Ystävänpäiväsukat ja alakulon taittamista

Elämällä on välillä tapana muistutella niistä asioista mitkä ovat oikeasti tärkeitä. Vaikka kuinka repii itsestään tehoja irti, polttaa kynttilää suurin piirtein keskeltä ja suunnittelee elämänsä, saattaa jonakin päivänä huomata, ettei oikeastaan saa aikaan yhtään mitään. Että ihan liikaa ahdistaa, ilo on karkuteillä ja takki tyhjä. Että muisti pätkii ja kiukuttaa koko ajan. Ettei muista, koska olisi oikeasti päässyt purkamaan tunnelmiaan ja saanut hyviä neuvoja ja sympatiaa. Että aamulla väsyttää jo valmiiksi.

Tuo olo oli hiipinyt luokseni varkain viime kuukausien aikana. Uusi ja uudella tavalla vaativa työ verotti jaksamista enemmän kuin sen kuuluisi. Koska halusin heti osata, olla pätevä, tehdä oman osuuteni. Kun tähän yhdistyy tilanne, jossa ystävät elävät omia isoja tai pieniä elämänkriisejään, lapset ovat väsyneitä pitkistä päiväkotipäivistä ja parisuhteessa kahdenkeskiselle ajalle jää naurettavan vähän aikaa, tuntuvat viikot toistavan itseään. Eikä käsitöillekään ole ollut aikaa tai jaksamista, kuten ennen.

Kun paha mieli kulminoitui, oli tilanteen muututtava. Sain vihdoin kiinni siitä, mikä mieltäni painoi ja pystyin sanomaan sen ääneen. Jo pelkästään se naksautti jonkin osan takaisin paikoilleen. Heti tuntui paremmalta. Kokosin itselleni työkalut siihen, kuinka pitää huolta omasta jaksamisesta ja voimavaroista. Hyvin sisäistettyä naistenlehtihömppää ja käytännön kautta koettuja tipsejä, mutta josko näillä saataisiin taittumaan tämä syysalho. 

♥ Mene nukkumaan, jos sinua nukuttaa. Unesta tinkiminen vie lopulta järjen ja tehon.
♥ Etsi joku, jolle voit puhua. Jos puhuminen ei ole sinulle se juttu, selvitä mikä olisi.
♥Kysy ystäviltäsi, mitä heille kuuluu. Vaikka sinulla olisi itselläsi mitä tahansa mielen päällä, on jokaisella omat pulmansa, joiden jakaminen keventää mieltä.
♥ Älä pura omaa pahaa oloasi läheisiisi. Kiukun kiertäessä koko perhettä, on hyvää mieltä hankala tavoittaa.
♥ Uskalla joskus mennä sieltä aidan matalimmasta päästä. Tsemppaat sitten toisella kerralla.
♥ Muista, että olet korvaamaton vain omalle perheellesi.
♥ Pyörää ei tarvitse aina keksiä uudestaan. Vanhat ideat ovat hyviksi havaittuja, kertaus opintojen äiti.
♥ Jos luovuus ei kuki juuri nyt, anna sille aikaa. Inspiraatiota ei voi pakottaa, mutta se voi yllättää odottamatta.
♥ Huomaa hyvä. On vaikea olla totaalisen allapäin, kun tiedostaa, miten paljon kaunista, hyvää ja toimivaa ympärillä on. Kiitollisuuden voima on suuri.
♥ Muista syödä. Terveellisesti mahdollisimman usein, mutta silloin tällöin mäkkäri on ihan hyvä vaihtoehto.  Ota pirtelökin.
♥ Jaa vastuuta. Luota siihen, että joku muukin osaa hoitaa asiat, joita olet haalinut itsellesi.
♥ Raaski kieltäytyä. Ihan jokaiseen tarjoukseen, ehdotukseen, pyyntöön tai mahdollisuuteenkaan ei tarvitse tarttua. Kivoistakin asioista voi muodostua turhaa painolastia. Jos aika ei ole nyt, voi se olla taas myöhemmin.
♥ Liiku. Edes se korttelin kiertäminen, jos muka muuta ei ehdi. Ja sitten kun ehtii, niin sellaista liikuntaa, mistä tulee ilo ja lentävä olo.
♥ Käytä villasukkia. Lämpimillä jaloilla on parempi olla.
♥ Usko, että kaikki järjestyy, henki kulkee ja aurinko nousee.

Kuvien villasukat ovat Niina Laitisen suunnittelemat Ystävänpäiväsukat tämän vuoden helmikuun yhteisneulonnosta. Neuloin sukat silloin lähes valmiiksi, mutta jostain kumman syystä toinen sukka jäi kesken. Viime viikolla päätin ottaa sukat taas työn alle, koska syyskylmyys on viilentänyt laminaatin ja lämpöä tarvitaan. Eikä niistä sukista puuttunut lopulta kuin yksi kuvio ja kärkikavennukset, joten ne sai nopeasti käyttöön. Ihan nätit ja lämpöiset sukkaset niistä syntyi. Lanka on muistaakseni Nallea, malli Laitiselle tyypillisesti simppeliä ja kivan näköistä. Neuloitko sinä Ystävänpäiväsukat?

Voimaa, virtaa ja lempeyttä just Siulle ♥

6 kommenttia

  1. Komeat sukat ja kuvattu niin hienosti. Hyvää mieltä ja voimia on joskus haettava ihan tietoisesti, olet koonnut auttavaa listaa. Itselleni varaisin vastuun jakamista ja pitämällä omaa aikaa, kun en jatka jo pitkää työlistaani haalimalla jatkoksi töitä muilta. 'Ehkä jonkun toisen kerran' on hyvä oppia sanomaan. Irmeli

    VastaaPoista
  2. Hyviä keinoja omasta jaksamisesta huolehtimiseen! ❤ Kauniit sukat varpaita lämmittämään..

    VastaaPoista
  3. Herkku mitkä sukat💗 värit on kyllä nappi valinta👌🏻 Hyviä pointteja jaksamiseen. Tosiaan hyvä välillä pysähtyä miettiin 😌

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!