TOTTAHAN TALLINNAAN MENNÄÄN UUSILLA VAATTEILLA!

Elokuun alussa hyppäsimme laivaan ja suuntasimme tällä uudella kokoonpanollamme ensimmäiselle ulkomaan matkalle. Tallinnasta oli hyvä aloittaa maailmanmatkailu, kärsivällisyys riitti niin äidillä kuin pojalla meren ylitykseen. Matkakohteen valintaan saattoi vaikuttaa myös kuulemani huhut ompelijan unelmakohteesta, Karnaluksista ;) 

Halusin Oolle jotkut kivat matkavaatteet, joilla pärjäisi niin helteisenä päivänä kuin illan viiletessä. Tällainen kokonaisuus syntyi.


Huppari on Mörrimöykyn kaavalla koossa 80 ilman saumanvaroja (Ob 6/12), housut Summer sea ( Ob 3/13) ja paita muokattu Baby whalesta. Paidasta tuli vähän liian kintsakka, mutta kyllä sen just just sai  hoikkiksen poikasen päälle survottua. Kuumailmapallokangas Noshilta ja muut Kestovaippakaupasta.

 

Sovituskuvien ottaminen ilmeni hieman haastavammaksi toimenpiteeksi kuin olin kuvitellut, lapsi ei halunnut poseerata äidin toiveiden mukaan. Höh.

Lähtöä edeltävänä iltana tekaisin itselleni vielä reissumekon KVK:n pilvikankaasta. Olin lainannut kirjastosta Joka tyypin kaavakirja 1:n ja sieltä piirtänyt monien suositteleman raglanpaidan kaavan. Sitä sitten muokkailin itselle sopivammaksi kaula-aukkoa avartamalla, hihoja lyhentämällä ja helmaa pidentämällä. Kokona L ilman saumanvaroja.Tykästyin tähän malliin ihan älyttömästi, tuli oikein luottokaava! Tällähän mie tästä lähtien väsään niin pitkähihaiset, lyhythihaiset, peruspaidat, mekot ja tunikat. Paras juttu oli tuo valesauma rinnan alla, kuminauhalla kiristin sen verran, että asettuu paremmin ja on niinkuin vyötärökin. Hyvät kuvalliset ohjeet sain jälleen facebookin Saumanvara-ryhmästä.

Reissun päällä pidin tuon alla kyllä legginssejä, ihan en paljain kintuin kuljeskellut :)


Ja ai niin, kyllähän siella Karnaluksillakin käytiin. Mies osoitti suurta ymmärrystä ja rakkautta vaeltelemalla pari tuntia vauva rattaissa pitkin Tallinnan katuja. Sillä aikaa rouvansa sai tutustua rauhassa tuohon ompelijoiden pyhiinvaelluskohteeseen. Sangen sekava oli  tuo paikka ja ainoastaan kotona tehty ostoslista toi pientä järjenhäivää  ostosten hamstraamiseen.


No joo, olihan noissa jo tarpeeksi :). Pitsinauhaa ja kumpparia riittänee ainakin hetken. 

Ei kommentteja

Ilahdun kommentistasi, kiitos!