Joulukalenteriin täytettä: Lorupussi


Joku saattaa muistaakin, kun viime marraskuussa esittelin ompelemani joulukalenterin. Värit ja muodot miellyttävät silmääni edelleen ja lasten iloksi tonttu olikin käynyt tuomassa kalenterin ja pienen kirjelapun viime yönä seinälle joulukuun alkua odottamaan. Poika kävi toiveikkaana tutkimassa taskut pariinkin kertaan, mutta onneksi tonttu oli ollut sen verran nokkela, ettei ylläreitä ollut vielä valmiiksi laittanut.


Tänä vuonna ajattelin sujauttaa sydäntaskuihin joka päivä yhden tai kaksi lorukorttia. Lorupussin tekeminen on ollut to do- listalla esikoisen syntymästä asti, joten nyt lähes neljä vuotta myöhemmin oli ihan hyvä aika sellaiset väkertää. Pari iltaa istuin tietokoneella loruja, runoja ja niihin sopivia kuvia googletellen, yhden illan niitä leikaten ja korteille liimaten ja vielä pitkän tovin kortteja laminoiden. Pussukka korteille valmistui onneksi vartissa. Nyt vaan jännityksellä odotan vastaanottoa, kun yllärinä ei olekaan rusinoita tai muuta syötävää...
Minulla oli kaunis ajatus siitä, että olisi jakanut kokoamani loru- ja kuvatiedoston ja säästänyt vaivan, jos joku muukin olisi innokas loruilemaan. Selvittelin asiaa hieman ja ikävä kyllä googlettamalla löytyneiden kuvien ja värssyjen jakaminen omassa blogissa rikkoo tekijänoikeuksia ja on vähintäänkin epäeettistä. Harmi juttu. Sähköpostilla voi kyllä kysellä, jos kovasti kiinnostaa...

Ja hei, viikonloppuna on Tampereen kässämessut! Nähdäänkö siellä? Olen tulossa perjantaina ja lauantaina (jep, hyvä äiti taas reissussa viikonlopun. Loppuvuoden olen sitten tiiviisti kotona.), joten jos nähdään, niin kiva olisi moikata ♥ 

16 kommenttia

 1. Ihana! Mullakin ollut suunnitteilla lorupussi jo jonkun aikaa (ainakin opintojen alusta eli kohta sen saman neljä vuotta :D), joten mua kiinnostaisi ainakin nuo lorut, laitan sulle viestiä! Mahdollisesti messuilla nähdään lauantaina, jos uskaltaudun vauvan kanssa matkaan. Jokseekin paljon houkuttelee, eniten mietityttää nihkeästi suhtautuvat ihmiset näissä imetyshormonihöyryissä ja mielialan vaihteluissa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tosi ihana myöskin tuo kalenteri! <3

   Poista
  2. Kiitos Inka! Kiva olisi nähdä, toivottavasti satutaan vaikka siihen blogitapaamiseen klo 14 jompana kumpana päivänä :) Laitan viestiä!

   Poista
 2. Hauska idea noi lorut! :) mulla on koko kalenteri vielä to do-listalla, mutta tottakai on pitänyt jo koittaa miettiä millä luukut täyttää. Ja joo, lauantaina mäkin meen messuille JEE! Oispa hauskaa jo siellä törmäisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellakatariina :) Äkkiä nyt kalenteria puuhaamaan, ehtii vielä hyvin! Hei joo, olisi kiva tavata ♥

   Poista
 3. On kyllä niin sievä kalenteri!

  VastaaPoista
 4. Oot kyllä tehnyt kivan kalenterin. Menis varmaan meidän kaksjapuoliveelläkin. Mulla on lorukortit, mutta ne ovat niin aikansa eläneet, että ne sais uusia. Ovat nimittäin reippaasti yli 20 vuotta sitten tehdyt ja välissä ihan päivittäin loruteltu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ne on varmaan olleet kovin suositut sitten! Voisikohan ne päällystää uudelleen ja saada lisää ikää sillä :) ? Kiitos siulle Pikku Akka!

   Poista
 5. Kiva idea kalenterin täytteeksi! :) Minä tein viime - vai edellisvuonna - yhdelle kummitytölle lorupussin joululahjaksi. Silloin totesin, että isoin työ hommassa oli lorujen ja kuvien etsiminen..

  Mukavia messuja! Suureksi harmikseni mulla jää tänä vuonna messut kokonaan väliin. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, tuo etsiminen oli kaikkein työläintä! Kiva lahja kyllä :) Kiitos paljon Raisa ♥ Harmi nuo messut, ensi vuota odotellessa sitten :)

   Poista
 6. Voi miten kaunis kalenteri! Lorut onkin hyvä idea pussukoiden täytteeksi. Muistan lapsuudesta kun meillä oli vastaava äidin ompelema kalenteri. Yleensä sieltä sai pieniä herkkuja, pikkuleluja jne. Sitten yhtenä vuonna täytteenä olikin palapelin paloja, joista sitten jouluaattoa kohden sai rakennella palapeliä. Muistan vieläkin sen pettymyksen, kyllä oli tylsää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos siulle Emma :)! Tuota pettymystä juuri vähän pelkään, viime vuonna kun oli rusinoita ja pikkuautoja :D Saa nähdä millainen show tulee ekan luukun kohdalla...

   Poista
 7. Hienoa, että huomasit tekijänoikeudet! Nehän koskevat tosiaan muitakin kuin käsityön tekijöitä. Toivottavasti kukaan ei tarttunut pieneen tekstiisi. Ja vinkki: kirjastossa on ihania louja ja runoja kirjat pullollaan.

  VastaaPoista
 8. Ihana joulukalenteri! Meillä tonttu toi viime vuonna joululaulukortteja kalenterin luukkuihin. Laulu- ja lorukortit on kyllä kivoja :)

  VastaaPoista
 9. Jos sinulla on vielä tiedostot tallella, niin voisin mielelläni ottaa itselle, kun meidänkin poika on nyt kamalan innostunut lorupussista ja ajattelin sellaisen tekaista, mutta itse olen kamalan huono piirtämään :) Mun s-posti on blueangel27@hotmail.com. Kiitos kovasti. :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi, kiitos!