Joulutyynyt konekirjoen


Yhteistyössä Pfaff Suomi

Avoin vapaan ompelun jousijalka.

Näytetäänpä kerrankin myös nurjaa puolta! Liimapintainen revittävä tukikangas toimi erittäin hyvin tässä työssä ja oli helppo myös poistaa ompelun jälkeen.Pallot tein ympyräohjaimella.
Revittävä tukikangas oli mukavan jämäkkä, mutta vaati käsitellessä enemmän tarkkuutta kuin tarrapintainen.Ai että näitä oli hauska tehdä! Pitkin syksyä olen ommellut niin pertsaa ja itseään toistavia töitä, että inspiraatio ja ideointi on ollut melko vähäistä. Saadessani vision joulutyynyistä ja ryhtyessäni sitä toteuttamaan, koin pitkästä aikaa vapauttavan luovuuden purskahduksen ja flown virtaavan. Harmaata, hopeaa ja aavistus kimallusta sopii meidän jouluun erinomaisesti ja olen tyynyihin oikeasti tosi tyytyväinen.

Käytin ommellessani avointa vapaan ompelun jousijalkaa, joka mahdollistaa vapaan ompelutekniikan. Yksinkertaisesti sanoen kyse on siitä, että ompeleilla voi ikään kuin piirtää kankaalle. Ompelukoneen syöttäjät lasketaan alas, jolloin kangasta voi liikuttaa mihin suuntaan vaan.  Aiemman kirjailukokeiluni voit nähdä täältä. Piirsin kankaalle haluamani kuviot, joita pitkin ompelin edestakaisin saadakseni haluamani vahvuuden kuvioon. Homma olisi ollut muuten hauska ja vaivaton, mutta käyttämäni hopealanka nirhautui rullalle vähän väliä ja jouduin korjaamaan ylälangan noin sata kertaa. En antanut sen kuitenkaan häiritä, vaan sitkeästi langoitin aina uudestaan, kunnes kirjailu oli valmis. Joulupalloja tehdessä käytin lisäksi ympyräohjaintahttp://www.pfaff.com/fi-FI/Accessories/Circular-Attachment, jotta sain palloista symmetrisiä ja siistejä. Liian täydellistä jälkeä en tavoitellut, vaan ompeleesta sai näkyä, että se on tehty "käsin".

Tyynyjen kangas on mustaa joustofarkkua, jonka käytin nurja puoli ulospäin. Se oli ainut juuri sopiva harmaan sävy mikä löytyi paikallisesta kangaskaupasta ja hintaakin tuli vain noin kuusi euroa. Koska kangas oli joustavaa, oli se tuettava hyvin ommellessa. En halunnut kankaan kuitenkaan jäävän liian jäykäksi valmiissa työssä, joten revittävä tukikangas oli paras vaihtoehto. Käytin himmelikuviota ommellessani liimapintaista tukikangasta, joka oli kyllä aivan loistava tähän hommaan; napakka, helposti ommellessa kulkeva ja juuri sopivan tukeva tähän. Pallojen alle testasin tavallista revittävää tukikangasta.

Tänään on meillä tehty kunnon joulusiivous ja pieni lomakin on jo ihastuttavan lähellä, joten nyt on hyvä istahtaa uusien joulutyynyjen väliin ja alkaa hieman jo rauhoittua joulun viettoon ♥  Jouluaattona blogistani löytyy jotain jo perinteeksi muodostunutta, kannattaa olla kuulolla ;)


6 kommenttia

 1. Aivan 👌🏻 nappiveto nämä tyynyt 🤩 huippu idea, täytyy kyllä laittaa mieleen. Niin simppelin kauniit❤️ Mukavaa joulun odotusta, muutama päivä enää!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Alore ♥ Ihana, jos innosti sinuakin! Ihanaa joulua teille ♥

   Poista
 2. Oi,todella hienot tyynyt!❤️ Minullakin oli ajatuksena ommella jouluksi uudet tyynynpäälliset, mutta koska olin kolmen pienimmän kanssa liikenteessä ja monen monta paikkaa kierrettävänä, en jaksanut ajatellakaan ostoskeskukseen ja eurokankaaseen pistoa, vaan napattiin harmaat tyynynpäälliset ja yhden valkoharmaan tyynyn mukaamme Halpa Hallista.. Nätithän nekin on mutta täytyy myöntää että jäi kuitenkin vähän harmittamaan että en nyt päässytkään ompelemaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa ♥ Ymmärrän harmituksen, miullakin jäi useampi idea muhimaan ja toteuttamatta... Mutta tulee se joulu taas ensi vuonnakin, josko silloin olisi paremmin ajoissa :)

   Poista
 3. No vau! Onpa hienot! Oma ompelukone ei taida taipua noin hienoihin kuvioihin mutta muuten kyllä houkuttais kokeilla :) ihanaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni ♥ Mie luulen, että aika peruskoneella pärjää, mutta vaatii sen, että saa syöttäjät alas. Kannattaa kokeilla :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!