittautumaan Taito Etelä-Suomen lasihimmelikurssille, joka pidettiin Lappeenrannan tunnelmallisella Tasihinin talolla. Suunnittelin tekeväni kurssilla tähtipallon, mutta sepä ei käynytkään. Kurssilla oli tehtävänä pyramidin muotoinen kolmioista muodostuva himmeli ja koon sai valita kahdesta vaihtoehdosta. Tein noiden parin tunnin aikana kuvissa näkyvän isomman pyramidin ja oivalsin tuollaisen himmelin perusperiaatteen.  Joku paremmalla hahmotuskyvyllä varustettu sen näkisi varmaan vain katsomalla himmeliä, mutta minulle tuo rautalangasta väännetty ohjeistus oli hyvä. 

Kotona tein vielä pari pienempää pyramidia ja googlaamalla  löysin erittäin selkeän ohjeen piikkipalloon. Tämän vuoden messuilta ostinkin jo pari pussia lisää helmiä ja kaverin kanssa hotellihuoneessa syntyi heti messuiltana ensimmäinen iso pallo. Ja on muuten koukuttavaa puuhaa! Kun ajatuksesta sai kiinni ja muotoja alkoi hahmottaa, teki mieli tehdä vain lisää ja lisää. Piikkipalloa yksinkertaistamalla sai aikaan tähden muodon ja kun helmien pituutta vaihteli, sai niistä aina eri näköisiä. Lasihelmiä on saatavilla tietojeni mukaan 3, 5 ja 6 cm pituisina ja kaikkia noita pituuksia käytin omissa töissäni. Lasihelmien lisäksi tarvitaan ohutta rautalankaa ja niiden leikkaamiseen sopivat pihdit. Valmiit lasikoristeet näyttävät ihanilta ikkunassa tai muussa paikassa, missä valo pääsee leikkimään helmien pinnoilla! (Kämäiset kuvat eivät tee oikeutta, piti ihan lisätä tähtösiä tuomaan illuusiota hohteesta :p...) Suurin ongelma on se, että näitä tekisi mieli tehdä enemmän kuin kotiin mahtuu sijoittamaan.

Ovatko lasihimmelit Sinulle tuttuja?

Nyt alkaa jouluhommat olla hyvällä mallilla, lahjatkin jo melkein paketissa. Nyt kun vielä työt saa taputeltua tällä viikolla, niin perjantaina saa aloittaa todellakin ansaitun loman! Ihanaa joulunalusviikkoa just Siulle ♥


2 kommenttia

  1. Niin kauniita olet tehnyt! Itsekin meinäsin ostaa käsityömessuilta lasihelmiä ja -himmelivärkkejä, mutta jäi vielä tällä kertaa ostamatta. Ei tiedä, vaikka ensi syksynä olisikin lasihelmien ja -putkien vuoro. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Kyllä kannattaa kokeilla, nämä on monella tavalla ihania ♥

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!