Vaatteita lasten ehdoilla
Nyt koitti se hetki, kun 4-vee neiti suuressa itsetietoisuudessaan päätti, että ei tahdo enää mekkoja. Tai ainakaan niitä mekkoja, joita äitinä olen tottunut ompelemaan ja jotka vielä hetki sitten olivat tytön ainoa pukine. Tällä hetkellä muksu kiskoo ylleen mitä eriskummallisempia komboja legginssejä, pitkähihaisia paitoja ja niiden päälle hihattomia kesätoppeja. Varovaisille (tai ihan suorillekin kommenteille) asua koskien hän tuhahtaa ja kertoo olevansa tyylikäs. Koska paitoja ei juurikaan valmiina ollut sopivassa koossa, ompelin nyt kerralla useamman ansaiten ison kasan hyvä äiti-pisteitä. Saatuaan sateenkaari- ja LOL-paidat, ei hän päälleen ole muuta juuri kelpuuttanutkaan, vaan nuo kiertävät suoraan pesusta päälle... Tinttaran vaatimuksia vastasi hyvin Sun yellow-kaava, jossa on ihanat olkafrillat valmiina. Niiden seuraksi tein muutamat legginssit 110 koossa, joten kasvunvaraakin on. Kankaat ovat Verson puodista ja Nappinjalta, kuvat on tilattu Aliexpressistä. 

Eskarilaisen kaapissa pulaa oli etenkin housuista, mutta en malttanut olla ompelematta myös paria paitaa pojan itse valitsemista kankaista. Pertsaa, niin pertsaa, mutta mitäpä sitä muutakaan. Paitakaava oli jo koossa 134 (Paapiin Myyry) ja housut Mock denim, joita kavensin reilusti pojan toivoessa melko ihonmyötäisiä lahkeita. Apinat ja camokuosin ostin Ommelliselta, raitapaitaan kierrätin oman paitani. 

Vaikka mielelläni pukisin lapseni minun makuni mukaan sävy sävyyn ja nätisti, haluan kunnioittaa heidän omia mielipiteitään ja sitä, miten he kokevat olonsa mukavaksi. Olen ylpeä siitä, että lapset tietävät mitä toivovat ja uskaltavat ilmaista sen. Veikeää on nähdä kuinka vaatteet voivat olla jo näin pienille merkittävä itseilmaisun keino. Onneksi on mahdollista ommella sellaisia vaatteita, joissa kohtaavat toisensa sekä minun että lapsen näkemys ainakin kohtuullisesti. Ovatko teillä lapset tarkkoja vaatteistaan?

Ihanaa viikonloppua, toivotetaan tervetulleeksi joulukuu ♥ Jouluisia juttuja on tiedossa täälläkin ensi kuun puolella.

Ps. Käsityöblogien yhteinen joulukalenteri aukeaa jälleen 1.12. Listan mukana olevista blogeista löydät täältä. 

4 kommenttia

 1. Ihania vaatteita olet ommellut. Tuo bambikuosi on niin suloinen, että olisin halunnut sitä ostaa, vaikka mulla ei ole edes ketään, kelle olisin siitä ommellut. Meillä ainoa tosi tarkka pukeutumisestaan on kuudesluokkalainen neito. Pojilla on tietty tyyli. Vanhin poika on niin hoikka, ettei hänelle oikein tahdo kaupasta edes löytyä sopivia. Siksi hän tykkää, että ompelen hänelle käyttöpäidat. Aika paljon on tullut ommeltua yksivärisiä jollain pikku jipolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka ♥ Isommilla lapsilla nuo yksiväriset ovat varmasti se mitä kannattaakin suosia, jos kuosit ei enää nappaa. Surettaa sinällään jo valmiiksi, lasten kuosit ovat ihania :/

   Poista
 2. Lapsieni ja lastenlasten kohdalla noin puolet on ollut erittäin tarkkoja, puolet viis veisaa, eikä jako mene sukupuolen mukaan, 🙂

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!