Keväthuumaa ja ohje helppoon hameeseenOletko koskaan nähnyt, kun lehmät pääsevät ilakoimaan ensimmäistä kertaa ulos talven jälkeen? Tai miten orivarsat ovat kuin lentoon lähdössä päästessään kesälaitumille? Se hetki on täynnä riemua ja vapauden hurmaa, vauhkoontumista ja voimien koettelua, uskoa itseensä ja vehreyden huumaama pää.

Yllättäen ja rytinällä saapunut kesä tuntuu vaikuttaneen minuun ihan samalla tavalla kuin laitumella ilosta pukitteleviin varsoihin. Olo on hilpeä ja elinvoimainen (pois lukien piinaava siitepölyallergia, se kyllä syö naista urakalla...), hyräilyttää. Aamuaurinko, päiväaurinko, ilta-aurinko, aurinko, aurinko ja sanoinko jo, että aurinko hellivät säteillään saaden väriä poskiin ja mielialaa korkealle. Luonto on niin vihreä, että se näyttää photoshopatulta ja uuden kodin lähimetsät ovat kuin suoraan satukirjasta. Mille tahansa polulle astuukaan, löytyy aina suunta, joka vie kotiin. Tuomi tuoksuu ja linnut konsertoivat kilpaa. Elämä tuntuu keveämmältä, tulevaisuus valoisammalta ja kaikki ovet avonaisilta. Oi kesä, jatku tällaisena vielä pitkään!! ♥

Toinen helleaallon hurmioittama on tuo pienempi perheen naisväestä. Mikä onni ja autuus onkaan saada tanssahdella paljain säärin nurmella helmat hulmuten (helmat vaihtuvat moneen kertaan päivän aikana) ja timanttikengät välkehtien! 

Ompelin kirppikseltä löytämästäni muffinssipuuvillasta hamosen Tinttaralle. Kankaassa ihastutti neitiä eniten se, että hänen fanittamallaan Tealla on samasta kankaasta tehty liivi "Sormista sakset"-biisin videolla! Hameen pariksi tein Noshin trikoosta t-paidan, joka sointui värimaailmaltaan muffinsseihin. Paidan hihat kuosittelin perhoshihan muotoon levittämällä kaavaa ja suoristamalla pyöriön. Ei nyt ehken ihan priimaa tuo paita, mutta tämän kesän välttää varmasti.

Mietin hetken, että kannattaako näin yksinkertaisesta asiasta mitään ohjetta tehdä, mutta päätin silti kirjoittaa ylös neuvot hameen ompeluun. Samalla idealla voi soveltaa niin lapsen kuin aikuisen hameeseen ja halutessaan yläreunan käänteen voi yksinkertaistaa ja jättää rimpsun pois. Ehkä tuosta jollekin silti iloa on :)

Lisäyksenä kuvaan vielä se, että ennen käänteiden ompelua kannattaa reunat huolitella esim. saumurilla tai tehdä kapea käänne ihan reunaan, jolloin varsinainen käänne tulee siistiksi.


Ilostuttavaa ja huumaavan hykerryttävää viikonloppua just siulle ♥ Minulla alkoi miniloma ja ylihuomenna kutsuu Tukholma piipahtamaan. Kyllä tätä on odotettukin!

8 kommenttia

 1. Herkullinen pikahame! :)
  Ihanaa lomaa Sulle! <3

  VastaaPoista
 2. Pirteä malli ja niin kivat kuvat. Ihan yksinkertaisesta mallista innostuu ensikertalainenkin kokeilemaan ompelun ihanuutta. Irmeli

  VastaaPoista
 3. Kiva setti. Hamekangas kelpais meilläkin varmasti joka tytölle.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä ihana kirppislöytö :) Yleensä olen huono kierrätysompelija, mutta nyt onnistui. Kiitos Raisa ♥

   Poista
 4. Bongasin teidät lomalla. Hassu juttu, kun tunnistin ekaksi neitosenne mekon:) en hennonnut häiritä lomallanne ja oma vauhtikolmikko piti muutenkin aika kiireisenä siellä laineilla;) ennen reissua katsoin pääntien huolitteluvinkkejä täältä blogistasi, kiitos niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei se olit sinä :)! Mie hetken jouduin miettimään, mutta sitten keksin, muistin sinut kyllä. Meitä olisi kyllä helposti hennonnut häiritä, vaikka vauhtia tosiaan taisi riittää puolin ja toisin :D Skansen oli kiva paikka, siellähän tekin olitte? Ja niin suloinen pikkuinen teillä ♥ Ihana, jos postauksista on iloa edelleen!

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!