OMMEL 2018


Joko sinun kalenteriisi on merkitty matka Espoon suunnalle 8.-10.6. eli jo ihan parin viikon sisään?
Minun on ollut jo pitkään, sillä tätä juttua en tahdo missata! Älä missaa sinäkään. Tämä ei ole maksettu mainos tai yhteistyö, vaan puhtaasti ompeluintoilijan ennakkohehkutusta :)

Monenmoisia kässämessuja on ympäri Suomen vuosittain, neulefestaritkin löytyy, mutta Ommel 2018 on ensimmäinen kokonaan ompeluun keskittyvä festivaali. Tapahtuman tiedotteessa kolmipäiväisen Ommelin kerrotaan yhdistävän kangas- ja ompelutarvikemarkkinat, viikonlopun mittaiset ompelulanit sekä ompeluun liittyvä koulutus. Tapahtuman teemana on kotimainen kangasdesign, ja festivaali tarjoaa monipuolisen näkymän tämän hetkiseen suomalaiseen kangassuunnitteluun.

Ommelissa on tarjottavaa niin pitkään ompelua harrastaneille kuin vasta kiinnostustaan herätteleville. Parhaillaan on menossa ilmoittautuminen kursseille, joista osa on jo täysiä. Kurssivalikosta löytyy mm. kaavan kuosittelua omille mitoille, kepparin ompelua, alusvaatteita ja saumurin salojen opettelua. Itseäni olisi houkutellut värianalyysi, mutta se oli jo täyttynyt.

Kurssien sijaan aion suunnata kaikille avoimiin työpajoihin sekä piipahtaa luennoille, mikäli suinkin sopivasti ennätän. Paikkoja ei tarvitse varata, vaan osallistua voi omien aikataulujen ja kiinnostusten mukaan, jos tilaa riittää. Minua kiinnostaa eniten nahkapaperin ompeleminen sekä vinyylileikkuriin tutustuminen, joten toivottavasti näille pääsen osallistumaan. 


Luentojen ajankohdat julkaistiin juuri ja sieltäkin useampi kiinnostava osui silmään. Lauantain ja sunnuntain voisin istua kuuntelemassa vaikka koko päivät! Jos taas mielit ompelemaan hyvässä seurassa, on Ommelissa mahdollisuus osallistua Suomen suurimmille laneille. Varaa lanipaikka ja kiikuta koneesi mukana. Houkuttelisi sekin, mutta en kyllä jaksa täältä asti alkaa tavaroita Espooseen roudata. Mielummin keskityn työpajojen lisäksi olennaiseen, eli upeiden suomalaisten kangas- ja ompelutarvikemyyjien valikoimiin. Lista näytteilleasettajista on huikea! 

NÄYTTEILLEASETTAJAT

Aurinkokehrä
ehta.
Hellin
i k a s y r
ILOinen KettuLiini
Johanna K. Design
Juki ompelukoneet
Kangaskapina
Kikapi
KUOSIVERSTAS
Käpynen
Lalia
Majapuu Oy
Named
Nappitalo
Nuppu Print Company
Ommelkupla
Ommellinen
Ompelimo MadeIra
PaaPii
Patternsfrom Agency
Pfaff / Husqvarna Viking / Singer
Pikku Prinselat
SARAH DESIGN
SHALMIAK
Unelmallinen
Vanja Sea
Werkleray
Verson Puoti
VIIKUNA
Viljamin Puoti
Virkkukoukkunen

Jep, hengitä syvään, säilytä malttisi ja kiristä kukkaron nyörejä... Niin minun on ainakin tehtävä, ettei ihan lähde mopo lapasista kaikkien ihanuuksien edessä. Sen puoleen kurssille osallistuminen olisi voinut olla hyvä, ei ehtisi keskittyä lisämateriaalin hamstraamiseen. Ja hei, jos nälkä iskee kesken shoppailun, on siellä ruokaakin myynnissä! Palvelujen suhteen Ommelissa on kyllä panostettu, sillä esim. pitkämatkalaisille on tarjolla myös koulumajoitusta. 


Listasin tähän vielä omat tärppini, joita ainakin on käytävä katsastamassa:ehta.
Ihania Katia ja Lauraa on käytävä moikkaamassa ♥ Myös heidän oman tuotannon kankaissa on monta houkuttelevaa, enkä ole aikoihin sieltä mitään tilannutkaan. Josko nyt löytyisi jotakin uutta! Ehtassa tykkään myös siitä tinkimättömyydestä, joka yrittäjäsisaruksilla on laadusta ja ekologisuudesta.


Ommelkupla
Ommelkuplalta himoitsen eniten uusia ompelumerkkejä ja toivon jokusen lycrametrinkin olevan tarjolla. Tämä on huikea uusi yritys, jolla on nyt jo monta ihanaa kuosia tarjolla. Ja tuo nimi, se vaan on niin hyvä.


Hellin
Poniletti ja Bubble bath, say no more.


Lalia
Lalia on myös uudempia kangaskauppoja, jonka valikoima näin prinsessana itseään pitävän lapsen äitinä on hurmaava. Toinen toistaan söpömpiä kuoseja!Ommellinen
Liisan tarina Ommellisen johdossa on aika huima kertomus siitä, kuinka harrastus muuttui ammatiksi. Kauniita kankaita ja vaatteita, niitä on aina päästävä hipelöimään.

Alushousumaraton
Sunnuntain työpajassa pääsee valitsemaan itselle sopivan pikkarimallin ja ompelemaan sellaiset. Jos sunnuntaina vielä paikalla olen, niin tänne suuntaan varmasti!

Nahkapaperin ompelu
Nahkapaperi on itselleni vielä vieras materiaali, jota olisi mukava päästä kokeilemaan.

Suuri Käsityö - suunnittelutyöpaja
Pajassa voi oäästä suunnittelemaan oman toivevaatteensa ensi kevään Suureen Käsityölehteen. Kiinnostava ajatus, vaikkei minulla mitään mallia mielessä olekaan tässä vaiheessa.

Loppuun vielä perusinfot tapahtumasta:

AUKIOLOAJAT
pe 8.6. klo 12-19 | la 9.6. klo 10-18 | su 10.6. klo 10-16
TAPAHTUMAPAIKKA
Opinmäki, Lillhemtintie 1, Suurpelto, Espoo
VAPAA PÄÄSY!

Nähdäänkö Ommelissa siis? Jos nähdään, niin tule toki jutulle ♥

6 kommenttia

 1. Ilman muuta matka suuntaa Ommeliin! Harmittaa kun en voi viettää koko viikonloppua sielä, olisi niin monta mielenkiintoista kurssia, työpajaa ja luentoa sielä! Ehkäpä näemme sielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ehkä törmätään :) Minä oon menossa vaan lauantaina, vitsi jääkin alkkarit tekemättä :/

   Poista
 2. Voi että kun mieleni tekisi Ommeliin... Vaan nyt on muuta päällekkäisyyttä.. :( Jospa tapahtuma saisi jatkoa ensi vuonna ja pääsisin silloin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi! Onneksi uskon varmasti, että jatkoa seuraa, eiköhän nuo hyvin vedä porukkaa ainutlaatuisuudellaan :)

   Poista
 3. Kyllä ehdottomasti. Kankaita, kursseja ja ompelemista, mitä vois enempää pyytää. Pe ja la olis tarkoitus olla mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä riittää kyllä puuhaa varmasti molemmille päiville :) Samaa mieltä, ihan parhautta ja innolla odotan!

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!