Girl trip - Kaavat elämäänKirja saatu arvostelukappaleena Helliniltä.

Aito, persoonallinen, moniulotteinen, runsas, rönsyilevä, kiehtova, ajatuksia herättävä. Hellinin juuri ilmestynyt kaavakirja Girl trip - Kaavat elämään on enemmän kuin vain kaavakirja, se on selkeästi myös fiilistelykirja. Vappu Kärkkäisen, Hannamari Asplundin ja Ava Hällströmin käsissä syntynyt opus on Hellinin ensimmäinen, omakustanteinen kaavakirja, josta löytyy usempi kymmenen vaatemallia naisille koossa 32-56, kaksi mallia pienille tytöille ja bonuksena parit asusteet ja pehmolelut. Kaavoja on niin joustaville kuin joustamattomille kankaille. Kaavojen ja ompeluohjeiden sekaan on ympätty muun muassa kaavanmuokkausinfoa ja ompelusanastoa sekä avattu materiaalien eroavaisuuksia. Kaavat on sijoitettu fiksusti kansissa oleviin muovitaskuihin, jotta säilyvät varmasti tallessa.

Hellin on monelle ompelijalle tuttu voimakkaista, värikkäistä, kauniista ja erilaisista kuoseistaan (Poniletti ♥), jotka ovat pääosin Vapun omaa käsialaa. Kirjan kaavat sopivat mielestäni hyvin tähän sapluunaan niidenkin ollessa omaperäisiä ja vahvoja linjoiltaan, mutta samalla melko tyttömäisiä. Vaatteissa leikitellään muodoilla, pituuksilla ja yksityiskohdilla, joita varioimalla samasta kaavasta saa monta vaatetta. Kokoja on tosiaan ilahduttavan laaja skaala, mutta ilmeisesti ne ovat suhteellisen napakkaa mitoitusta. Plussaa tulee ehdottomasti siitä, että kuvien yhteydessä on kerrottu mikä koko vaatteesta mallilla on päällään, joten tämä antaa viitteitä siitä millaisille väljyyksillä vaate on suunniteltu. Kirjasta välittyy ihanasti ajatus siitä, että nainen on sopiva juuri siinä omassa koossaan.


Ja ne kuvat... Visuaalisuutta arvostavana ihmisenä sydämeni sykkii tälläiselle kuvailottelulle! Kuvia on paljon ja ne ovat keskenään eri tyylisiä, mutta kirjassa säilyy silti harmonisuus. Kuvat eivät ole liian siloiteltuja tai liian aseteltuja, vaan niistä välittyy hetkien aito tunnelma ja jotenkin ihana epätäydellisyys ja herkkyys, mistä ei voi olla viehättymättä. Kuvien yhteyteen on liitetty tekstejä ja mietelauseita, jotka kannustavat rohkeuteen ja itsensä arvostamiseen juuri sellaisena kuin kukin on. Tätä kautta kirjan selailusta varmasti nauttisi sellainenkin, joka ei itse käsitöistä niin välittäisikään. Ihana lisäarvo käsityökirjalle! Tämän  kirjan voi ottaa käsiinsä useita kertoja ja löytää silti joka kerta jotain uutta. Ainut miinus -jos sellainen täytyy löytää - tulee siitä, että teksteissä olisin toivonut rivien tasausta molemmista reunoista. Pikku juttu, mutta antaisi vielä viime silauksen.


Girl tripin kaavoista en vielä ehtinyt ompelemaan, mutta piirrettynä on jo Syli-neuletakki sekä tytölle sortsihaalari. Odotan innolla ja kiinnostuneena seuraavaa kirjaa Helliniltä, sillä sellainen on kuulemma jo tekeillä. Siinä vuoronsa saavat pojat, mikä onkin tervetullut ja tuore näkökulma. Oletko Sinä tähän kirjaan tutustunut?

Kaavakirja-arvostelut jatkuvat vielä yhden opuksen verran lähipäivinä, kun vuorossa on Nuppunen ♥ Lämpöistä ja ihanaa viikkoa just Siulle!

Ei kommentteja

Ilahdun kommentistasi, kiitos!