Hertta-mekko kahdella tavalla
Vaatteiden ompelu itselle on aina hieman jännittävää. Kyseessä on prosessi, joka koostuu useasta osasta aina ideoinnista kankaan ja kaavan valitsemiseen ja lopulta toteutukseen sen eri vaiheineen. Vaikka samalla mallilla olisi tehnyt vaatteita aiemmin, voi materiaali yllättää tai kuosivalinta olla sittenkin väärä. Erityisesti jännän äärellä ollaan, kun testiin pääsee uusi kaava ja itselle epätyypillinen sävymaailma. Välillä kaikki menee ihan nappiin ja taikuri itsekin on ihmeissään omasta onnistumisestaan. Välillä taas visio olisi toiminut noin 20 kiloa sitten ja vaate jää käyttämättä.

Tämän mekon kohdalla lopputulos oli vähän molempia. Kun ompeluryhmissä tuli vastaan Kaavastudio Ainoan Hertta-mekko, näin heti mielessäni itseni pitkähihaisessa lettimekossa. Vaikka Vimman letit alkavat olla jo ihan totaalisen passée, en voi olla itse tykkäämättä niistä edelleen. Kaava siis tilaukseen, lettejä metsästämään ja ompelemaan. Lopputulos näkyy ylemmissä kuvissa. Mekko oli mukava päällä ja kaava kiva ja melko hyvin istuva ihan muokkaamatta. Mutta... Jokin mekossa ei vaan tuntunut täsmäävän. Vaaleaa lettikuosia oli vaan kerrassaan liikaa näin isolla ihmisellä ja vibat yöpaidasta eivät suostuneet väistymään. Yhden viikonlopun testailin mekkoa Porvoon reissullamme ja totesin, ettei mekko sellaisenaan jää käyttöön. 

Kotiin päästyäni purin hihat pois ja olo keveni heti. Ihan sellaisenaan mekko tuntui kuitenkin vähän tylsältä ja uskaltauduin kokeilemaan pieniä frillahihoja. En tiedä onko se fiksuin valinta kokonaisuutta ajatellen, mutta ihastuin mekkoon välittömästi! Aion käyttää tätä frilloineen päivineen monena ihanana kesäpäivänä ♥ Tosin ensin sitä pitää paikata, sillä kuvausreissulla mieheni valitsi fillarointiin vähän vaativamman reitin ja joku vänkyrä oksa repäisi helmaan ison reiän. Onneksi ei mitään niin pahaa, ettei sitä kokoon kursisi.

Kummilla hihoilla Sinä pidät mekosta enemmän? 
Nautitaan näistä hellepäivistä ♥
 

5 kommenttia

 1. Pienet frillahihat paremmat, pitkät hihat kalvosimineen on liian raskaat. Ehkä puolihihakin voisi olla kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minä itsekin koin, kiitos kommentistasi HennaMar ♥ Kaavaa pitää testata uudelleen ja kokeilla erilaisia hihoja.

   Poista
 2. Kyllä frillat voittaa! 😊 Ihana mekko.

  VastaaPoista
 3. Frillahihat saavat minunkin ääneni 👍

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!