Sydämelliset lapaset ja hattaraiset ruttusäärystimet
Kun sää on harmaa, tuhnuinen ja kurainen, tarvitsee sen kurjuuden vastapainoksi jotain pehmeää, kaunista ja hattaraista. Sellaista mikä suojaa koleaa viimaa vastaan ja lämmittää myös sielua samalla. Ompsussa yksin istumisen sijaan minua on houkutellut viime aikoina neulominen, yhteiset leffaillat ja nukkuminen, joten näitä villaisia asusteita on tipahdellut puikoilta enemmänkin. 

Neuloin mummolleni merinolapaset palelevia käsiä lämmittämään  Jotain niin oikeaa -ohjeella , mikä löytyy Niina Laitisen Satumaiset silmukat -kirjasta. Mummolle oli jotenkin erityisen merkittävä neuloa, sillä juuri hän on minut pienenä tyttönä opettanut virkkaamaan ja neulomaan käsityögeenin hypättyä oman äitini yli. On hyvä, että palmikkomaiset sydämet tuntuvat neuleen pinnassa koskettamalla, sillä mummo ei enää näe. Koska arjen hyörinöissä vierailut vanhainkodissa jäävät harmittavan harvoiksi, toivon lapasten muistuttavan yhteisistä hetkistä ja tuovan lohtuakin. 

Ja kun lapaset menivät suvun vanhimmalle naiselle, päätyivät vaaleanpunaiset säärystimet nuorimmalle. Tinttara toivoi balettiin sopivia säärystimiä. Nämäkin neuloin merinolangasta, jonka olen ostanut aikoinaan Karnaluksilta (merkki oli hukassa). Sopiva ohje tuli vastaan facebookin kuvissa ja ohje löytyy täältä. Kuvio oli mukavan yksinkertainen, mutta silti hauskan näköinen. Nämä oli tosi nopeat tehdä :)

Jotain pehmeää ja lämpöistä myös Sinun päiviisi ♥

11 kommenttia

 1. Niin kauniit nuo isoäidillesi tekemät lapaset. Ihan hirmuisen ihana kuvio niissä!
  Ja söpöisen hattaraiset säärystimet. Olen tänä talvena ajatellut, että enemmän pitäisi neuloa säärystimiä, kun kun ne ovat niin käytännölliset leggareiden kanssa. Vielä yksiäkään en ole tälle talvelle neulonut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Pikku Akka ♥ Tuo kuvio oli oma suosikkini koko kirjasta! Itsellekin tosiaan voisi neuloa säärystimet :) Vielä on talvea jäljellä...

   Poista
 2. Onpa kauniit nuo lapaset. Ihana kun voit tehdä mummollesi noin ihanan lahjan. <3

  VastaaPoista
 3. Kauniita neulomuksia olet tehnyt! Iskin silmäni tuohon säärystimissä olevaan merkkiin: mitä materiaalia se on ja mistä kyseisiä merkkejä saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maina ♥ Nuo merkit ovat Katjan ompelupuodista, ihan loistavat neuleisiin :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Käynpä kurkkimassa, koska jotain tuollaisia olen kaipaillut... :)

   Poista
 4. Ihania🥰 Saisinko kysyä että mistä saan tuon sydänpalmikon ohjeet? Rakastuin niihin enkä ole löytänyt millään netissä🥺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ngan ♥ Tuo sydänpalmikon ohje on Niina Laitisen Satumaiset silmukat-kirjasta :) Mallin nimi on Jotain niin oikeaa.

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!