Viskoositunika ja ohje pääntien kuositteluun


Kuten viime postauksessa viittasin, olemme muuttaneet. Vihdoin ja viimein meillä on koti, oma ja ihana koti! On talo, on piha, on trampoliini ja oma ompeluhuone. Lapsilla omat kammarit, joihin levittäytyä kaikkine aarteineen,  aina haaveilemani pariovet meidän makuuhuoneeseen ja tilava sauna. Tavarat ovat löytäneet omat paikkansa, verhot on ripustettu ja taulut seinillä, kaikki on valmista tällä erää.  Ihan huikeaa!

Kaiken odottelun, pakattujen laatikoiden keskellä asumisen ja toisten nurkissa lymyilyn jälkeen on suorastaan hassua pystyä nyt rauhoittumaan. Kun stressi asumisen ja remonttiaikataulun  suhteen on hellittänyt, tuntuu pää omituisen tyhjältä, ikään kuin olisin unohtanut jotakin. Tämäkö on siis se normaali olotila! Saa nähdä mitä tämä omakotitaloasuminen tuo tulevaisuudessa mukanaan, mutta nyt ainakin tuntuu just oikealta. Tämä kodin löytymisen tarina on minusta loistava osoitus siitä, kuinka asiat todella järjestyvät aina, juuri kuten on tarkoitettu.  Olen kiitollinen tästä, kotona on hyvä olla.


Ompelin lapsimessuviikonloppua varten mustasta viskoositrikoosta rennon tunikan sekä legginssit Vimman Mystical flowers-trikoosta. Tai itse asiassa legginssit olivat ensin, joten ne kaipasivat parikseen jotain hillittyä ja takapuolen peittävää. Tunikan pääntielle tein rypytyksen antamaan vähän ilmettä muuten yksinkertaiselle vaatteelle. Kaikessa tylsyydessään tämä setti pomppasi lempparivaatteiden joukkoon kerta heitolla. 

Pääntien rypytys on helppo keino muokata peruspaitaa ja kaavan muokkauskin onnistuu kangasta leikatessa. Kuvasta selviää tapa, jolla itse tein kuosittelun. Parhaiten minusta tässä toimii laskeutuva kangas, mutta onnistunee myös napakammasta trikoosta tms. 
Rypytetyn pääntien huolittelin trikookaitaleella kolminkerroin kääntäen, mutta ohut käänne framilonilla voisi sopia myös. Kerrohan mitä mieltä olet, jos kokeilet :)

Kepeitä askelia ja valoisaa mieltä just siulle ♥

10 kommenttia

 1. Ihan mahtavaa - onnea uuteen kotiin! <3
  Tällaisen tunikanpa minä voisinkin itselleni tehdä. Mulla on vähän semmonen olo, että Mekkotehtaan Ainot kaipaisivat vähän vaihtelua. Niitä kun olen tehtaillut pari viimeistä vuotta. :) Aurinkoista kevään jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kökkö, jääneet nämä kommentit ihan vastaamatta! Anteeksi ja kiitos Pikku Akka ♥ Tämä etumus paidassa on kyllä aika kiva, kokeile ihmeessä :) Aurinkoa on tosiaan piisannut, kiitos kaunis ;)

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin! ❤
  Ihana kuosi leggareissa, kivan näköiset mustan kaverina..

  VastaaPoista
 3. Ehkä tylsä, mutta niin mutkaton ja toimiva vaatepari. Ompelinkin samanlaisen pari viikkoa sitten. :D

  Onnea uuteen kotiin! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juurikin niin! Toimii taatusti ja tulee pidettyä :) Kiitos Maarit ♥

   Poista
 4. Onnea uuteen kotiin! Ihana leggarikangas, wau.

  VastaaPoista
 5. Onnea uuteen kotiin!
  Uudessa ompeluhuoneessa varmasti ompelu maistuu:) Niin kivan ja käytännöllisen asun oot ehtiny jo pyöräyttää:) Tosi nättiä tuo Vimman kangas. Värikkäät leggarit piristää kivasti mustaa tunikaa.
  Ihanan rentouttavaa, stressitöntä kesää sinulle<3
  Heheh, niistä omakotitalo asumisen "ihanuuksista" pääsee sit nauttimaan talvella..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omakotitalo on kyllä ihana, tosin pihahommat ei vaan ole miun juttu :D Kiitos Villa Pipo, mukavaa ja ihanaa kesää siullekin ♥

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!