Kurkkaa kirjaa; Nuppunen nro 4 - kukkia ja juhlia

Kirja on saatu arvostelukappaleena Nuppu Print Companylta.Kesän viimeinen viikonloppu ja venetsialaiset! Tänäkin vuonna kunnon kekkerit jäivät meidän porukalla väliin, mutta pieniä pilkahduksia sellaisista  oli ihana nauttia hämärtyvässä illassa lyhtyjen ja valojen muodossa. Vaikka koko elokuu on ollut sään puolesta jo enemmän tai vähemmän kolea ja kostea, pidin yllä toivoa kesän jatkumisesta. Nyt kuitenkin saa luovuttaa sen suhteen, loikata syksyyn ja kaivella kynttilät ja viltit esiin... Ostin uudet kumisaappaatkin, joten tervetuloa syksy!

Vaikka tuo kesä perinteisesti on juhlien aikaa, ei juhlavampia mekko- ja paitaompeluita tarvitse tai kannata unohtaa syksylläkään. Tartuin nimittäin viimein uusimpaan Nuppunen-kirjaan, joka nimensä mukaisesti - Nuppunen nro 4, kukkia ja juhlia - keskittyy hieman fiinimpiin ompeluksiin. Nuppu Print Companyn neljäs kirja ilmestyi alkukesästä ja toi koronakurimuksen keskelle toivon ajasta, jolloin kunnon juhlia voi jälleen järjestää huoleti. 

Jo tutuksi tulleeseen tapaan Nuppusessa on käsitöiden lisäksi joku muukin aspekti ja tällä kertaa siihen on valikoitunut kukat. Kukat on Nupulle luonteva valinta, sillä ilman kukkia ei olisi myöskään Nupun hurmaavia ja helposti tunnistettavia kuoseja. Kirjassa kerrotaan seitsemän eri tavoin kukkien ja kasvien maailmaan kietoutuneen henkilön tarinoita ja heidät nähdään myös upeissa juhlavaatteissa. Kukkateema elää vahvasti kirjan kuvituksessa juhlien sijoittuessa Helsingin Talvipuutarhaan. 

(Harrastaja)ompelijana itseäni kiinnosti tietysti eniten vaatteet ja kaavat, joita tämä kirja tarjoaa. Arkisemmista materiaaleista otetaan askel eteenpäin ja suurin osa malleista on tarkoitettu tällä kertaa kudotuille kankaille, kuten puuvillapalttinalle tai - satiinille ja tencelsatiinille. Joustavien ystävillekin löytyy kuitenkin parikin ihanaa mekkomallia, joille varmasti löytyy käyttöä ympäri vuoden. Erilaisten mekkojen lisäksi kaavat löytyvät mm. kauluspaitoihin koko perheelle, kynähameeseen, suoriin housuihin, liiviin ja kravattiin. Omat suosikkini ovat hihaton tencelsatiininen Sirkku-mekko sekä trikoinen ja vesiputouspäänteinen Leivo-mekko, joista toisen ainakin otan työn alle viimeistään ensi kesänä. Aivan ihana on myös pienten tyttöjen Tikli-mekko! Kaavoissa kokoskaala on laaja; naisten koot 34–52, miesten koot 46–60 ja lasten koot 80–158. Ompelua helpottamaan tästäkin Nuppusesta löytyy hyvä vinkki- ja ohjeosio.

Kokonaisuudessaan Nuppunen nro 4 on kaunis ja houkutteleva kirja, josta löytyy ommeltavaa moneen juhlatyyliin. Plussaa Nuppusen vaatteissa on mielestäni niiden yksinkertaisuus ja ajattomuus, jolloin ne sopivat kaiken ikäisille ja kokoisille ihmisille jättäen samalla tilaa näyttäville kuoseille, mikäli sellaisen valitsee. Ohjeiden kanssa ompelu on helppoa kaavan ollessa konstailematon ja aloittelevakin ompelija selviää varmasti. Lisäbonuksena tässä kirjassa on mm. kukkakranssin ja täytekakun ohje, jotka täydentävät juhlavaa teemaa. Mielenkiintoista onkin odottaa, millainen mahtaa olla mahdollinen viides Nuppunen, sillä aiemmat kirjat ovat olleet keskenään hyvin erilaisia. Ihailen Nuppulaisten rohkeaa oman tien kulkemista ja omalle tyylilleen uskollisena pysymistä ♥

Millainen on Sinun luottovaatteesi juhlissa? 


2 kommenttia

 1. Tuttuja elementtejä! Justiinsa lainasin tuon kirjan kirjastosta ja selailin ja ihastelin. Nautiskelin. Yhden juhlamekon kesän aikana ompelin Tyttärelle ja juuri sen postasin. Eihän se juhlava ole, mutta teinin makuun just hyvä. Ja minunkin makuun. :)
  Ja kumisaappaatkin ostin uudet itselleni viime viikolla. Minkä väriset sinä ostit? Minä ostin punaiset. Keltaiset minulla on ennestään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti se "ei ihan niin juhlava" onkin se paras vaihtoehto, tärkeintä, että tuntuu omalta ♥ Miun kumpparit on violetit Hait, ihanat! Keltainen olisikin ollut toinen vaihtoehto :D

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!