Helppo ohje tyynynpäällisen ompeluun




On pari varmaa kevään merkkiä lisääntyvän valon lisäksi; tulppaanit ja uudet sohvatyynyt. Tai tyynynpäälliset tietenkin, eihän niitä tyynyjä itsessään tarvitse vaihdella. Vaikka kuinka tykkään jouluisista ja talvisista tyynynpäällisistämme, oli jo aika saada jotain pirteämpää. Unikkointoilu on selvästi alkanut tarttua myös minuun, joten viime viikolla oli aivan välttämätöntä ostaa metrin verran Marimekon puuvillaa, kun se sattui vielä tarjouksessakin olemaan. Väri taitaa olla poistuvaa mallistoa, mutta meille se sopii täydellisesti!

Tyynynpäällisen ompeluun löytyy monia ohjeita, mutta tätä vastaavaa en bongannut äkkiseltään. Napsin kuvat työvaiheista, josko jollain muullakin olisi kevätsisustuksen aika ja intoa ompeluun :) Päällinen suljetaan vetoketjulla ja on ihan superhelppo ommella! Tämän ohjeen mitat on tarkoitettu 40 x 40 cm sisustyynylle, mutta voit muokata niitä tarpeesi mukaan. Jos sisustyyny on esimerkiksi 50 x 50 cm, tarvittava kankaan koko on 103 x 52 cm ja vetoketjun pituus 50 cm. Vetoketjun liiallinen pituus ei haittaa, sen voi häntä päästä leikata pois (päät kannattaa polttaa, ettei purkaannu).

Tässä siis ohje:


















 Jos Sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa, niin hihkaise ihmeessä.

Iloista helmikuun alkua, muista käydä luistelemassa tai hiihtämässä ♥

16 kommenttia

  1. Uskomatonta! Näyttää niin helpolta, että minäkin uskallan kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvä vinkki, pitää kokeilla! Kuvien perusteella kangas kuitenkin laitetaan oikeat, ei nurjat vastakkain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ompelukärpänen♥ Tietenkin oikeat puolet vastakkain, ajatushärö kävi minulla :D Korjattu!

      Poista
  3. Olipa hyvä idea! Miksi en ole tuota ennen hoksannut?
    Minulla tulee ommeltua nykyään koristetyynytkin sellaisella perinteisellä tyynyliinataskulla. :)

    VastaaPoista
  4. Hei kiitos! Mä pärjään vetoketjujen kanssa muuten ihan hyvin, mutta tää tyynynpäällisten ompelu on ollut aina melkoista haparointia.
    Nyt saan kaverille tehtyä suunnittelemani lahjan :)

    VastaaPoista
  5. Huippuidea tuo harsiminen. Kävisiköhän myös joustavalle, esim lasten collegehaalariin.:D nim. niissä ei aina vetoketju kohdistu..

    VastaaPoista
  6. Hei näppärä ohje! Tuunasin tällä nyt myös vanhat sohvatyynynpääliset jotka odotti vetoketjujen laittoa. Nimim. Jälleen ratkottu sauma että sai pesuun 🙈

    VastaaPoista
  7. Kiitos vetoketjuvinkistä 👍. Minulla odottaa juurikin sama kangas tyynynpäällisten tekoa. Lopusta kankaasta ajattelin tehdä hellehatun 😁.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa mainiolta suunnitelmalta! Unikko-hattu on varmasti ihana ♥

      Poista
  8. Halusin varmistaa nuo mitat. jos tyyny on 45x45 niin onko kamkaan mitat silloi 93x47

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt niin, että vetoketjupäätyihin tulee 1,5 cm /reuna ja muihin saumoihin 1 cm saumanvarat. Kuulostaa tuo mittasi siis ihan oikealta :)

      Poista
  9. Hei, todella kauniit! Löysin blogisi sillä olen etsinyt tällaisia tyynyjä/kangasta jo pitkään, mutta kyseinen kangas on tosiaan poistunut mallistosta. Mikäli joskus haluaisit nämä tyynynpäälliset myydä ostaisin ne erittäin mielelläni! ☺️

    VastaaPoista
  10. Hei, kiitos kovasti tästä ohjeesta, sain mainion tyynynpäällisen ommeltua ja todella helposti tämän tutoriaalin avulla! :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!