Kukkaiskylpy-mekko ja katse kohti seikkailuja


"Seikkailu on hyvä suunnitelma" lukee lapseni vuosia sitten saamassa synttärikortissa, jonka olen sittemmin keittiöömme kehystänyt. Siitä ohjeesta päätin ammentaa myös nyt, kun elokuun tuttu haikeus alkoi hiipimään sisimpään. Aina kesän tai ainakin kesäloman lopussa nimittäin alan tuntea itseni alakuloiseksi, ahdistua pimenevistä illoista, tuskailla kiireisiä arki-iltoja, päivitellä lasten kasvua ja siirtymistä päiväkodin ryhmästä toiseen tai luokalta seuraavalle ja sitä myöten vuosien vierinnän kiihtyvää tahtia. Tähän elokuuhun iski myös huoli uuden työn löytämisestä, kun nykyinen joulukuussa päättyy. 

Viime viikonloppuna kävin ystäväni kanssa kahvilla. Nolostuin siinä vaiheessa, kun tajusin valittaneeni ja kertoneeni huolistani suurimman osan siitä ajasta mitä itse olin äänessä. Kotimatkalla mietin asiaa ja päätin tietoisesti kääntää ajattelun suuntaa. Haluan suhtautua elokuuhun ja tulevaan syksyyn uutena seikkailuna, joka tuo mukanaan uusia harrastuksia, kivoja viikonloppupuuhia, koko ajan taitavammat ja pärjäävämmät lapset, paljon pyöräiltyjä kilometrejä, mielenkiintoisia haasteita töissä, inspiroivia kohtaamisia ja lopulta varmasti sen etsimäni uuden työpaikankin. Olkoon elokuu uusi alku ja mahdollisuus unelmien toteutumiselle!

Tämän mekon ompelin heinäkuussa juuri ennen lomareissuamme. Verson puodin huikean ihana Kukkaiskylpy-trikoo viehätti minua tässä tummemmassa sävyssä niin kovin, että kangas päätyi mekoksi jo samana iltana, kun sen postista hain! Kaavana on oma holkkihihainen mekkokaavani, johon muokkasin tuon helmarimpsun. Nuukailuni kangasta ostaessa kostautui, sillä en saanut helmasta niin pitkää ja muhkeaa kuin toivoin. Lopputulos oli kiva ja kangas kaunein, mutta mietin, onko mekko vähän liian tyttömäinen minulle. Kyllä tämä silti on ollut jo monesti käytössä ja toimii loistavasti myös sukkisten ja villatakin kanssa. Saan siis nauttia kesäisistä kukkaistunnelmista mekon avulla vielä sittenkin, kun kesä on vain ihana muisto.

Uusia seikkailuja just Siulle ♥

6 kommenttia

 1. Ihana mekko - just sopivasti tyttömäinen. Täälläkin on ollut koko viikko seikkailua. Huh, on seikkailtu niin, että melkein yöunistakin on pitänyt nipsasta aikaa seikkailuille. Toivottavasti ensi viikko olisi paljon rauhallisempi. Minä kyllä kovasti tykkään syksystäkin. Yhtenä iltana istuttiin hämärässä illassa, tuulen suhinassa lämpimässä paljussa. Piti ihan nuuhkia, kun lähipellolta kantautui niin suurenmoinen kypsän viljan tuoksu. Ja syksyn sato: tuoreita porkkanoita ja kurkkuja sekä metsän marjoja. Kyllä syksyssä on paljon ihania asioita. Ihanaa syksyä sullekin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka ♥ Välillä se seikkailu tosiaan jatkuu yölle asti ja se on kyllä vähän liikaa. Oi, iltapaljuilu kuulostaa kyllä ihanalta! Ihania syysjuttuja teille :)

   Poista
 2. Tosi sievä mekko! Ei yhtään liian tyttömäinen 😉.
  Kirjoituksesi syksystä on kuvaava. Juuri niin, asiat voi nähdä niin monelta kannalta. Ja mikä rikkaus kun pystyy katsomaan samaa asiaa itse monelta eri kannalta. Tosin se näkökulman vaihtaminen ei ole aina kivutonta saati helppoa. Minä kuulun syksyn faneihin. Nautin siitä, että tiedän pimeiden iltojen tulevan ja turvallisen arjen. Ja kukaan meistä tuntemuksineen ei ole väärässä 😃.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emännys♥ Monessa asiassa on onneksi aina ne vähintään kaksi puolta. Ja totta, ei todella ole aina helppoa asennoitua eri tavoin :D Nyt kun syyskuu kohta alkaa, voi alkaa syysjutuista nauttia enemmän, kun ei tarvitse haikailla kesää...

   Poista
 3. Aivan ihana mekko! Olet taitava ompelija.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!