Hänen ylhäisyytensä- villapaita tytölle
Kyllä vain, villapaitaa pukkaa keskellä kuumimpia hellesäitä! Tosin suomalaisiin kesiin tottuneena mitä tahansa auringon ja räntäsateen välillä voi pitää normaalina, joten villapaidalle voi hyvinkin tulla käyttöä. Tässä oli niin osuva nimi neuleohjeella, että se oli pakko saada heti puikoille! "Hänen ylhäisyytensä"-paita hänen ylhäisyydelleen. Nimen lisäksi myös malli oli kaunis. Ohje löytyy kirjasta Islantilaisia lastenneuleita- kirjasta, josta enemmän seuraavassa postauksessa. Tinttarakin ilahtui mallikuvan nähdessään ja esitti väritoiveensa, joiden mukaan kävin lankakaupoilla paikallisessa Pyöröpuikossa. 

Roosa pohjaväri sekä harmaa tehoste ovat Sandness garnin Smartia, sävyt 4332 ja 1032. Keltainen tehosteväri oli jotain vähän ohuempaa lankaa, koska toivomaani keltaista sävyä ei oikean paksuisena löytynyt. Ohut lanka paksumpien seassa vaikuttaa hieman kirjoneuleen tasaisuuteen, mutta ei häiritse liikaa. Paita neulottiin helmasta ylöspäin, kuten islantilaiset neuleet ilmeisesti  yleensäkin ruukataan neuloa. Se on omaan makuuni paras tapa tehdä; tylsät  yksiväriset osat on helppo neuloa pyörönä vaikka telkkaria katsellessa tai automatkalla. Helman ja hihojen yhdistämisen jälkeen on enää kivoin osuus eli kaarroke ja sitten onkin jo valmista! 

Tein tämän paidan koossa 6-7 vuotta ja se Tinttaralle juuri sopivan reilu, että ei aivan heti jää pieneksi. Neule pääsee tositoimiin heinäkuussa, kun suuntaamme pohjoiseen lomailemaan ♥ Lomaa ennen on puskettava vielä pari viikkoa töitä, mutta onneksi aurinkovoimalla viimeiset viikot sujahtavat varmasti mukavasti. Joko Sinä olet päässyt loman viettoon?

Hellivän helteistä viikonloppua just Siulle ♥

 

2 kommenttia

  1. Malli on yhtä kaunis, kuin malli, joka sitä esittelee :) Donitsitkin samaa sävyä.

    VastaaPoista
  2. Niin ihastuttava kokonaisuus: tyttö ja neule. Kauniit värit valitsitte neuleeseen. :) Neulehan on oikein hyvä kesävaate. Ja Suomen kesässä oikein tarpeellinenkin. Ei tätä hellettä kuitenkaan ihan joka päivä ole. :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!