Joulukalenterisukat 2020
Pitäisi soittaa tai laittaa viesti, on jo kulunut aikaa. Hups, unohtui, mutta laitan tänään. Oho, onkin jo mennyt viikko, kaksi, kuukausia... Miten nopeasti aika kuluukaan myös tässä suhteessa ja kuinka vaikeaa on muistaa ystäviä yhtä paljon, kuin he mielessä ovat! Jos kiirearjen keskellä tuppaa omat harrastukset kärsimään, niin kärsivät usein myös ystävyyssuhteet. Onneksi tilanne on aika lailla sama muillakin, joten ymmärrystä yleensä löytyy. Ja lohdullisinta on, että oikea ystävyys kestää sen ja odottaa omaa vuoroaan, kunhan sitä muistaa edes tekohengittää ja välillä antaa isommin aikaa. Olen kiitollinen siitä, että tässä elämässä ei tarvitse yksin tallustaa, vaan perheen lisäksi rinnallani on myös ystäviä ♥

Käsitöistä on tullut selvästi yksi keinoni osoittaa tukea läheisilleni. Antaa konkreettinen muistutus siitä, että olet mielessä ja autan, jos vain osaan. Käyttää aikaa toista ajatellen ja rohkaisevia ajatuksia mukaan ommellen tai neuloen. Nämä sukat halusin tehdä hankalassa elämäntilanteessa sinnittelevälle ystävälle lämmittämään niin jalkoja kuin mieltäkin. 

Sukkien mallina on Niina Laitisen viime vuoden joulukalenterisukat, jotka neuloin vasta tammikuun puolella. Totuttuun tapaan ohje oli selkeä ja kuviot mukavia neulottavia, lankana seiskaveikka. Hammasten kiristelyä aiheutti kuitenkin se, kun ruskea lanka meni ja loppui toisen sukan puolessa välissä! Olin näppäränä ajatellut käyttää vanhoja jämiä pois ja luotin niiden riittävän. Mielessä oli etukäteen punnita kerät tai ainakin neuloa molempia yhtä aikaa juurikin tuon pulman välttämiseksi, mutta laiskuus esti. Muistanpahan taatusti seuraavalla kerralla. Lisälangan metsästys oli tuskaisaa, sillä en tietenkään tiennyt loppuneen langan sävystä muuta kuin sen olevan parin vuoden takaa. Vimmaisella googlettelulla ja somen voiman kautta sain kuitenkin jämäkerän kotikaupungistani. Sävy oli melko varmasti sama, mutta värjäyserä eri. Sukkiin jäi sävyeroa niin paljon, että se minua häiritsi, mutta ei niin paljoa, että olisin alkanut ekaa sukkaa purkamaan. Ehkä pieni epätäydellisyys tekee niistä vaan uniikimmat. 

Ihanaa ystävänpäivää just Siulle♥

8 kommenttia

Ilahdun kommentistasi, kiitos!