Flowi Dress + alekoodi!
Kangas ja mekon kaava saatu bloginäkyvyyttä vastaan Flowi Designilta.

Oletko sinä kuullut jo Flowi Designista? Eipä hätää, en minäkään ollut vielä hetki sitten. Flowi Designin ensiesittely oli viime kesäkuussa Ommel-festareilla ja verkkokauppa on ihan vastikään avattu.  Flowin tarina on saanut alkunsa ompeluharrastajan haaveesta tuoda aikuisille sopivia, epäsymmetrisiä kuoseja, laadukkaita kankaita sekä mahdollistaa ompelun ilo. Flowin yrittäjä Titta on itse suunnitellut kuosit, joiden lähtökohtana on ollut ajatus siitä, miltä kangas näyttää valmiina vaatteena. Raportit mahdollistavat sen, että erilaisilla asetteluilla saadaan aivan uniikkeja vaatteita. Kankaiden raportin koko on suunniteltu siten, että se riittää pitkähihaiseen mekkoon isommassakin koossa ilman, että kuvio toistuu. Myös ekologiset arvot ovat Flowi Designille tärkeitä. Kankaat ovat 95% luomupuuvillaa ja 5% elastaania ja ne valmistetaan Portugalissa. Tällä hetkellä kuoseja on kolme erilaista, ja lisää on suunnitteilla.

Kankaiden lisäksi Flowi Designin valikoimassa on mekkokaava, Flowi Dress. Sen on tarkoitus olla helppo ja yksinkertainen ommeltava, ja toimia niin Flowin raporttien kuin muidenkin kankaiden kanssa. Minulla on ollut jo useamman vuoden käytössä oma luottokaavani, jota muokkaan aina mekosta t-paitaan. Silti välillä on mukava testailla muutakin, silläkin uhalla, että aina ei tulisi ihan priimaa. Kun sain Flowi Designilta mahdollisuuden kokeilla heidän kankaitaan ja kaavaansa, en voinut vastustaa houkutusta.

Valitsin itselleni Inka-raportin, koska mustavalkoinen vaan toimii aina. Kuosi oli kaunis jo kankaana, mutta kunnolla se heräsi eloon vaatteena.  Mekon kaavaa piirtäessäni valitsin L-koon taulukon mukaan, mutta kavensin sitä aavistuksen lantiolta. Hieno ja näppärä juttu näin raporttikankaan kanssa oli kaavan mukana tuleva asetteluohje, jota voi halutessaan hyödyntää. Taskut asettuivat hyvällä korkeudelle ja niskan yksityiskohta keventää mekon ilmettä mukavasti. Itselleni mekko istui yllättävän hyvin yläosasta, vaikka rintamuotolaskostakaan ei ole. Ohjeen avulla aloittelijankin on helppo ommella oma mekkonsa. 

Ilokseni sain tarjota lukijoilleni alekoodin Flowi Designin verkkokauppaan. Koodilla PKK19 saat ilmaiset postikulut kaikkiin kankaisiin  1.9. asti (ja toki samaan pakettiin kannattaa tilata tuo kaavakin). Ei muuta kuin ompelun iloa just Siulle ♥


2 kommenttia

Ilahdun kommentistasi, kiitos!