Silmusta setti ja pari paitaa













Yhteistyössä Nosh 

Miten hyvältä voikaan tuntua se, että olen vihdoin päässyt taas ompelemaan! Viime kuukaudet ovat olleet monin tavoin pitkiä ja kuluttavia, eikä aikaa tai jaksamista ole käsitöihin ollut kuin murto-osa entisestä. Intokin tuntui jo hiipuneen, mutta nyt ompelujumi on alkanut viimein väistyä. Ihanaa! Koska jumeja on ompelu-uralle mahtunut ennenkin, tiesin hyvin toimivimman hoitokeinon:  ompele helppoja, nopeasti valmistuvia ja varmasti käyttöön tulevia vaatteita. Sellaisia siis tällä kertaa. 

Ompelin Noshin Silmu-neuloksesta pojalle bomber-takin ja housut. Silmu on hauskan tuntuista, collegen vahvuista neulosta, jossa pintakuvio tulee hyvin esiin. Kangasta voisi halutessaan käyttää myös nurja puoli ylöspäin, jolloin raidallinen neulestruktuuri jäisi esiin. Silmu on napakkaa ja melko joustamatonta, hyvä vaihtoehto elastaanittomaan ompeluun. Housut tein Jujunan kaavalla, bomber löytyi viime kesän Suuri Käsityö-lehdestä. Bomberin käyttöominaisuuksia lisäsin upottamalla taskut etukappaleen leikkaussaumoihin. 

Silmun lisäksi kaivelin kaapin kätköstä pari Noshin trikoota, aina varman valinnan eli raidat sekä vihermustan Suhasun, joka yllätyksekseni oli pojalle mieluisa. Suhasu on viime syksyn mallistoa, mutta sitä löytyy vielä roosana verkkokaupasta. Vaaleanvihreä-valkoinen raitatrikoo on jo valikoimasta pois ja innolla odotankin, että uusia raitavärejä Noshille tulisi taas. Muita ihania kevät- ja kesäkuoseja onneksi on tarjolla useita, etenkin Tyrskyt houkuttavat minua. Näille paidoille oli selkeä tarve isommassa koossa, kun pienempiä sain juuri vastikään kaapista korjata pois. Tuo ipana kasvaa hurjaa vauhtia!

Ihanaa ja iloista loppuviikkoa, toivottavasti tavataan pian ♥

10 kommenttia

  1. Tosi kivat vaatteet pojalle niinkuin vaatteet blogissasi aina. Toivottavasti jumi on nyt kokonaan ohi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon HennaMar ♥ Samaa toivon minäkin :) Tuo oma ompelutila houkuttelee nyt kyllä kovasti, katsotaan mitä syntyy!

      Poista
  2. Mun huomio kiinnittyi heti ekaks tuohon tapettiin, oi miten huikean hieno! Meillä pitäisi kuopuksen huone rempata hänen näköisekseen, niin bongasin kuvissa heti ton tein ihanan tapetin =)

    Mukavan rennon oloiset vaatteet oot poitsulle ommellu. On taas ihan mein poitsun näköisiä :D
    Raidat toimii aina ja tuo raitapaita on tosi kivan raikkaan värinen.

    t. Saija =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija ♥ Tapetti on miustakin kiva, sopii tuohon pojan huoneeseen kuin nakutettu! Värikäs, mutta silti hillitty jotenkin :) Ootas vaan, kunhan näet joku kerta tyttären huoneen tapetin, se se vasta ihana on ;) Raidat ovat kyllä miunkin ikisuosikit, lisää värejä olisi kiva saada varastoon kesää kohti.

      Poista
  3. NOI HOUSUT ! Ihanat!!

    https://www.stoori.fi/rakkaudella-henna/

    VastaaPoista
  4. Ihania vaatteita taas! Mä aina ilahdun näistä poikapostauksista kun tuntuu että monilla on tyttöjä ja mekkopostauksia satelee :). Ei sillä, ettenkö niistäkin aina inspiroituisi, on ne vaan niin ihania. Mä haluaisin myös kokeilla tuota Silmua kun siitä tuli niin ihana turkoosi sävy, kun vaan saisin pojan suostumaan jotain vaatetta käyttämään... just 4v poika on päättänyt etä kaikki on yhtäkkiä tyttöjen vaatetta ja kelpuuttaa vaatekaapistaan noin kolme vaatekappaletta ilman erillistä suostutteluseremoniaa. Voi kunpa tämäkin olisi vain ohimenevä vaihe!
    Pakko ehkä silti päästä kangasostoksille Noshille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukava kuulla! Tuntuu, että pojalle tulee tehtyä aina vaan pertsaa, mutta onneksi kivat kuosit ja värit tekevät vaatteisiin näköä. Tiedän kyllä niin tuon valikoivuuden ärsytyksen, meilläkin itse asiassa molemmat saattavat yhtäkkiä päättää, ettei joku vaate olekaan sopiva, vaikka eilen se vielä olisi ollut... Kiva, että vaatteet kiinnostavat lapsia, mutta nämä mieltymykset ovat välillä hankalia :D Kiitos Sara ♥

      Poista
  5. Pakko kysyä heti ekana tuosta kauluksen huolittelusta.. Ompeletko resorin ensin saumurilla, vai kokonaan ompelukoneella? Ommellaanko päälle päin näkyvä ommel alla olevien saumanvarojen kohdalle vai viereen? Olen pariin omaan paitaan kokeillut tätä huolittelua, mutta jotain teen siinä väärin koska en saa siitä noin nätin näköistä..

    Kivoja ompeluksia! Tuo vihreä suhasu on ihana kuosi, minä en ehtinyt sitä saamaan kun ihastuin siihen vasta kun oli jo myöhäistä.. :D Tapetti on minustakin tosi nätti! (Varmaankin tässä voi siis toivottaa onnea uuteen kotiin..!?) ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa ♥ Pääntien huolittelen saumuroimalla resorikaitaleen pääntielle oikeat puolet vastakkain. Sitten käännän paidan oikein päin ja taitan kaitaleen paitakappaleen taakse (saumanvara kääntyy alaspäin, toisin kuin kolminkerroin kantatessa). Paidan ulkonäköön voi vaikuttaa jättämällä kaitaletta näkyviin enemmän tai vähemmän :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!