Miksi lähteä messuille? Kädentaidot 2019


Messulippu saatu blogipostausta vastaan, yhteistyössä Suomen Kädentaidot.

Mereen.

Annariikka Qvistin ihana kortti-idea!

Bellamiinan söpöt puput.


Sinelli.

Kässäkerho Pom-pom.

Dream cirkus ja Kati ♥

Nappinja pioneita pullollaan.

Ommelkupla.

Taidokkaat nuket Pienessä haltijakaupassa.

Koi Designin väri-ilottelua.

Ventti design.

Taito-kaupan lapaset.


Omat kangasostokseni Lalialta, Ommelliselta, Verson puodilta, Kankaiselta ja merkkejä Ommelkuplalta.

Lankavalta Paulinaa makrameekokeiluun ja helmiä Tammerilta, avainnauhan tarvikkeet ostin Helmikaupasta.

Pari kerää huivilankaa Lankavalta ja korvikset Ventti designilta, Koi designilta ja Cobblerinalta.

Annariikan kortit oli pakko saada tuliaisiksi kotiin.

Niin se taas tuli ja meni, kässäilijöiden odottama messuviikonloppu Tampereella. Kädentaidot 2019 keräsi viikonloppuna kaikkien aikojen kävijäennätyksen, sillä 55 436 vierasta löysi tiensä messuhalliin. Olin itse pitkään sitä mieltä, että skippaan messut tänä vuonna, mutta lauantaiaamuna löysin itseni kuitenkin bussikyydistä kohti Tamperetta. Seuraavaksi kerron syitä, miksi vuosi toisensa jälkeen kässämessut houkuttavat.

Inpiraatio: Ellei Pinterestiä lasketa, ovat Tampereen messut se paikka, mistä voi ammentaa inspiraatiota käsitöihin ainakin koko seuraavalle vuodelle. Löydettävissä ovat uusimmat trendit ja nousevat suuntaukset sekä lukuisa määrä kaudesta toiseen toistuvia suosikkeja. Inspiksen etsimisessä tykkään erityisesti Taito-kadusta, jossa Taitojärjestöt esittelevät töitään ja tsi-paketteja olisi paljon saatavilla (iso miinus kyllä niiden korkeasta hinnasta). Messuilla esitellään tekniikoita laidasta laitaan ja on ihana innostua muistakin kuin itselle tutuimmista käsitöistä. Eikä hätää, vaikka ei uusimpien ideoiden mukaan heti ehtisi. Esimerkiksi makramee, joka oli pinnalla jo pari vuotta sitten, oli nyt näytillä todella isosti ja minäkin viimein sorruin ostamaan kerän makrameenarua. Edellisten vuosien "viralliset" käsityötekniikat, kirjonta ja kudonta, olivat myös esillä, joten ehkä ehdin innostua niistä jo ensi vuonna ;) Vuoden 2020 Taitoliiton käsityötekniikka on vuoleminen, joka omaan korvaani on melko yllättävä. Jännä nähdä millainen hitti siitä muodostuu.

Monipuolisuus: Näillä messuilla on niin paljon kaikkea, että jokaiselle jotakin- sanonta pitää tässä kohtaa paikkansa. Myyjien lisäksi on muotinäytöstä, työnäytöksiä, työpajoja ja esittelyjä.  Oma valmistautumiseni petti tämän suhteen enkä ollut ottanut selvää tarjonnasta. Jälkikäteen harmitti lukea, että valittavana olisi ollut esim. Ommel ry:n hyväntekeväisyysompeluita, solmeilutyöpajaa, askartelua tai hiusdonitsin ompelua. Missasin kaikki.

Ihmiset: Yhteinen kiinnostuksen kohde yhdistää. Pääasiassa messuilla on iloista ja innostunutta väkeä, ja vaikkapa kassajonossa on mukava vaihtaa pari sanaa kenen kanssa tahansa. Yhteisestä harrastuksesta riitti juttua jo bussissa itselleni tuntemattoman vieruskaverin kanssa koko pitkän matkan ajan. Myyntitiskien takaa löytyy pääasiassa hyväntuulisia ja omasta työstään ylpeitä kauppiaita, joten kaupan käyntikin on ihan kivaa. Kässämessuilla ihanaa on myös tavata blogituttuja, joiden kanssa kerrataan kuulumisia, vertaillaan ostoksia ja jaetaan vinkkejä. 

Joulu: Messujen ajankohta marraskuun puolessa välissä on oivallinen jouluideoiden ja -tilpehöörien haalimiseen. Monella kävijällä ostoskassiin sujahtaa varmasti joululahjoja valmiista tuotteista tai tarvikkeita niiden tekemiseen. Minä rakastan kaikkia joulukoristeideoita, joita bongailin tänäkin vuonna. Suurin osa jäänee ajatuksen tasolle, mutta ainakin yhdestä jouluaskartelusta kuulette myöhemmin. 

Ostokset: Tietenkin. Vaikka inspiraatio on ilmaista, en päässyt ilman kahta painavaa ostoskassia ulos messuhallista. Messuostoksilla houkuttaa se, että tuotteisiin pääsee oikeasti käsiksi verkkokaupassa silmäilyn sijaan ja postikulutkin jäävät pois livenä shoppaillessa. Itse olen enemmän tarvikkeiden ja ompelumateriaalien perässä, ja myös jotkut valmiit tuotteet kiinnostavat. Usein niiden kohdalla nappaan mukaan pelkän idean, mutta nyt kunnostuduin asiakkaana erityisesti korvisostoksilla (voikohan niitä olla liikaa? Ei kai!). Jonkin verran harmitti useamman kangaskaupan tiskillä, sillä eniten odottamani ihanuudet oli myyty loppuun. Jäädessäni vaille Metsolan pupuja ja Ommellisen merinoita, piti hetki muistutella itselleni, että se on vaan kangasta... Ihan tarpeeksi tuossakin oli, joten nyt vain on kaiveltava aikaa sille, että tarvikkeet jatkojalostuvat käyttöön ennen ensi vuoden messuja.

Kävitkö Sinä kässäilemässä messuilla? 
Iloa alkavaan viikkoon just Siulle ♥


3 kommenttia

  1. Paljon taas löydän sinun kuvistasi sellaista mitä minä en messuilla huomannut.. :D Meillä sattui olemaan niin ohjelmoitu viikonloppu, että kävin messuilla jo perjantaina. Joululahjaostoksia tein sekä valmiina juttuna että tarvikeostoina..

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!