Kultakukat ja automaattinen napinläpi


Yhteistyössä Pfaff Suomi, kangas saatu Almandiinilta












Välillä käy niin, että kangas herää kunnolla henkiin vasta valmiina vaatteena. Syntyy hentoinen idea, joka etenee kaavan valintaan ja kankaan leikkaamiseen kappaleiksi.  Ne kuitenkin unohtuvat toviksi inspiksen ollessa heikko ja aika kuluu. Kun kankaat lopulta osuvat uudestaan silmään ja päätyvät takaisin ompelupöydälle, pitää kaivaa kaavalehti ohjeineen esiin, sillä idea on jo unohtunut. Ompelu alkaa verkkaisesti, mutta kiihtyy vähitellen, kun valmistuva vaate alkaa kuin alkaakin kiehtoa. Ensimmäinen sovitus vahvistaa asian; se sopii kantajalleen täydellisesti!

Almandiinilta saatu kultakoristeinen kukkakangas viehätti tytärtäni aluksi enemmän kuin minua, mutta tosiaan nyt valmiina mekkona se sopii ihanasti Tinttaralle. Yhdet synttärijuhlat mekolla on jo pyörähdelty ja sielläkin se ihastutti.  Almandiinin kankaat ovat aitoja japanilaisia puuvilla-  tai puuvilla-pellavakankaita, joiden laatu on erinomainen. Nyt juuri oli tullut monta uutta ihanaa kuosia valikoimaan, omana suosikkinani on tämä pupukangas!

Mekko on Ottobresta 3/12 Hollywood cerise koossa 104. Ompelin mekon kokonaan ompelukoneella, saumat suoralla ja huolittelut siksak-ompeleella. Helmakäänteen tikkailin koristeompeleella ja apuna käytin magneettiohjainta, jonka avulla ommel oli helppo saada kulkemaan samalla leveydellä koko matkan.



Oma lukunsa oli sitten napitus, joka kulki koko takakappaleen halki. Jos napinläpien ompelu on aiemmin tuntunut hankalalta, ei se ole lainkaan sitä, kun käytössä on automaattinen napinläpi! Pfaff 4.2 koneessani on käytettävissä Sensormatic napinläpijalka, joka kytketään sähköisesti ompelukoneeseen. Sensormaticin kanssa riittää, kun mittaa napin leveyden ja merkitsee napinläpien paikat napituslistaan, ja muun hoitaa ompelukone. Napinläpien alle on syytä muistaa silittää tukikangas,  ja sitä napakampi, mitä joustavampi kangas on. Kuvasin videon napinläven ompelusta, jos haluat nähdä, kuinka näppärästi se käy.






Oletko Sinä sinut napinläpien ompelun kanssa?  

Lempeää alkanutta elokuuta just Siulle ♥

6 kommenttia

 1. Hei!
  Kävi helposti tuo napinläven ompelu. Minulle on nyt käynyt usein niin, että tilkulle tulee täydellinen ja työhön sitten vain napinläpi. MInun koneeni on Janome MemoryCraft 6600. Hyvä kone muuten, mutta nyt olen alkanut kaipaamaan vapaavartta ja luotettavaa napinläpeä. Olin ajatellut vaihtaa koneeni toiseen, mutta nyt on tyydyttävä tähän sillä jäin työttömäksi :(

  Ihania postauksia sulla!
  Kivaa syksyä, terveisin MummuKoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos MummuKoo ♥♥ Ikävä juttu tuo työttömäksi jääminen, toivottavasti uusi ihana työ odottaa jo kulman takana! Vapaavarsi on kyllä usein minullakin käytössä, kätevä. Ja tuo napinläpi toki myös. Tuokoon syksy kaikkea mukavaa sinulle!

   Poista
 2. Eikö olekin mahtava ommella tuollaisia automaattisia napinläpiä? Aina tulee saman kokoinen ja siisti. Ihana kangas ompelemassasi mekossa. Pikku prinsessasta on tullut niin söpönen pikku neiti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva vaan surruttaa, kun voi luottaa onnistuvansa :) Kiitos Pikku Akka ♥ Ihan alkaa olla ison tytön elkeitä tällä neidillä jo :D

   Poista
 3. Ihana mekko! ❤️ Minulle napinlävet on aina olleet välttämätön paha, joissa aina jokin menee pieleen.. Viime viikolla sain vihdoin hankittua uuden ompelukoneen, ja siinä on automaattinen napinläpi. Vielä en ole konetta, saati napinläpiä ehtinyt testaamaan, mutta innolla odotan että pääsen kokeilemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi iloisia ompeluita uudella koneella! Kyllä nämä käsityöt melko lailla ovat välineurheilua, hyvällä koneella on kiva huristaa. Kiitos Raisa ♥

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!