Alice-mekko ja Lumi-tunikaBlogiyhteistyö LillaLumin kanssa, kaavat saatu.

Jos pitäisi valita vain yksi asia mitä saisin ommella, olisi se ehdottomasti pienten tyttöjen mekot! Hulmuavat helmat, frillat, rypytykset, röyhelöt, laskokset, pitsit ja muut hörselöt, ne vaan sykähdyttää. Tai sitten kankaan kaunis kuosi, joka ei enää muuta kikkailua tarvitsekaan. Mekkojen ompelussa voi varioida niin monella tavalla, että samalla kaavallakin saa aikaan hyvin monen näköistä.

Sain tällä kertaa kokeiltavakseni LillaLumin ihastuttavat mekkokaavat; Alicen ja Lumin. Alice on upeasti pyörivä kellohelmainen ihanuus, jota voi muunnella erilaisilla hihoilla sekä niskan rusetilla. Lumi puolestaan on paljon ompeluryhmissäkin näkynyt pallohelmainen tunika, johon voi halutessaan lisätä taskut, olkafrillat tai vaikkapa hupun. Kaavat ovat joustaville kankaille tarkoitettuja ja ns. normaalia mitoitusta. Alice- ja Lumi-kaavoja saa tällä hetkellä Lalian verkkokaupan kautta.

Omaan versiooni Alicesta tein pitkät hihat ja syksyn viimojakin uhmaten rusetin niskaan. Helma vie reilusti kangasta, mutta onneksi käyttämääni trikoota oli niin reilu pala, että sain sen leikattua taitteelta. Vinkkinä kuitenkin: helman voi leikata kahdesta osasta, jolloin vähempi kangamäärä riittää. Kaavan mukana tulleet ohjeet olivat selkeät ja helpot seurata. Huomion arvoista on, että kaavat sisältävät saumanvarat valmiiksi. Sen verran koesovituksessa mekkoa jouduin muokkaamaan, että lyhensin yläosaa reilut viisi senttiä, koska oma muruseni on malliltaan lyhytselkäinen. Kokona käytin 98, sillä halusin mekosta nyt sopivan.

Lumiin tein olkafrillat, mutta taskut jätin pois. Tässä käytin kokoa 104, joka vielä jäi vähän reiluksi Tinttaralle. Hieman kavensin olkasaumaa, jotta sain frillat ja hihat istumaan paremmin. Helman muodosta tykkään kovasti! Tämä on kiva peruskaava, jota varmasti tulen kokeilemaan toistamiseen. Molemmat mekot saivat myös neitosen hyväksynnän, lisätilauskin on jo vetämässä.  Kumpi mekoista on sinun suosikkisi?

Syksyisen kirpsakkaa viikonloppua ♥


17 kommenttia

 1. Ihana kellohelma ja tuossa alemmassa myös hauska helma.Kauniit kankaat!

  VastaaPoista
 2. Tuo tunikamallinen on kiva ja kaava näyttää monipuolisesta myös kokoja on paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tästä saan pienellä fiksauksella ihan luottokaavan tytölle :)

   Poista
 3. Ihanan pirteä malli ja kivat mekot, tykkään tuosta alice mekon niskarusetista, uudenlainen yksityiskohta. Irmeli

  VastaaPoista
 4. Molemmat mekot on kyllä tosi ihania <3 Olet ollut kyllä ehtiväinen =) Todella kauniit nuo kankaatkin. Itse tykkäsin kesällä käyttää paljonkin kukkamekkoja ja mietinkin että taidan jatkaa samalla teemalla nyt syksylläkin, sillä niin ihania kankaita löytyy syksyisissäkin väreissä.

  Edellisessä postauksessasi kirjoit niistä asioista, joilla pitää huolta omasta jaksamisesta ja voimavaroista. Samaistun täysin kirjoitukseesi. On ihan mielettömän tärkeää pitää huolta myös itsestä, nähdä ystäviä ja tehdä asioita jotka ovat itselle mieluisia.

  Ihanaa syksyä toivotellen, Saija =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Saija ja kiva kuulla sinusta taas ♥ Kukkamekkoja voi hyvin käyttää ympäri vuoden, piristystä pimeyteen :) Mukava kuulla, että edellinen teksti kolahti, itse olen noita miettinyt paljon. Mukavaa loppuviikkoa ♥

   Poista
 5. Kiva yksityiskohta toisessa tuo rusetti, ja röyhelöt toisessa.. Enpä osaisi päättää kumpi on suosikkini.. :)

  VastaaPoista
 6. OI ihanuus mikä mekko ja sen kantaja <3 Todella kaunis kokonaisuus :)

  VastaaPoista
 7. Todella ihanat mekot. Kiitos inspiraatiosta :)

  VastaaPoista
 8. Oi mitä ihanuuksia oot ehtiny ompasta<3 Tosi nätit mallit ja kankaat kummassakin. Ja kaikki nuo pienet yksityiskohdat<3 Tunika sykähdyttää erityisen paljon:)

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!