Ompeluloman tuloksena paitoja 110 ja mekkoja 86

Znokin kukkajersey Tyyne-Esteriltä.
En keksi kiireisen opiskelu- ja lapsiperhe-elämän vastapainoksi kovin montaa parempaa tapaa viikonlopun viettoon  kuin mitä sain viime viikonloppuna kokea. Lauantaiaamuna kaveri hurautti pihaan, pakkasin kyytiin kimpsut ja kampsut ja suuntasimme heidän mökilleen (tässä yhteydessä sanottakoon "mökin" olevan varsin vaatimaton ilmaisu). Noin 14 tuntia ompeluaikaa ja päälle ah, niin nautinnolliset 9 h unta - yksin, herätyksettä, aamuun asti! Timanttia, todellakin! Siinä ei fiilistä haitanneet edes niskajumi eikä voipaperiin kiinni leivottu pizzapohja, kun annoin flown virrata ja saumurin surrata.

Olin leikellyt valmiiksi etenkin pojalle paitoja, muutaman mekon neidille ja itsellekin pari juttua. Tuossa ompeluajassa sain valmiiksi 12 vaatetta, joista tähän postaukseen pääsevät lapsille ommellut. Otsikon numerot eivät viittaa siis valmistuneiden lukumäärään, vaan ihan vain niiden kokoon. Vaatimattomasti voisi sanoa, että ihan sitä perusperts.... ,  mutta pois kaikki turha kainostelu. Hyviä pitovaatteita ja lapsille mieluisia. 


Kangas on Noshin parin vuoden takaisia neuloksia. Tässä paidassa siirsin sivusaumaa etukappaleen puolelle ja tein pyöristetyt resorikaitaleet helmaan.

Pojan paidat tein yhtä raglania lukuunottamatta samalla kaavalla koossa 110. Testasin uusimman Ottobren Crazy frog- kaavaa, joka osoittautui lyhyeksi, leveäksi ja valtavan isolla pääntiellä varustetuksi. Muokkasin kaikkia pidemmäksi ja kapeammaksi sekä nappasin olkasaumasta vähän pois, jotta sain pääntietä paremmaksi (toki olin leikannut kaikki kaavan mukaan etukäteen). Ei pääse tuo kaava meillä jatkoon, vaikka näistä nyt itse modaamalla hyviä tuli.

Tinttaran ylin mekko on kikkailtu taas Bert-bodysta. Päällimmäinen helma ei ihan asettunut, mutta lapsen päällä epäsymmetria ei vaivaa liikaa. Kaksi muuta tein Birdie birdie-kaavasta muokkaamalla.


PaaPiin Jussi-trikoo.

Naamiokangas Kangaskapinasta.

Kangashamstereista haalimani Verson puodin Paratiisin puutarha-joustis meni melkein sentilleen tähän. 

Pojan suosikki trikoo Kangaskapinalta.


Glitterbambit Eurokankaasta. Taskussa kuvion kohdistus voitti tarkan mittaamisen. Apua, näyttää kuvassa ihan järkkyvinolta, mitä se ei livenä ihan noin hurjasti onneksi ole. Tähän neiti rakastui!

Itselläni tämä Noshin lastenmalliston kangas olisi saattanut jäädä tilaamatta, mutta poika ihastui tämän netissä nähdessään. Lapsilähtöistä kankaiden tilaamista siis ;)

Tällaista tällä kertaa. Omia vaatteita mielisin esitellä, jos ne vaan joskus ennättäisi valoisalla kuvata. 

Tulevakin viikonloppu on edellisen tapaan poikkeuksellinen, sillä sain kutsun lauantaina Helsingissä järjestettävään Bloggers Inspiration dayhin ja iltagaalaan. Jännittää ja vaatekriisiä pukkaa, mutta muuten olen innolla lähdössä. Ja jes, hotelliyö tiedossa ilman lapsia! Kuulumisia tuolta reissulta päivittelen ensi viikolla. 

Inspiroivaa viikonloppua ♥

14 kommenttia

  1. Wow mikä määrä vaatteita! Oot sä aikamoinen tehopakkaus! <3 Superkauniita on kankaatkin, etenkin tuo kukkakuosi näyttää ihanalta. Muutenkin kuulostaa aikas hyvältä tuollainen ompeluloma.. Ehkä mä raahaan huomenna saumurin mukana? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista Paulina ♥ Miustakin tuo kukkakuosi on huikee, värit sopii meidän neidille ihan tosi nätisti :)

      Poista
  2. Kuulostaa kyllä ihan mahtavalta viikonloppusi! :) Ihania vaatteita. Tykkään erityisesti tuosta ekan kuvan värikkäästä mekosta.

    VastaaPoista
  3. Ihania kuoseja! Mullekin yksi tollanen ompeluloma, kiitos! :)

    Hei huippujuttu tuo kutsu, oikein hauskaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika! Ompeluloma on kyllä ihan mahtis juttu, toivottavasti siekin saat sellaisen ♥

      Poista
  4. Tekstistä oikein huokuu mahtavan loman fiilis <3 Paljon sait kyllä aikaiseksi kivan näköisiä vaatteita :) Mukaa reissua!

    VastaaPoista
  5. Oi kuinka ihastuttavia kuoseja. Valtavasti olet saanut aikaiseksi. Mukavaa tiistaita!

    VastaaPoista
  6. Kuulostaa niin ihanalle ja rentouttavalle tuollainen miniompeluloma:) Ja olet ottanu siitä kyllä kaiken irti, niin paljon uusia ihania vaatteita sait surauteltua! Pienet irtiotot arjesta piristää kummasti:) Oli varmasti mukava viikonloppu myös Helsingissä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo ♥! Tällaisten minilomien avulla kyllä jaksaa arkea taas paremmin :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!