Ensimmäinen makrameetyöni

Olin lomalla. Suunnitelmani olivat etukäteen suuret, kuten liian usein ennen lomaa. Luulin järjestäväni vaatekaapit ja valokuvat, opettavani lapsille kaikkea tavoitteellisesti loogisesta ajattelusta eettiseen pohdintaan, istuttavani yrttejä ruukkuihin ja leipovani lasten kanssa vaikka ja mitä. Aioin myös ommella seuraavan koon vaatteet molemmille ja päivittäväni omatkin vaatteeni. Jännä, että näin loman loppumetreillä aikaa tuntuu eniten kuluneen siihen, että yömyöhään tuijotin Gilmoren tyttöjä (koska lomalla parasta on valvoa yksin), mussutin pääsiäisrakeita pussitolkulla (koska niitä saa vain tähän aikaan vuodesta) tai istuin vessassa lukkojen takana pelaamassa kännykkäpeliä lohikäärmeitä vapauttaen (koska... no, tälle ei ole pätevää syytä).

Onneksi nämä kaksi viikkoa pitivät sisällä muutakin, vaikka aikeeni jäivätkin suunniteltua kapoisemmiksi. Retkeilimme, pyöräilimme ja muuten ulkoilimme perheen kanssa tosi paljon ja valloitimme useamman meille uuden kohteen. Lasten kanssa huovutimme, kirjoimme vohvelikankaita ja leivoimme jopa pullaa, mitä en yleensä ikinä tee. Innostuin jumppaamaan etänä ja ilahdutin ohi kulkevia naapureita zumbaamalla villisti ikkunan edessä. Ehdin lukea pari kirjaa ja netflixin töllötyksen ohessa oikeasti ommellakin useamman vaatteen. 

Loman kunniaksi tein myös ensimmäisen makrameetyöni. Tätä olen suunnitellut pitkään ja hartaasti, raahannut metsästä kotiin kelottuneita kepukoita ja Paulina- punoskuteen hommannut Lankavalta jo vuosi sitten. Homma on tyssännyt siihen, että kaikkialla lukee ohjeena "opettele muutamat solmut ja sitten vaan luovasti kokoamaan oman tyylistä työtä...". Hohhoijaa, ei oikein lähtenyt sillä. Huomaan tarvitsevani selkeät ohjeet aloitellessani jotain uutta tekniikkaa, sillä silloin en osaa vielä soveltaa. Onneksi Lankavan sivuilta löytyi ilmainen ohje Okra-seinävaatteeseen, joka osoittautui hyvin ymmärrettäväksi ja hyväksi valinnaksi aloittelijalle. Valmis työ on noin 45 x 70 cm kooltaan.

Solmut itsessään olivat helppoja ja nopeasti opittavissa. Solmeilu oli mukavaa ja koko työ valmistui kahdessa illassa. Ymmärrän helposti makrameen koukuttavuuden ja mielessäni haaveilin jo uudesta työstä. Näissä kuitenkin on vähän sama pulma kuin lasten kanssa askartelussa; tekeminen on tosi kivaa, mutta mihin sen valmiin tuotoksen oikein sijoittaisi? Tälle yhdelle löysin kotoa paikan, mutta enempää ei ehkä tarvita...

Oletko kokeillut makrameeta? Onko Sinulla hyviä vinkkejä ja ohjetta, mistä jatkaa?

Iloa tähän viikkoon just Siulle ♥

8 kommenttia

 1. No, oletpa sinä ehtunyt paljon kaikenlaista lomalla, vaikka ihan kaikkea aikomaasi et ehtinytkään. Minä olen tehnyt vain pieniä solmeilutöitä lasten kanssa koulussa ja kotona. Se on varmasti kyllä koukuttavaa puuhaa, kun on vain aikaa. :) Komia tuosta sinun solmeilustasi tuli. Mitä jos seuraavaksi solmeilisit koristetyynyn? Niille on helpompi etsiä paikkoja kuin seinäjutuille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristetyyny voisikin olla hyvä idea! Amppelia mietin myös :) Kiitos Pikku Akka ♥

   Poista
 2. Vitsit kuinka nätti makramee😍

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis! Makramee on minullakin haaveena vielä joskus tehdä, samoin kuin unisieppari... Kummankin kanssa just se pulma että mihin sellaisen laittaisin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristeissa on aina juuri tuo sijoituspulma... Mutta tekeminen on kyllä niin kivaa :D Kokeile siekin! Kiitos Raisa ♥

   Poista
 4. Kaunis työ, mä oon tehnyt muutamat makrame-korvikset, mutten mitään sen kummempaa.

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!