Mekko uudelle alulleKun vaihtoehtona on jäädä tuttuun, turvalliseen ja pääasiassa hyvin toimivaan, täytyy olla täysin pöhkö, että tarttuu riskiin ja lähtee jälleen opettelemaan uutta. Rohkeus, uteliaisuus ja vaikeus sanoa "ei" mahdollisuuksille kehottivat kuitenkin tarttumaan tilaisuuteen, joten  jo kolmantena syksynä peräkkäin hyppäsin pää edelle syvään päätyyn ja aloitin vastikään ihan uudessa työssä. Äkkiseltään kuulostaa vähän sitoutumiskammoiselta (ennen näitä olin kyllä lähes 10 vuotta samalla työnantajalla), mutta saadessani tilaisuuden yhdistää molemmat ammattini ja mahdollisuuden kehittää uutta toimintamallia varhaiskasvatukseen, en vain voinut kieltäytyä. Jäätävän paperityörumban ja haikeiden jäähyväisten jälkeen olin valmis kääntämään uuden sivun työurallani. Nyt muutaman viikon jälkeen suunta tuntuu oikealta, vaikka kaikki onkin uutta ja vanhoja ympyröitä on ikävä.

Uuden alun äärellä valmistautumiseeni kuului uusi mekko. Jotain värikästä mustan rinnalle ja piristystä harmaatakin harmaampien marraskuun päivien keskelle. Verson puodin kaunis Punahattu-kuosi viehätti erityisesti tässä okran värissä ja vaikka epäilin osaanko kukkamekkoa arjessa käyttää, on mekko ollut päällä jo useamman kerran. Mekkoa leikatessa yhdistin oman luottokaavani ja Jujunan  Everyday dresses-kaavan . Jujunan kaava ei kädentien seudulta sopinut minulle, mutta muotoiltu takasauma ja muotolaskokset tekivät mekosta muuten kivasti istuvan. Muotolaskokset jätin tästä lopulta kuitenkin pois, sillä unohdin lisätä sivusaumoihin vastaavan väljyyden, mitä muotolaskoksella kavensin pois omasta kaavastani. Takasauman ansiosta yleensä vaivaava selkäryppy jäi kuitenkin pois.

Voimaa ja uteliaisuutta marraskuun viimeiselle viikolle just Siulle ♥ 

8 kommenttia

 1. Todella kaunis mekko. ♥ Ihana väri ja ihanan rohkea sinä! Onnea uuteen alkuun!

  VastaaPoista
 2. Kaunis mekko! Onnea uusiin haasteisiin! :)

  VastaaPoista
 3. Upea mekko ja sopii sinulle kuin valettu! Paljon onnea uusiin haasteisiin - vaatii todellakin rohkeutta jättää tuttu ja turvallinen. Usein se kuitenkin kannattaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toivon, että kannattaa. Tämä oli sellainen kortti, että olisi harmittanut jättää kääntämättä. Ja kyseessä on vain reilun vuoden hanke, joten paluu tutumpaan on todennäköinen sitten. Kiitos Teresa ♥

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!