Printtejä silityskuvilla

Kuosiähky on harmillinen vaiva kangashamsterille. Kangasta on ja piisaa, mutta jotenkaan mikään ei puhuttele juuri nyt. On ihania yksisarvisia, jätskejä, kukkia, kuvioita, eläimiä vaikka mitä, mutta niille ei ole oikea hetki. Yksivärisiäkin on, mutta ne vaativat jotakin jippoa ja yksityiskohtaa, eikä aina jaksa kikkailla. Tällä kertaa löysin kivan tavan ylittää aita matalasta päästä, nimittäin silityskuvat. 

Olen tilannut kuvat Wishin kautta. Kiinakaupoista tilaaminen on arveluttavaa, mutta vastaavia en ole suomalaisista kaupoista löytänyt ja myös halpa hinta houkuttaa tässä kohtaa. Laadun olen todennut hyväksi, kun kuvat ovat pysyneet pesuissakin siistinä. Kiinnitys tapahtuu silittämällä kuvassa kiinni olevan muovikalvon läpi niin pitkään, että kuva kiinnittyy kunnolla ja kalvo alkaa irrota (poikkeuksena Batman, siitä kalvo irtosi vasta jäähtyneenä). Helppoa ja nopeaa, oikeaa ompelun pikaruokaa, jota välillä kiireessä kaipaa. Oletko sinä silityskalvoja kokeillut?

Mekot ompelin meidän Tinttaralle, molemmat Myyry-paitakaavaa soveltamalla. Harmaasta olin tekemässä ihan peruspaitaa, mutta sitten alkoi tulla vaatimuksia "sellaset tälläset tähän olkapäille ja hei, missä sen helma on?". Lopputulos on kyllä näin varsin söpönen. Pesukarhupaita on omalle poitsulle, kaavana Formal or fun (OB 1/13) ja pohjaväri hänen oma valintansa. Batman-paidan tein kummipojalle synttärilahjaksi, joka kahden vuoden korkeaan ikään ehtineenä on suuri lepakkomiesfani.

Loppuun todettakoon, että kuinka mahtista on, että iltapäivällä on vielä valoisaa! Kyllä se kevät alkaa hipsutella sieltä vähitellen, vaikka näiden kinosten keskellä se vielä kaukaiselta tuntuukin... Mukavaa loppuviikkoa just Siulle ♥

14 kommenttia

 1. Aivan ihania silityskuvia! Kuosiähkyä on liikkeellä. Ihania toki on paljon, mut silti. Jotenkin aika överisti on ompelu ollut Suomessa jo pitkään yhtä kuin kuosikangasompelua. Kauniita vaatteita oot ommellut taas. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna ♥ Kuosit jyllää kyllä voimalla. Kovasti kaipaan Noshia sen suhteen, sellaisia hillittyjä kuoseja kaipaisin omaan vaatevarastooni.

   Poista
 2. Kivan näköisiä, mutta tiedäthän, että kiinakaupoista tilatuissa silityskuvissa on mitä suurimmalla todennäköisyydellä ainakin ftalaatteja yli sallittyjen rajojen, kun niitä on Suomessa myytävissä printtipaidoissakin. En siis suosittele tilaamaan jatkossa sieltä noita ainakaan lasten vaatteisiin, vaikka halpoja ovatkin. Puhumattakaan tietysti Wishin lukuisista muista eettisistä ja ekologisista ongelmista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tätä näkökulmaa osasin odottaa ja olen toki asiaa itsekin ajatellut. Vastaavia en löytänyt Suomesta ja vaikka olisinkin, herää aina kysymys, että mistä maasta ne suomalaiseen kauppaan on tilattu. Testataanko niitä? Onneksi tuo kuva ei ole ihoa vasten eikä päällä koko aikaa, toivottavasti ftalaattikuorma ei ole liikaa. Mutta tärkeä asia ajatella, olet oikeassa.

   Poista
 3. Ihana pikkutypykkä siellä toivomuksineen! Kivoja olet taas ommellut. :)

  -S

  VastaaPoista
 4. Onpa tosi hienoja! Itse vaan en ole ulkomaan nettiostelija... Mutta kyllä ne sitten pian rantautuvat suomalaisiinkin nettikauppoihin, kun kauppiaat näkevät postauksesi 😂. Sitä odotellessa 😉.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, saapi nähdä ;) Niin ne kyllä tulivat kääntöpaljetitkin, kun some niistä täyttyi. Kiitos Emännys ♥

   Poista
 5. Todella kauniita!
  Itse en jaksaisi ftalaatteja murehtia, kuvathan on vaatteiden ulkopuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ♥ Niin, eikä nuo paidat päivittäin päällä ole :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!